Innovation og teknologi

Optiske teknologier baner vejen for mange innovationer på tværs af mange brancher.

Innovation former fremtiden

Hos ZEISS er innovation en livsstil. Man kan endda sige, at innovation er i vores gener.

Hos ZEISS sætter vi altid innovation i forhold til samfundet som helhed. Alle innovationer sigter mod at sikre, at fremtidige kundebehov relateret til produkter, serviceydelser, løsninger og forretningsmodeller bliver opfyldt, og at de bringer merværdi og fordele. Det handler ikke længere kun om udvikling af nye produkter – virksomheden sigter også mod at muliggøre en ny form for ledelse og nye forretningsmodeller.

Optiske teknologier er afgørende teknologier for vores fremtid. Deres tekniske og videnskabelige anvendelser vil i stigende grad påvirke vores hverdag i årene fremover.

Dr. Karl Lamprecht, præsident og CEO hos ZEISS

Optiske teknologier er afgørende inden for en lang række områder, herunder biovidenskab, medicin, IT og telekommunikation, bilindustrien, forbrugeradfærd og mange andre. De forskellige teams inden for forskning og udvkling hos ZEISS arbejder hårdt på konstant at udvide vores teknologiske føreposition.

Tre vigtige succesfaktorer for ZEISS

Højt kvalificerede medarbejdere
Højt kvalificerede medarbejdere

Innovative produkter kan kun udvikles of fremstilles af højt kvalificerede og motiverede ansatte. Derfor lægger ZEISS stor vægt på en omhyggelig udvælgelse af sine ansatte og på at kunne tilbyde målrettede programmer for uddannelse samt et attraktivt arbejdsmiljø. Dette omfatter især den positive og respektfulde måde, som kolleger behandler hinanden på og som sikrer, at alle kan yde deres bedste i det daglige arbejde.

Netzwerke und Partnerschaften
Netværk og partnerskaber

Innovationernes kompleksitet vil fortsætte med at stige i fremtiden. De nødvendige kompetencer kan kun samles i stærke netværk. ZEISS arbejder derfor tæt sammen med sine partnere fra branchen, fra videnskaben inden for forskning og udvikling og fra forsyningskæden.

Mut und nachhaltige Investition
Mod og bæredygtige investeringer

Det er konstante og store investeringer i FoU og infrastruktur, der giver ZEISS mulighed for at udnytte dynamikken i de forskellige markeder. I de senere år har ZEISS lagt store investeringer i udvidelsen af sine lokationer og vil fortsætte med at gøre det i fremtiden. Eksempelvis fortsætter ZEISS med at udvide sit hovedsæde i Jena ved at tilføre et nyt og integreret højteknologisk kompleks, der skal fungere som en førende lokation for innovation.

ZEISS planlægger også at opføre et nyt og fælles center for innovation på det nordlige campus ved Karlsruhe Institute of Technology (KIT).

Nye forretningsområder

Fremtidens ZEISS

ZEISS har lanceret særlige aktiviteter på tværs af sine afdelinger for yderligere at fremskynde virksomhedens digitale transformation og etablere nye forretningsområder.

ZEISS Digital Partners

ZEISS Digital Partners er en nyoprettet enhed i ZEISS Group. Enheden har et klart mål: At etablere og fremskynde den digitale omstilling i ZEISS, både i hastighed og omfang. De udvikler digitale løsninger i samarbejde med ZEISS' forretningsgrupper og fremskynder innovation, der skaber fremtidig værdi for vores kunder og vores virksomhed.

ZEISS Ventures

ZEISS lancerer målrettede ventureaktiviteter, der skal hjælpe iværksættere med at realisere deres ambitioner om at opfinde, udvikle og markedsføre markedsdannende innovationer på globalt plan.