OM ZEISS

Dét, der driver os

Som pionerer inden for videnskabelig optik fortsætter vi med at udfordre grænserne for den menneskelige fantasi. I vores stræben efter det optimale skaber vi værdi for vores kunder og inspirerer verden på nye måder.

ZEISS Group

ZEISS er en førende teknologivirksomhed inden for den optiske og optoelektroniske industri. ZEISS former det teknologiske fremskridt.

ZEISS udvikler, producerer og distribuerer yderst innovative løsninger til industriel måleteknik og kvalitet, mikroskopiløsninger til forskning inden for biovidenskab og materialer og medicinske teknologiløsninger til diagnostik og behandling inden for oftalmologi og mikrokirurgi. Navnet ZEISS er derudover synonymt med verdens førende litografioptik, der anvendes af chipindustrien til fremstilling af halvlederkomponenter. Der eksisterer en global efterspørgsel på de trendsættende produkter under ZEISS-mærket, såsom brilleglas, kameralinser og kikkerter. ZEISS består af fire segmenter: Semiconductor Manufacturing Technology, Industrial Quality & Research, Medical Technology, Consumer Markets.

ZEISS-koncernen opstod som et værksted for præcisionsmekanik og -optik, hvilket blev grundlagt af selskabets fader, Carl Zeiss, i Østtyskland i byen Jena i 1846. I dag er koncernens hovedsæde beliggende i Oberkochen i den tyske delstat Baden-Württemberg.

Carl Zeiss-fonden, en af Tysklands største fonde viet til at fremme videnskaben, er eneejeren af holding-selskabet, Carl Zeiss AG.

 

 

Branche

Optik- og optoelektronikbranchen

Segmenter

Semiconductor Manufacturing Technology
Industrial Quality & Research
Medical Technology1
Consumer Markets

Hovedsæde

Oberkochen, Tyskland

Direktion

Dr. Karl Lamprecht (CEO)
Dr. Matthias Metz
Dr. Ludwin Monz
Dr. Jochen Peter
Dr. Christian Müller (CFO)
Dr. Markus Weber

Skatteår

1. okt. til 30. september

Segmenter i ZEISS-koncernen

Semiconductor Manufacturing Technology

Semiconductor Manufacturing Technology

  • Semiconductor Manufacturing Optics
  • Semiconductor Mask Solutions
  • Process Control Solutions
Semiconductor Manufacturing Technology

Industrial Quality & Research

  • Industrial Quality Solutions
  • Research Microscopy Solutions
Semiconductor Manufacturing Technology

Medical Technology

  • Ophthalmic Devices
  • Microsurgery
Semiconductor Manufacturing Technology

Consumer Markets

  • Vision Care
  • Consumer Products

Global repræsentation

6.428 billion euros in revenue in fiscal year 2018/2019
milliarder EUR i omsætning i regnskabsåret 2019/2020
100 filialer globalt, hovedsæde i Oberkochen, Tyskland
filialer globalt, hovedsæde i Oberkochen, Tyskland
The ZEISS Group employs 31,260 people worldwide
ZEISS-koncernen har ansatte i hele verden

Om Carl Zeiss A/S

Carl Zeiss A/S er beliggende i Birkerød, og er en del af, som omfatter Danmark, Norge, Finland og i alt ca. 165 medarbejdere, heraf ca. 35 i Danmark, der varetager salg, service, rådgivning og markedsføring af størstedelen af ZEISS.

ZEISS er global markedsleder inden for optik, finmekanik og instrumenter og er i dag en aktiv leverandør der udvikler, producerer og distribuerer innovative løsninger til industriel måleteknik og kvalitetssikring, mikroskopiløsninger til biovidenskab og materialeforskning og medicinske teknologiløsninger til diagnosticering og behandling inden for øjen-og mikrokirurgi. Navnet ZEISS er også synonymt med verdens førende litografiske optik, der bruges af chipindustrien til fremstilling af halvlederkomponenter. ZEISS desuden brilleglas, kameralinser og.

Med et stærkt brand og en produktportefølje tilpasset fremtidige vækstområder, så som digitalisering, sundhedspleje og smart-produktion, er ZEISS med til at forme fremtidens teknologi og er konstant fremme med innovative løsninger inden for optik og relaterede områder. Virksomhedens betydelige og bæredygtige investeringer i forskning og udvikling lægger grundlaget for en fortsat udvikling af ZEISS-teknologi samt fastholdelse af positionen som markedsleder.

ZEISS Group
Information om ZEISS-koncernens segmenter, beliggenheder, facts & tal, ansatte, direktion og Carl Zeiss-fonden.
Årsrapport

Årsrapporten giver facts og tal om selskabets økonomiske status..

Optics Insights

Anmod om at få tilsendt en gratis brochure om virksomheden.