Mere lys til dit syn

Gå ikke på kompromis, når det gælder trafiksikkerhed.

Overgangen fra efterår til vinter er specielt krævende for vores øjne. Solen står lavt på himlen om morgenen og tidligt på aftenen, mørket falder hurtigere på, lange skumringsfaser og tåget vejr hæmmer vores syn – specielt under bilkørsel. Individuelt tilpassede ekstra briller kan forbedre dit syn i disse udfordrende situationer.

Når du kører, kommer de fleste farlige reflekser fra modkørende trafik i skumringen og om natten.
Når du kører, kommer de fleste farlige reflekser fra modkørende trafik i skumringen og om natten.

Et velkendt scenario: Du kører hjem fra en lang og stresset dag på arbejdet. Det er skumring, og solen står allerede så lavt, at den blænder dine øjne, mens du manøvrerer gennem trafikken. Billys fra modkørende bilister bliver reflekteret og virker generende. Du kan identificisere biler i modsatte køreretning, men ikke før det er for sent. Dine øjne er trætte. Du er klar over at sådanne situationer sætter dig og dine medtrafikanters sikkerhed i fare.

Briller til bilkørsel

Snak med din optiker, så du kan komme sikkert hjem fremover. Optikeren vil anbefale individuelt tilpassede briller til bilkørsel, som opfylder de ekstreme krav, der er til synet i skumring, under skiftende lysforhold og ved reflektioner. Læs mere om, hvordan i.Scription® teknologien kan give dig et klarere, skarpere og mere afslappet syn om natten og under dårlige lysforhold.

Brillerne til bilkørsel skal være udstyret med optimal beskyttelse mod blænding og UV-stråler og være individuelt tilpasset til din styrke. På den måde kan reflekser minimeres og blænding undgås. Brilleglas som har en god antirefleksbehandling samt polariserende og farvede brilleglas sørger for dette.

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!

Hvilken funktion har en antirefleksbehandling?

Ubehandlede brilleglas kan blive ligesom et spejl og føre til, at du ser lysreflekser, som kan svække dit syn. Når du kører kommer sådanne reflekser hovedsageligt fra modkørende bilister i skumringstimerne og om natten. Brilleglas med antirefleksbehandling reducerer disse forstyrrende reflekser og giver et klart synsindtryk samtidig med det reducerer blænding. Antirefleksbehandlinger kan groft inddeles i tre kategorier "almindelig", "medium" og "super". Til bilkørsel ved daggry, skumring og om natten, anbefaler eksperter, at man bruger brilleglas med super antirefleksbehandling.

På hvilken måde hjælper polariserende brilleglas?

Det er meget enkelt: polariserende brilleglas kan filtrere de generende reflekser fra – der f.eks. kommer fra en våd vejbane eller vandoverflader. Fordelene er åbenlyse så snart du begynder at bruge dem: Dit syn bliver betydeligt klarere. Takket være glassenes specielle farve vil dit syn også blive kontrastrigere og du vil opleve en bedre farvegengivelse. Du vil være i stand til at se modkørende bilister før, og se dem tydeligere, f.eks. på våde vejbaner, og når den anden bilist har nærlys på.

UV-beskyttelse og farver

UV-beskyttelse er også en vigtig ting at være opmærksom på ved briller til bilkørsel. Det giver beskyttelse mod den kortbølgede ultraviolette stråling, som kan give kroniske skader i øjet. Når du køber et par solbriller, så sørg for, at de er CE-mærkede. Brune eller grå farvetoner egner sig bedst til kørsel, fordi de gør det muligt for bilisten at skelne mellem trafiklys, stoplys og andre lyssignaler så hurtigt og effektivt som muligt.

Bemærk: [Farvede brilleglas] som er graduerede kan være specielt behagelige under bilkørsel. Den nederste del af disse briller er lysere og gør det dermed nemmere at se genstande og informationer, som vises på instrumentbrættet.

Hvad bør du ellers huske på, når du køber et par briller til bilkørsel?

Alle mennesker er unikke. Derfor er alle øjne forskellige, afstanden mellem øjnene og de forskellige synsbehov er også forskellige. Selvfølgelig gælder dette også måden du bruger synet på, når du kører. Nogle mennesker drejer hovedet for at se, hvad der sker ved siden af dem, mens andre bare bevæger øjnene. Alt dette spiller en vigtig rolle i tilpasningen af brillerne, og det skal der naturligvis tages hensyn til. Individuelt tilpassede, ekstra skarpe præcisionsbriller kan derfor øge din synskomfort betragteligt og få dine øjne til at slappe af.

Folk bliver mere følsomme overfor blænding med alderen. Synet aftager og sikkerhedsrisikoen bliver større. Vores råd er: Få tjekket dit syn regelmæssigt – mindst lige så ofte som du får bilen tjekket på værksted. Få lavet en synstest mindst hver andet år.

Din optiker vil også anbefale et passende brillestel til dine briller til bilkørsel. Ideelt set bør du vælge et brillestel med en tynd kant og smalle brillestænger, som er placeret på toppen af glasset, så synsfeltet ikke er begrænset, mens du kører. Et meget lille brillestel med små brilleglas er ofte ikke ideelt til briller, som du skal bruge, når du kører bil.

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

De bedste briller til bilkørsel – kom sikkert frem til dit mål Individuelle glas forbedrer ikke alene dårligt syn, de kan også forøge trafiksikkerheden. Her er, hvad du bør vide, inden du anskaffer dig et par kørebriller.
Se så klart, at du næppe tror dine egne øjne - selv i mørke og dårligt lys forbedres synet ZEISS lancerer et nyt brilleglaskoncept for et bedre syn: Få et klarere, skarpere og mere afslappet syn om natten og under dårlige lysforhold.

Kørsel + mobilitet 24-11-2017

Tags:

Ofte stillede spørgsmål om ZEISS Digital Lenses

Kørsel + mobilitet 16-10-2017

Tags:

Lev livet fuldt ud og få et afslappet syn Lær vores nye serie brilleglas at kende, specielt til mennesker i 30'erne og 40'erne, som regelmæssigt bruger digitale medieenheder. ZEISS Digital Lenses er den manglende brik mellem enkeltsyn og progressive brilleglas!

Kørsel + mobilitet 16-10-2017

Tags:

Lignende produkter