Briller til børn: Med børnene hos optikeren

Nogle tips om børns øjne og om briller til børn

Er vores øjne det vigtigste sanseorgan? Endnu vigtigere end vores hud, næse, ører og tunge? Det er svært at svare på. Men en ting er sikkert: Hvis vi – og det gælder især for børn – har nedsat syn, lider vores orienteringsevne og vores livsglæde under det. Og det gør sig især gældende i en verden, som i dag bliver mere og mere domineret af synsindtryk. Som forældre er det derfor vigtigt at være særligt opmærksom på vore børns øjne og deres synsmæssige udvikling. SE BEDRE har samlet nogle tips og gode råd om børns øjne og briller til børn som en hjælp til en bedre forståelse af dette komplekse og vigtige emne.

Hvordan kan vi konstatere, at vores barn ser dårligt?

Ved at gøre barnets synstest til et sjovt spil.

Optiker Hendrik Gausepohl anbefaler, at vi følger vores børns synsmæssige udvikling med stor opmærksomhed. Hvis vi bemærker tegn på skelen, trækninger ved øjet eller gråfarvning af pupillen, skal vi konsultere en optiker med det samme. Det samme gælder, hvis der forekommer øjensygdomme eller dårligt syn i familien. Det er et advarselssignal, hvis helt små børn ikke forsøger at få øjenkontakt, når man taler med dem.

Linsen i små børns øjne er stadig meget blød og kan uden vanskelighed effektivt indstille sig til forskellige afstande. I de tilfælde, hvor det ene øje ikke fungerer så godt som det andet, er det ikke altid, at forældrene opdager det, fordi det 'gode' øje kompenserer for det 'dårlige' øje. Derfor tilrådes det at få foretaget en synstest af børns øjne i en tidlig alder – helst i treårsalderen.

Også inden barnet begynder i skolen, er det vigtigt at få lavet en synstest. Det er ligeså vigtigt, at børn får undersøgt øjnene, når de er omkring 14 år, for at konstatere eventuelle forandringer i øjnene, og her er undersøgelse for nærsynethed især vigtig. Den næste undersøgelse finder normalt sted i forbindelse med, at det unge menneske skal have kørekort.

De rigtige brillestel til børn

Det er aldrig nemt at træffe valg. Og det er ikke kun udseendet, som er vigtigt, når der skal vælges brillestel til børn.

Perfekt syn til børnene

Børnebriller skal leve op til meget strenge krav

Forstå synet 16. okt. 2017

Tags: Børnebriller

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!
Vores børns øjne Når et barn bliver født, kan det se med det samme. Men barnets evne til at se skarpt udvikler sig med tiden

Forstå synet 16. okt. 2017

Tags: Børnebriller

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig