Lynhurtig mørk. Hurtig lys igen: Farveskiftende brilleglas fra ZEISS

Udenfor i solen eller indendørs: 24 timers fremragende syn med PhotoFusion farveskiftende brilleglas fra ZEISS.

Er du på udkig efter et par nye favoritbriller? Brilleglas, der giver dig et fremragende syn under alle lysforhold, både dag og nat? Med farveskiftende brilleglas, der giver dig 100% beskyttelse mod solen og skadelige UV-stråler, og som vil gøre det af med at skulle skifte tilbage til dine almindelige briller? Fra nu af tilbyder ZEISS også stærke farveskiftende brilleglas i den velkendte kvalitet fra ZEISS. Og det bedste er, at PhotoFusion farveskiftende brilleglas med højt og mellem indeks skifter op til dobbelt så hurtigt* fra mørk til lys end tidligere farveskiftende brilleglas fra ZEISS.

Farveskiftende brilleglas har eksisteret siden 1960'erne. Det var kemikeren Stanley Donald Stookeys og kollegaen William Armistead, der sammen opdagede denne betydningsfulde proces, hvor brilleglasset reagerer bemærkelsesværdigt godt på UV-stråler.

Siden dengang er der sket meget med både kvaliteten og effekten af de farveskiftende brilleglas, som er ekstremt populære blandt mange, der er afhængige af deres briller og konstant færdes inden- og udendørs.

Hvad er forskellen på kvaliteten af farveskiftende brilleglas?

Med farveskiftende brilleglas, hører det irriterende skift fra brille til solbrille fortiden til. De seneste markedsundersøgelser fra ZEISS viser dog, at brillebrugerne har meget klare krav til kvaliteten og effekten af deres farveskiftende brilleglas:

  1. De skal være komfortable at bruge, og tilpasse sig meget hurtigt til de skiftende lysforhold.
  2. De skal give et optimalt syn, og blive meget mørke i sollys og være fuldstændigt klare indendørs.
  3. Farveskiftende brilleglas skal være effektive og også give 100% UV-beskyttelse.
  4. De skal se godt ud, og kunne fås i attraktive, harmoniske farver.
  5. Farveskiftende brilleglas skal have en lang levetid og høj farveskiftende effekt.

Det var de krav, som der blev taget højde for i udviklingen af ZEISS PhotoFusion. På bare 15 til 30 sekunder skifter PhotoFusion brilleglas med højt og mellem indeks til mørk i skarpt lys eller i solen*. Indendørs bliver de klare igen på ca. 5 til 10 minutter*. Derfor er PhotoFusion førende blandt farveskiftende brilleglas. De giver selvfølgelig også 100% UV-beskyttelse. Ligesom antirefleksbehandling og skræddersyede, progressive brilleglas blev de oprindelige farveskiftende brilleglas første gang lanceret i 1983 af American Optical, brilleglas virksomhed, som blev opkøbt af Carl Zeiss Vision.

 

Intelligente solbriller som går fra mørke i svagt lys til endnu mørkere i stærkere lys.
Fås i fire moderne farver – Brown, Grey, Pioneer og Blue.


Hvordan virker farveskiftende brilleglas?

Der anvendes en kemisk reaktion, der involverer bestemte molekyler, som basis for farveskiftende brilleglas. Hemmeligheden bag PhotoFusion farveskiftende brilleglas med højt og mellem indeks er fotoaktive molekyler, som reagerer hurtigt på skiftende lysforhold. Kombinationen af disse molekyler med ZEISS-brilleglas har resulteret i en ny generation af holdbare farveskiftende brilleglas.

Termerne "fototropiske" ("fototrop" direkte oversat = "mod lys") og "fotokromiske" (fra græsk: phos = lys og chroma = farve) brilleglas anvendes også for farveskiftende brilleglas. Begge termer henviser til samme type af brilleglas.

Try it out for yourself – speak to your optician today. ZEISS PhotoFusion lenses are available as single vision lensesprogressive lenses and with all ZEISS coatings such as DuraVision Premium and DuraVision BlueProtect. They’re also available as ZEISS DriveSafe and Digital lenses.

ZEISS briller til alle lysforhold – i alle PhotoFusion's farver. Valget er dit!

ZEISS briller til alle lysforhold – i alle PhotoFusion's farver. Valget er dit!

Mange spørgsmål, et svar. PhotoFusion

1. Fungerer PhotoFusion brilleglas i en bil?

Meget ultraviolet stråling, som er det der aktiverer farveskiftende brilleglas, absorberes af bilruder, derfor bliver farveskiftende brilleglas ikke så mørke i bilen, som de gør udenfor. Selv om PhotoFusion giver nogen blændingsbeskyttelse i en bil, foretrækker brillebærere ofte et særskilt par solbriller til kørsel i længere perioder.

2. Er PhotoFusion brilleglas klare indendørs?

Ja, for brugere er PhotoFusion brilleglas klare indendørs.

3. Kan PhotoFusion brilleglas erstatte solbriller?

Til almindelig brug - enten indendørs, udendørs, dag eller nat - giver PhotoFusion brilleglas enestående synskomfort og blændingsbeskyttelse. Men under ekstreme lysforhold, høje temperaturer, i biler med ruder, som blokerer for den meste ultraviolette stråling, eller i omgivelser med intenst reflekterende skarpt lys, som f.eks. vand og sne, vil et par individuelt tilpassede solbriller med styrke give den bedste form for blændingsbeskyttelse og synskomfort.

4. Hvor hurtigt skifter PhotoFusion farveskiftende brilleglas med højt og mellem indeks (skift mellem mørk og lys)?

PhotoFusion farveskiftende brilleglas med højt og mellem indeks har en utrolig hurtig hastighed, og skifter til mørk op til 20 % hurtigere* end den traditionelle generation fra ZEISS – og til lys op til to gange så hurtigt*.

5. Hvordan reagerer PhotoFusion brilleglas i skyggen?

Afhængigt af UV-strålernes intensitet i skyggen er farveskiftende brilleglas ikke så mørke som i fuldt sollys, men giver altid 100 % UV-beskyttelse.

6. Er PhotoFusion brilleglas egnede til at køre om natten?

Selvfølgelig! De er lige så gode som andre klare brilleglas til at køre om natten. They are also available as ZEISS DriveSafe versions. 

7. Har PhotoFusion brilleglas UV-beskyttelse?

Ja, grundmaterialet indeholder allerede en 100% UV-beskyttelse, uanset om brilleglasset er lyst eller mørkt. Brugeren er altid beskyttet mod solens UV-stråler.

8. Er PhotoFusion brilleglas egnede til brug hele dagen indendørs eller udendørs?

Ja, PhotoFusion brilleglas er faktisk lyse i deres klare tilstand. Det gør dem perfekt egnet til brug indendørs og om natten. Når PhotoFusion brilleglas derudover udsættes for sollys, skifter de efter behov automatisk til mørk for at opretholde tilstrækkelig blændingskontrol og farves næsten lige så mørke som solbriller i skarpt sollys.

9. Hvad er fordelene ved PhotoFusion brilleglas sammenlignet med klare brilleglas?

I modsætning til klare brilleglas skifter PhotoFusion farveskiftende brilleglas til mørkere, når de omgivende lysniveauer stiger. De er faktisk lyse indendørs og farves næsten lige så mørke som solbriller i skarpt sollys og giver blændingsbeskyttelse og forøget synskomfort.

10. Fungerer PhotoFusion brilleglas lige så godt som mine tidligere farveskiftende brilleglas?

PhotoFusion farveskiftende brilleglas med højt og mellem indeks bygger på de seneste fremskridt inden for farveskiftende teknologi og giver en fremragende ydeevne. De skifter fra lys til mørk op til 20 % hurtigere* og skifter tilbage til lys tilstand op til dobbelt så hurtigt* som tidligere farveskiftende brilleglas fra ZEISS. Resultater af en forbrugerundersøgelse viste, at 97 % af brugerne sagde, at PhotoFusion er bedre end eller lige så gode som deres gamle farveskiftende brilleglas.


*Gennemsnitligt tidsinterval for skift i farve er for 1,67, 1,6 og polycarbonat-brilleglas. Tidsintervallet varierer afhængigt af materiale, temperatur og lysforhold.

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Hvordan solbriller fremstilles Hvilke trin omfatter fremstillingen af et par solbriller? Læs mere om, hvilke materialer der bruges til fremstilling af solbriller, og hvordan designere fører deres ideer ud i livet.

Livsstil + mode 03-07-2018

Tags: Solbriller

Moderigtige solbriller og deres historie Hvert årti har sin egen signatur, hvad angår stil.

Livsstil + mode 03-07-2018

Tags: Solbriller

Brillebrug om sommeren 10 tips til at få det bedste ud af dine briller til sommer

Livsstil + mode 16-10-2017

Tags: Solbriller

Bliv ikke blændet Solbriller er smart tilbehør, men det vigtigste er, at de beskytter øjnene mod UV-stråler

Livsstil + mode 16-10-2017

Tags: Solbriller

Lignende artikler