Din personlige brilleglasløsning

Det femte og sidste trin: Nu er det op til dig, om du vil opgradere dine individuelt tilpassede brilleglas. Det er lige som, når du køber en bil.

Din personlige brilleglasløsning

Du kan vælge mellem flere forskellige kvalitetsniveauer – lige som når du vælger hotel ud fra antallet af stjerner

Alle data er blevet målt. Nu er det op til dig at vælge. Det er lige som, når du køber en bil, du kan lave tilvalg for at opgradere dine brilleglas. Generelt skelner vi mellem 4 kategorier, når et ZEISS brilleglas skal fremstilles. Brilleglastype og glasmateriale er de to basisgrupper, hvor du kan vælge kvalitet. Den tredje og fjerde gruppe – overfladebehandling og solbeskyttelse – giver dig mulighed for tilvalg af nogle ekstra egenskaber til dine brilleglas, som gør dine brilleglas mere komfortable. Nedenfor kan du se de forskellige grupper og finde den ideelle brilleglasløsning til dig.

Din personlige brilleglasløsning

Du kan vælge simple sfæriske brilleglas (3-stjernet kvalitet), som giver flere forvrængninger og forstørrer brillebrugerens øjne mere

1. ZEISS glastype

På baggrund af alle dine data, kan optikeren anbefale den brilleglastype, der passer bedst til dit synsbehov. Glastypen afhænger af, om du har behov for single eller progressive brilleglas. Vælg ud fra flere kvalitetsniveauer og de mange ekstra tilvalg.

 

Lad os starte med single brilleglas. Det er brilleglas med én styrke over hele glasoverfladen. De giver et skarpt og afslappet syn for brillebrugeren på alle afstande. ZEISS single brilleglas leveres i 3 forskellige kvaliteter. Fra det simple sfæriske brilleglas (3-stjernet kvalitet), som giver flere forvrængninger og forstørrer brillebrugerens øjne mere, til skræddersyede asfæriske brilleglas (5-stjernet kvalitet). Topkvalitets brilleglas, som giver dig et perfekt syn uden forvrængninger og som samtidig er tynde og lette. Når det drejer sig om progressive brilleglas, er en optimering af brillebrugerens synsfelt et vigtigt parameter. Det gør også brilleglasset fladere og dermed mere moderne og komfortabelt (læs mere om progressive brilleglas).

 

Det er lidt lige som, når du køber en ny bil – du kan vælge mellem forskellige kvaliteter, afhængig af hvor stor din styrke er for synet på afstand og nær, og hvor du skal bruge dine nye progressive brilleglas.

Skræddersyede progressive brilleglas fra ZEISS

Skræddersyede progressive brilleglas fra ZEISS

Basis progressive brilleglas (2-stjernet kvalitet), giver dig mulighed for at læse tekster på tæt hold og se ting på afstand klart – men der kan forekomme uskarpe områder i siderne. I et højteknologisk skræddersyet progressivt brilleglas fra ZEISS (5-stjernet kvalitet), er nærområdet i denne type af progressive brilleglas meget bredere, fordi de individuelle parametre er integreret i det progressive brilleglas med stor præcision. Resultatet er et perfekt syn på alle afstande.

 

Sidst men ikke mindst, kan du også vælge i.Scription teknologi i dine brilleglas og opleve et skarpere og klarere syn med et stærkere kontrastsyn, og selv om natten og i dårligt lys, ser du bedre.

Din optiker hjælper dig med at vælge det materiale, der egner sig bedst til dine brilleglas.

Din optiker hjælper dig med at vælge det materiale, der egner sig bedst til dine brilleglas.

2. ZEISS glasmateriale

Din optiker vil hjælpe dig med at vælge materialet til dine brilleglas (se også mineral eller plastik brilleglas). Det er vigtigt at vælge det korrekte materiale, da det er afgørende for, om en brille er behagelig at have på. Jo højere styrker, des højere bliver vægten og tykkelsen på brilleglassene.

 

Brilleglas fremstillet i basismateriale (3-stjernet kvalitet) har en tendens til at blive tykke og tunge. Takket være moderne syntetiske materialer er det muligt at lave brilleglas, som er meget tyndere og en hel del lettere end brilleglas lavet i mineral. Brilleglas lavet i højteknologiske syntetiske materialer er op til 40 % tyndere og lettere.

 

Og sådan en 5-stjernet løsning ser ikke bare bedre ud – det giver også brillebæreren en helt ny bærekomfort. Jo tyndere brilleglassene er, des bedre egner de sig til f.eks. sport eller andre specielle aktiviteter.

Din personlige brilleglasløsning

Den antistatiske overflade afviser støv og snavs, så dine briller ikke bliver beskidte.

3. ZEISS overfladebehandlinger

Lad os kigge på nogle ekstra tilvalg, som kan forbedre dine brilleglas yderligere. Hvorfor ikke vælge en højteknologisk overfladebehandling? Du kan vælge mellem overfladebehandlinger, som gør dine brilleglas hårdere og mere modstandsdygtige overfor ridser eller en antirefleksbehandling. Der findes også overfladebehandlinger, som giver en antistatisk overflade, som afviser støv og snavs og en vandafvisende overflade, som gør at vand preller af og gør brilleglasset hurtigere og nemmere at rengøre.Valget er dit.

Med farveskiftende brilleglas i almindelige briller slipper du for at skifte fra brille til solbrille, fordi brilleglassene automatisk tilpasser sig de skiftende lysforhold.

Med farveskiftende brilleglas i almindelige briller slipper du for at skifte fra brille til solbrille, fordi brilleglassene automatisk tilpasser sig de skiftende lysforhold.

4. ZEISS solbrilleglas og farvede brilleglas

Lav dine individuelt tilpassede brilleglas om til solbrilleglas, som giver 100% beskyttelse af dine øjne mod de skadelige UV-stråler.


Du kan også få farvede og farveskiftende brilleglas.

 

Farveskiftende brilleglas er meget komfortable. Disse brilleglas skifter nemlig automatisk farve alt efter lysforholdene. Indendørs er de lige så klare som almindelige brilleglas og udendørs er de lige så mørke som solbriller. Du slipper altså for konstant at skifte mellem brille og solbrille. Du kan også få et polariserende filter på dine brilleglas, som reducerer generende blænding og reflekser fra f.eks. vandoverflader eller våde vejbaner til et minimum.

 

Vær sikker på, du får råd og vejledning fra en ekspert, når du skal vælge brilleglas. Optikeren hjælper dig med at vælge den perfekte brilleglasløsning til netop dig.

Tag med Julia på hendes rejse til et perfekt syn og få mere information om ZEISS præcisionsglas.

Mere om dette emne