Progressive brilleglas til brillebrugere, der foretrækker mineralglas

Gode grunde til, at det er absolut nødvendigt, at ZEISS videreudvikler sortimentet af progressive mineralglas

Brilleglas af plast er lette og har en høj brudsikkerhed, og det er nogle af grundene til, at de gradvist har overhalet brilleglas af mineralglas – hvis man altså dømmer ud fra salgstal. Hos ZEISS lægger vi dog lige så stor vægt på at videreudvikle vores sortiment af mineralglas. Brilleglas fremstillet i dette materiale har trods alt nogle helt særlige fordele. ZEISS’ sortiment af progressive glas er i fokus her. De første brilleglas i verden var faktisk lavet af mineralglas. De blev udviklet af assyriske håndværkere i det ottende århundrede f.Kr., og takket være deres enestående optiske egenskaber var de var lige så perfekte til brillebrugere dengang, som de er i dag.

Progressive brilleglas til brillebrugere, der foretrækker mineralglas

Er du særligt udsat for støv og snavs på dit arbejde, eller når du dyrker din hobby? Er du stor tilhænger af mineralglassenes renhed og optiske ydeevne? Eller lægger du stor vægt på, at dine brilleglas er holdbare? Så kan mineralglas fra ZEISS være den helt rigtige løsning for dig.


Plastglas vil naturligvis være førstevalget til sportsbriller eller børnebriller, da de er lettere og mere brudsikre. Det er dog ikke nogen tilfældighed, at præcisionsoptik, såsom kamera-, mikroskop- og teleskoplinser samt touchscreens på smartphones, bliver fremstillet af mineralglas. Glas giver en meget holdbar, jævn og ridsesikker overflade på brilleglassene og dermed bedre beskyttelse mod fine ridser i støvede omgivelser.


Mineralglas har desuden et højt brydningsindeks. Det gør det muligt at fremstille tyndere brilleglas, der får dig til at se bedre ud og dine øjne til at fremstå mere naturligt – også til briller med høj styrke.

 

Hurtigt overblik over de største fordele ved mineralglas:

  • Fremragende optisk ydeevne
  • Hårdere overflade
  • Høj ridsesikkerhed
  • Enestående holdbarhed


Der er desværre mange brilleglasproducenter, der ikke længere investerer i videreudvikling af deres sortiment af mineralglas. Tilhængere af mineralglas har dog ingen grund til bekymring, for nu kan ZEISS tilbyde dem et optimeret sortiment af progressive mineralglas. Progressive glas med EyeFit-teknologi kan tilpasses lige så individuelt til dig som et sæt skræddersyet tøj takket være Freeform-teknologien. Du kan kombinere brillestel, brilleglas og styrker på enhver tænkelig måde. Derudover kan læsefeltet og nærsynsfeltet på de progressive mineralglas fra ZEISS nu også tilpasses individuelt. Din ZEISS-optiker kan desuden optimere dine mineralglas med ZEISS i.Scription, så du får et helt enestående nattesyn.

Hvorfor er mineralglas så holdbare?

Hvorfor er mineralglas så holdbare?

Skematisk præsentation af molekylerne i mineralglas (1.6) – til venstre – sammenlignet med de ustrukturerede molekyler i plastglas – til højre.

Hemmeligheden bag mineralglas ligger i den stærke tværbinding af materialer og molekylernes tætte 3D-struktur. Det er en garanti for lang levetid, da den hårde, jævne overflade forebygger, at der overhovedet opstår fine ridser.