Om Carl Zeiss Vision

ZEISS er en internationalt førende teknologivirksomhed, der opererer i felterne inden for optik og optikelektronik. ZEISS koncernen udvikler, fremstiller og distribuerer måleteknologi, mikroskoper, medicinsk teknologi, brillelinser, kamera- og biograflinser, kikkerter og udstyr til halvlederfabrikation. Selskabet udvikler konstant optikverdenen med sin teknologi, og hjælper med at forme den teknologiske fremgang. ZEISS er opdelt i fire segmenter: Research & Quality Technology, Medical Technology, Vision Care/Consumer Products og Semiconductor Manufacturing Technology. ZEISS koncernen er repræsenteret i mere end 40 lande og har over 50 salgs- og servicesteder, mere end 30 fabrikationssteder og omkring 25 forsknings- og udviklingscentre i hele verden.

I indeværende regnskabsår 2015/16 omsatte selskabet for omkring 4,9 milliarder euro, med over 25.000 ansatte. Selskabet blev grundlagt i 1846 i Jena, og har hovedkvarter i Oberkochen, Tyskland. Carl Zeiss AG er administrationsselskabet, der administrerer ZEISS koncernen. Selskabet ejes af Carl Zeiss Stiftung (Carl Zeiss Foundation).

Vision Care

Koncernen Vision Care er en af verdens førende fabrikanter af brillelinser og oftalmologiske instrumenter. Koncernen udvikler og fremstiller tilbud til hele brilleværdikæden, der distribueres globalt under ZEISS-mærket. Koncernen er allokeret i Vision Care/Consumer Products-afdelingen. I indeværende regnskabsår 2015/16 omsatte afdelingen for 1,1 milliard euro med omkring 9.300 ansatte.

Den udvidede direktion for ZEISS Vision Care-koncernen består af Dr. Matthias Metz (Præsident og CEO), Sven Hermann (CSO / CMO), Dr. Marc Wawerla (COO), Dr. Timo Mappes (Innovation), Jens Boy (Nordamerika) og Paul Bilsdorfer (Økonomi).

ZEISS Policy

The ZEISS Policy describes the understanding of ZEISS on the following core topics:

  • the ZEISS brand, products & customer satisfaction
  • employees, health and safety &
  • compliance & social responsibility
  • external relationships, partners & suppliers
  • environmental protection & energy efficiency
  • continuous improvement processes & setting goals

Compliance is an essential component that guides all of our business-related actions and behavior.