Det øjeblik, hvor du er klar til at møde de mange udfordringer i vores moderne verden.

Det spritnye sortiment af progressive brilleglas fra ZEISS.

Det øjeblik, hvor dine øjne kan nyde godt af et fejlfrit syn – selv i den digitale verden.

ZEISS Progressive Lens
Precision Pure.

Det øjeblik, hvor du kan vælge et hvilket som helst stel uden at gå på kompromis med dit syn.

ZEISS Progressive Lens
Precision Plus.

Det øjeblik, hvor dine brilleglas passer perfekt til dit ansigt.

ZEISS Progressive Lens
Precision Superb.

Det øjeblik, hvor en specialdesignet løsning giver dig et optimalt og naturligt syn – uanset hvad du foretager dig.

ZEISS Progressive Lens
Individual 2.

Hvordan finder jeg de rigtige progressive glas?

Det er ikke noget problem: Fire typer progressive glas gør det nemt at vælge dem, der opfylder dine behov bedst

Progressive glas er optiske mesterværker, som giver et jævnt syn fra nær til fjern via det, der kaldes den progressive korridor eller overgangsfeltet. Men der kan være stor forskel på progressive brilleglas. Dine progressive glas bør opfylde dine krav og passe til din livsstil – og selvfølgelig også budget. De bør give dig et naturligt og behageligt syn. Det er vigtigt, at du forstår, præcis hvordan dine nye progressive glas fungerer. På baggrund af over 100 års erfaring med produktion af præcisionsbrilleglas og efter adskillige grundige markedsundersøgelser har ZEISS nu skabt fire forskellige typer progressive glas.

Type 1: Du vil bare have et godt syn igen med dine nye progressive glas

Hvis du ganske enkelt bare vil have et godt syn igen med dine nye progressive glas, er dette den rigtige glastype for dig.

Måske er du ikke helt klar over, hvordan den digitale tidsalder i de senere år på dramatisk vis har ændret de krav, der stilles til vores syn i dagligdagen. Når man bruger en smartphone eller lignende digitale enheder, er læseafstanden en anden, end når man læser en bog eller avis. Det skal der tages højde for, når man designer nærzonen i et brilleglas.

Selv på det første niveau af progressive brilleglas fra ZEISS tages der hensyn til dette ved at integrere den såkaldte Digital Inside® Technology.

Loading the player...

Traditionelle progressive brilleglas

Progressive glas optimeret til traditionel læseadfærd:
Nærzonen og dens forskydning indad er tilpasset til læseafstanden for trykte medier.

Progressive glas, som ikke er optimeret til digital læseadfærd:
Nærzonen er ikke kompatibel med den kortere læseafstand, der kræves ved brug af digitale enheder. Resultat: Det kræver en unaturlig hovedstilling og kropsholdning at flytte de digitale enheder ind i det område, hvor du kan fokusere skarpt og se klart på nært hold.

Alle progressive glas fra ZEISS – inklusive den billigste version "Pure" – kan klare de udfordringer, den digitale verden har at byde på, ved hjælp af den integrerede specialteknologi.

Progressivt glas med Digital Inside® Technology optimeret til traditionel og digital læseadfærd:

Nærzonen er udvidet vertikalt og horisontalt for begge læseafstande – traditionelle trykte medier og digitale enheder. Resultat: En afslappet og naturlig hovedstilling og kropsholdning.

Avislæsning og brug af smartphones med traditionelle glas sammenlignet med Digital Inside® Technology
minimer

Så skal du have progressive glas af type 1 = Precision Pure

Det eneste, du vil, er at kunne læse bedre med dine nye progressive brilleglas.  
Og du læser ikke kun bøger, aviser og magasiner, men også skærmteksten på en mobiltelefon eller en smartphone.  
Du vil også have tynde og lette brilleglas.  

Type 2: Du vil have progressive briller, som matcher din stil

Brillemoden skifter ikke helt så hurtigt som andre modetendenser, men én tendens er klar: Større stel er helt afgjort ved at blive populære igen. Hvis du gerne vil følge denne tendens, kan det give dig problemer med dine progressive brilleglas.

Erfarne brugere af progressive briller ved, at det ikke er alle progressive glasdesign, der passer til ethvert stel. Du kan blive nødt til at gå på kompromis med din synskvalitet, fordi det kan være nødvendigt at fjerne nogle områder i de progressive glas, når de skal sættes i stellet. Du kan også opleve tilvænningsproblemer, hvis du skifter fra et lille til et større stel, fordi du er nødt til at lære på ny, hvordan øjnene skal bevæge sig for at skifte mellem de forskellige synsafstande. Pludselig sidder nærzonen længere nede på glasset! Det er noget, dine øjne skal vænne sig til.

Ingen problemer. Ved hjælp af FrameFit®+ Technology og verdens første Adaptation Control Technology fra ZEISS kan din optiker få glassene optimeret til dit nye stel, så der ikke længere bliver fjernet vigtige zoner i glasset – og du behøver heller ikke ændre dine synsvaner.

Det siger sig selv, at denne type progressive glas fra ZEISS også er optimeret til den digitale tidsalder! (Se type 1)

Loading the player...

Dit syn med dine gamle progressive glas i et mindre stel. Dine øjne har lært at se gennem det markerede område (gul prik), når du skal bruge din nærzone.

Med traditionelle progressive glas i dit nye og større stel ser du gennem et område (rød prik), som befinder sig meget længere nede på glasset. Derfor er du nødt til at ændre din visuelle adfærd.

Med det optimerede progressive glas er det nemt for dig at fokusere på nært hold igen (blå prik). Du skal ikke igennem en ny tilvænningsperiode.

Nye stel, jeg er på vej! Ingen grund til bekymring!
minimer

Så skal du have progressive glas af type 2 = Precision Plus

Du er modebevidst – også når det gælder nye brillestel – men det betyder ikke, at du er parat til at gå på kompromis med kvaliteten af dine progressive glas.
 
Du har absolut ikke lyst til at skulle igennem en irriterende tilvænningsproces på grund af dit nye stel.
 
Og du bruger selvfølgelig også digitale enheder, som f.eks. smartphones, og vil gerne kunne læse teksten på skærmen med samme lethed, som du læser i en bog.  

Type 3: På en eller anden måde opfylder almindelige progressive glas aldrig helt dine behov

Der findes ikke to ansigter, som er ens. Der findes heller ikke to øjne, næser eller ører, som er ens. Ikke engang højre og venstre side af samme ansigt er symmetriske. Hvis der ikke tages højde for din individuelle ansigtsanatomi ved produktionen af dine progressive brilleglas, risikerer du, at du ikke kan få fuldt udbytte af glassenes optiske egenskaber.

Eller måske har du brug for høje afstandsstyrker og har brugt briller, siden du var barn.

Så bør du sørge for, at dine nye progressive glas bliver designet, så de passer præcis til dine personlige ansigtsparametre.

Loading the player...

Generelt kan man sige: Jo bedre det progressive glas tilpasses brillebrugerens anatomi, og jo mere det personliggøres, desto bedre udnyttelse af det tredimensionelle syn og desto bedre afstandssyn. Alt dette muliggøres af FaceFit Technology.

Hvordan kan det gå til?

Idet der tages højde for din nøjagtige ansigtsanatomi – f.eks. hvordan du kigger gennem stellet, og hvordan stellet sidder på næsen og ørerne – produceres der et brilleglas, som giver dig præcis den visuelle støtte, du har brug for.

Du kan sammenligne det med at kigge i et teleskop. Ligesom progressive glas er dette et avanceret optisk system, men hvis man ikke har den rigtige afstand mellem teleskopet og øjet, ser tingene slørede ud.

Det siger sig selv, at denne type progressive glas også giver dig alle fordelene fra type 1 og 2.

Et eksempel

Standardglasdesign optimeret til et ansigt med standardmæssige brugsparametre:

 • Fuldt syn uden kompromiser gennem det progressive glas

Standardglasdesign på et ansigt med ikke-standardmæssige brugsparametre:

 • Begrænset syn gennem det progressive glas
 • Det tredimensionelle synspotentiale kan ikke udnyttes

Glasdesign med FaceFit Technology på et ansigt med ikke-standardmæssige brugsparametre:

 • Fuldt syn uden kompromiser gennem det progressive glas, fordi det er optimeret til ansigtet
 • Brugeren opnår fuld udnyttelse af det tredimensionelle syn samt et bedre afstandssyn

Sådan ser du gennem et progressivt glas med FaceFit Technology
minimer

Så skal du have progressive glas af type 3 = Precision Superb

Du vil have progressive brilleglas af en fremragende optisk kvalitet, som tager højde for din ansigtsanatomi.

 
Du har allerede haft nogle dårlige oplevelser med progressive glas.
 
Brugertolerance i særklasse er én af dine topprioriteter.  
Du har brug for et særdeles godt og behageligt syn.
 
Du bruger stærke briller eller har særlige synsproblemer.  
Og du bruger selvfølgelig også digitale enheder, som f.eks. smartphones, og vil gerne kunne læse teksten på skærmen med samme lethed, som du læser i en bog.  
Desuden er du meget åben over for nye tendenser inden for brillemode.  

Type 4: Du vil have progressive glas, som tager højde for dine personlige synsvaner og din livsstil.

Nu om dage er der mange forskellige aspekter af livet, for vi har alle hver vores unikke vaner og fritidsaktiviteter – og så er der selvfølgelig også arbejdslivet. Vi er summen af alle disse ting, og vi har brug for progressive glas, som tager højde for alle disse forskellige faktorer. Måske tilbringer du en stor del af dagen ved et tegnebord, hvis du f.eks. er arkitekt, eller ved en computer. Eller passer du regelmæssigt dine børnebørn og skal hele tiden skifte mellem lange og korte synsafstande? Det kan også være, at du er en præst og skal bevæge blikket mange gange frem og tilbage mellem papirerne på skrivebordet og brudeparret foran dig.

Og det kræver forskellige progressive glas i brillerne? Ja! Designet af dine progressive glas og de optiske zoners position kan tilpasses til dine vigtigste daglige aktiviteter med stor nøjagtighed.

Loading the player...

Alt dette muliggøres af IndividualFit® Technology. Med dine progressive glas kombinerer vi alle teknologiske muligheder i ét glas, så du får et naturligt og behageligt syn – næsten som dengang, du endnu ikke havde brug for briller.

Nær:
Design optimeret til langvarige aktiviteter i nærzonen.

 • Optimal nærzone
 • Bred afstandszone bevares
 • God mellemzone

Mellem:
Design optimeret til dynamiske aktiviteter og aktiviteter i mellemzonen.

 • Optimal mellemzone
 • Bred afstandszone bevares
 • God nærzone

Afbalanceret:
Design optimeret til alsidige aktiviteter.

 • Afbalancerede synsafstande
 • Bred afstands-, mellem- og nærzone

Læs mere om de forskellige individualiserede progressive brilleglasdesign
minimer

Så skal du have progressive glas af type 4 = Individual 2

Dit liv er fuldt af særlige situationer, som kræver, at dine øjne præsterer optimalt.
 
Du vil have progressive brilleglas af en fremragende optisk kvalitet, som tager højde for din ansigtsanatomi.  
Du har allerede haft nogle dårlige oplevelser med progressive glas.  
Brugertolerance i særklasse er én af dine topprioriteter.
 

Du er fuldkommen afhængig af et særdeles godt og behageligt syn.

 
Du bruger stærke briller eller har særlige synsproblemer.  
Og du bruger selvfølgelig også digitale enheder, som f.eks. smartphones, og vil gerne kunne læse teksten på skærmen med samme lethed, som du læser i en bog.  
Desuden er du meget åben over for nye tendenser inden for brillemode.  

Generelt kan man sige:

Spørg din optiker til råds om dine nye progressive glas, og find den løsning, som er bedst for dig. Især hvis det er første gang, du skal have progressive briller, eller hvis du har særlige synsbehov, bør du kigge nærmere på de muligheder, som ligger i den avancerede frontteknologi inden for produktion af progressive brilleglas. Progressive glas er en investering i et bedre syn, og den er alle pengene værd. Vores øjne er trods alt vores vigtigste sanseorgan. Næsten 80 % af vores sanseindtryk fra verden omkring os får vi igennem øjnene.

For yderligere oplysninger:

De fire løsninger fra ZEISS til dine nye progressive briller

ZEISS Progressive Lenses Precision Pure

Optimeret til øjnene

Et klart syn optimeret til den digitale verden med Digital Inside® Technology.

Læs mere

ZEISS Progressive Lenses Precision Plus

Optimeret til øjnene + stellet

Præcisionsoptik til ethvert brillestel takket være Adaptation Control og FrameFit®+ Technology.

Læs mere

ZEISS Progressive Lenses Precision Superb

Optimeret til øjnene + stellet + ansigtet

 

Fysiologisk tilpasset til brillebrugerens ansigt med FaceFit Technology.

Læs mere

ZEISS Progressive Lenses Individual2

Optimeret til øjnene + stellet + ansigtet + de vigtigste daglige aktiviteter

 

Specialdesignet til at opfylde alle individuelle krav og behov med IndividualFit® og Luminance Design® Technology.

Læs mere

 

På dette website bruger vi cookies. Cookies er små tekstfiler, som gemmes på din computer, når du besøger et website. Det er meget almindeligt at bruge cookies. Vi bruger dem som en hjælp til at forbedre vores websider og optimere visningen af dem. Ved at bruge vores websider erklærer du dig indforstået med dette.
OK