Frafiltrer det blå lys, og beskyt dine øjne

Slip for trætte og irriterede øjne foran skærmen

Nyhed!
Fuld uv-beskyttelse i
alle klare ZEISS-glas

Moderne skærme udsender meget blåt lys, og for meget skærmtid kan få dine øjne til at føles trætte og irriterede. Reducer eksponeringen for blåt lys med brilleglas fra ZEISS – med din egen styrke eller helt uden.

DuraVision® BlueProtect fra ZEISS.

Beskytter dine øjne mod blåt lys.

Moderne lyskilder, skærme og displays udsender en uforholdsmæssigt stor mængde blåt lys. Den menneskelige krop har brug for en vis mængde blåt lys til regulering af vores søvn-vågen-cyklus, men for meget af den 'forkerte' slags blåt lys kan muligvis udgøre en sundhedsmæssig risiko og eventuelt blive årsag til øjensygdomme. Brilleglas med ZEISS DuraVision BlueProtect er udstyret med et særligt filter, som sikrer brugeren et godt og afslappet syn selv i omgivelser, hvor der er meget blåt lys.

Optikersøgning

Find en ZEISS-optiker i nærheden af dig.

Optikersøgning

Find en ZEISS-optiker i nærheden af dig.

Filtrerer potentielt skadeligt blåt lys fra.

Smartphones, LED-lyskilder, TV-apparater, computerskærme, e-readere og tablets udsender store mængder blåt lys. Store mængder blåt lys i omgivelserne er en af årsagerne til digital øjentræthed. Blåtlysfilteret DuraVision® BlueProtect dæmper visse dele af det blå lys. Mange brillebrugere med DuraVision® BlueProtect beretter, at de har opnået større synskomfort takket være denne overfladebehandling.

Kort fortalt: Hvor kommer det blå lys fra?

Øjet udsættes for blåviolet lys fra mange forskellige kilder. Det er indeholdt i solens lys, men udsendes også af mobiltelefoners skærme, computerskærme og TV-skærme og af LED-pærer og energisparepærer – med forskellig intensitet.

Kort fortalt: Hvor kommer det blå lys fra?

Fuld UV-beskyttelse selv med klare glas

Udover at ZEISS overfladebehandlinger giver dig et optimalt ubesværet syn, har alle klare ZEISS-glas nu også fuld uv-beskyttelse. Det kan lade sig gøre med ZEISS UVProtect teknologien. Der er altid uv-stråling. Også på overskyede dage. Uv-stråling er skadelig for dine øjnes sundhed, men også for omgivelserne omkring øjet.

Brilleglassets særlige egenskaber filtrerer de skadelige uv-stråler bort og yder en vedvarende beskyttelse af dine øjne.

Farveskiftende glas. Brilleglasset med indbygget solbeskyttelse. Stilfuldt og praktisk.

Et par briller til enhver situation: Disse farveskiftende glas fungerer også som solbrilleglas. De bliver mørke på få sekunder og klare igen på blot få minutter. Og de yder selvfølgelig 100 % UV-beskyttelse.

Skåner dine øjne, når du arbejder ved computeren.

Du bliver mere koncentreret, mindre anspændt og helt klar i hovedet.

Her er en kollega, du altid kan regne med – og de fås også med DuraVision® BlueProtect: ZEISS Office Lenses er specialoptimeret til dit arbejde foran computerskærmen. De gør det lettere for dine øjne at komme igennem arbejdsdagen og giver dig samtidig et bedre syn.

Undgå øjentræthed – vælg Digital Lenses med DuraVision BlueProtect.

Brændende, overtrætte øjne, hovedpine og nakkesmerter: Hyppig brug af en smartphone, e-reader eller tablet fører ofte til digital øjentræthed. Digital Lenses kan hjælpe. De understøtter øjnene og sikrer dig et bedre og mere afslappet syn ved hjælp af en specialoptimeret nærzone. Kombineret med en DuraVision® BlueProtect-behandling forebygger de øjentræthed meget effektivt – og giver dig et bedre syn med i købet.

5 tips om, hvordan du bedst omgås blåt lys

Brug med jævne mellemrum et øjeblik på at kigge ud i det fjerne

1. Brug med jævne mellemrum et øjeblik på at kigge ud i det fjerne – især når du arbejder ved computeren, eller hvis du bruger din tablet eller smartphone meget.

Blåt lys styrer vores biorytmer.

2. Blåt lys styrer vores biorytmer. Undersøgelser har vist, at blåt lys spiller en særlig vigtig rolle for reguleringen af melatoninniveauet i kroppen og dermed også for vores søvn-vågen-cyklus og vores generelle velbefindende. Derfor er der rigtig god grundt til at tale filtrering af blåt lys med en optiker.

For meget blåt lys (f.eks. fra din tablet) og kraftigt kunstlys om aftenen er ikke tilrådeligt, da begge dele kan give søvnproblemer.

3. For meget blåt lys (f.eks. fra din tablet) og kraftigt kunstlys om aftenen er ikke tilrådeligt, da begge dele kan give søvnproblemer. Du kan bruge dette som en tommelfingerregel: Dæmp lyset om aftenen, og forsøg at undgå alt for kraftigt lys. Brug f.eks. stearinlys, når du skal slappe af.

Dagslys indeholder en stor andel blåt lys.

4. Dagslys indeholder en stor andel blåt lys. En række undersøgelser tyder på, at længerevarende udsættelse for blåt højenergilys kan være skadeligt for nethinden og med tiden øge risikoen for makuladegeneration. Den bedste løsning er solbriller med 100 % UVA- og UVB-beskyttelse – eller for den sags skyld farveskiftende glas fra ZEISS.

Plages du af brændende øjne om aftenen?

5. Plages du af brændende øjne om aftenen? Har du ofte ondt i hovedet, nakken eller ryggen? Digital øjentræthed kan være forklaringen. Lad en ZEISS-optiker teste dine øjne.

Lignende produkter

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig