Om ZEISS

ZEISS er en internationalt førende teknologivirksomhed, som opererer på områderne optik og optoelektronik. I foregående regnskabsår genererede ZEISS Group en årlig omsætning på 5,8 mia. euro fordelt på gruppens fire segmenter, Industrial Quality & Reasearch, Medical Technology, Consumer Markets og Semiconductor Manufacturing Technology (status pr. d. 30. september 2018).

ZEISS udvikler, producerer og distribuerer innovative løsninger til industriel metrologi og kvalitetssikring, mikroskopiløsninger til forskning inden for biovidenskab og materialer og medicinske teknologiløsninger til diagnostik og behandling inden for oftalmologi og mikrokirurgi. Navnet ZEISS er derudover synonym med verdens førende litografioptik, der anvendes af chipindustrien til fremstilling af halvlederkomponenter. Der eksisterer en global efterspørgsel på de trendsættende produkter under ZEISS-mærket, såsom brilleglas, kameralinser og kikkerter.

Med en portefølje tilpasset fremtidige vækstområder, som digitalisering, sundhed og Smart Production og et stærkt mærke, er ZEISS med til at forme fremtiden for meget mere end blot optik- og optoelektronikindustrien. Selskabets betydelige bæredygtige investeringer i forskning og udvikling udgør fundamentet for den succes og fortsatte udvikling af ZEISS-teknologi og deres førende position på markedet.

ZEISS har omkring 30.000 ansatte og er repræsenteret i mere end 50 lande med omkring 60 salgs- og servicecentre og 30 produktions- og udviklingscentre verden over. Selskabet blev grundlagt 1846 i Jena og har hovedkvarter i Oberkochen, Tyskland. Carl Zeiss Foundation, der er en af de største fonde i Tyskland og forpligter sig til at fremme videnskab, er eneste ejer af holdingselskabet Carl Zeiss AG.

ZEISS Vision Care

ZEISS Vision Care er en af verdens førende producenter af brilleglas og oftalmologiske instrumenter. Forretningsområdet hører under Consumer Markets-segmenter og udvikler og fremstiller produkter til hele brille-værdikæden, der distribueres globalt under ZEISS-mærket.

ZEISS Policy

The ZEISS Policy describes the understanding of ZEISS on the following core topics:

  • the ZEISS brand, products & customer satisfaction
  • employees, health and safety &
  • compliance & social responsibility
  • external relationships, partners & suppliers
  • environmental protection & energy efficiency
  • continuous improvement processes & setting goals

Compliance is an essential component that guides all of our business-related actions and behavior.