Hvad du som brillebærer bør huske inden ferien

Her er vore tips til en afslappet ferie

Ferietiden - årets bedste tid. Men hvad kan du gøre, hvis du kommer til at ødelægge brillerne eller møder andre problemer med synet, mens du er langt væk hjemmefra? Og hvilke forholdsregler kan du tage, så din ferie ikke bliver ødelagt af dårligt syn? SE BEDRE har nogle gode råd til, hvordan du kan nyde rejsen uden problemer.

Smart ferieplanlægning – med forebyggende forholdsregler, der sikrer optimalt syn

Jo vigtigere brillerne er for dig, jo vigtigere er det også, at du har et ekstra par ved hånden i tilfælde af en nødsituation. Vi anbefaler anskaffelsen af et par ekstra briller før du tager på ferie. Så har du nummer to ved hånden, hvis uheldet skulle ske at du taber eller ødelægger din primære brille. Det er især vigtigt for bilister, da de i værste fald risikerer ikke at kunne fortsætte rejsen. I nogle lande, deriblandt Spanien og Schweiz, er det faktisk påkrævet, at bilister har et ekstra par briller ved hånden, når de færdes på vejen.

Uundværlig: effektiv beskyttelse

Hverken almindelige briller eller solbriller har det godt med ekstremt høje temperaturer. Så pas hellere på: i stærkt solskin kan temperaturen i din bil hurtigt stige til over 40° C. Instrumentbrættet kan endda ophedes til mere end 80°. Derfor gælder følgende regel for alle slags briller: udsæt dem ikke for direkte sol og opbevar dem et sikkert sted, når du ikke bruger dem! Stærk varme kan ødelægge overfladebehandlingen og stellet. Det smarteste er altid at opbevare brillerne i et etui, når du ikke bruger dem. Et godt etui sikrer brillerne mod direkte sol og andre potentielt farlige påvirkninger. Kontaktlinsebrugere bør desuden opbevare deres linser på et køligt sted: Kontaktlinser risikerer at ødelægges, hvis rensevæskens temperatur stiger over 30° C. Og husk endelig, at du aldrig må bruge kogende eller meget varmt vand til rengøring af brilleglassene. Lunkent vand er bedst.

Brillerne er gået i stykker i ferien – hvad nu?

Hvis du kommer til at ridse glasset, ødelægge stellet eller får problemer med dine kontaktlinser langt væk hjemmefra, vil den lokale optiker gerne træde til! Mindre problemer med stellet kan almindeligvis repareres i løbet af næsten ingen tid, og hvis glasset er ridset, kan din optiker som regel hurtigt skaffe et nyt.

Bemærk: som internationalt firma råder ZEISS over et globalt netværk af ZEISS optikere. Brug din ZEISS optiker til at finde en specialist i nærheden af din destination – uanset, hvor i verden din rejse fører hen.

Bemærk: hvis du har alvorlige problemer med dit syn, kan det være en god idé at opsøge en lokal læge.

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!

Nyd klart syn på stranden

– uden solcreme på brillerne

Det er fristende i et snuptag at bruge et håndklæde eller en T-shirt til hurtig pudsning af brillerne. Det synes måske praktisk, men de små sandkorn kan selv denne ene gang ridse glassene og gøre brillerne ubrugelige. ZEISS brilleklude er skånsomme, danner ingen striber og er ligeså hurtige at bruge som dit ærme. Brilleklude fra ZEISS har en ekstraordinær fin struktur og indeholder en fugtkombination af rengøringsmidler uden de aggressive midler, der findes i mange andre slags brillerens. Godt for dig – og godt for dine briller.

Nyd klart syn på stranden

Problemer med synet i skærende sollys

Mange rejsende har problemer med genskin og reflekterende stråler i stærk solskin, for eksempel når de er ude at sejle, surfe, stå på ski eller vandre i bjergene. Her er der brug for nogle effektive og individuelt tilpassede solbriller. Vand- og sejlsportsfans kan med fordel benytte brilleglas med polarisationsfilter, der minimerer irriterende reflekser. Mørke sportsbriller med sideprotektor giver brugeren en effektiv beskyttelse mod sol, vind og andet – særdeles praktisk, når man fx er ude at tackle løjperne. Der er mange modeller at vælge imellem. Tag en snak med din optiker.

Den perfekte toning til hver lejlighed

Den perfekte toning til hver lejlighed

Det handler om mere end et mode-accessoire, så det er bedst ikke at overlade noget til tilfældighederne, når du vælger toning til dine solbriller: der er en passende løsning for en hver aktivitet og alt slags vejr. Hvad enten det handler om shopping på strøget, en køretur gennem solbeskinnede landskaber eller reflekser i vandet, når du sejler eller surfer, du finder en passende toning til ethvert formål. Valget af toningsgrad rangerer fra underspillet til showpræget – og alle er ganske fashionable.

Men hvilken intensitet er bedst egnet til hvilken aktivitet? Her får du et konkret overblik. For at lette bedømmelsen og klassificeringen af beskyttelsesgraden mod blænding, er tonings-styrken opdelt i fem filterkategorier.

  1. Ved meget svag lysintensitet – optimalt for overskyggede dage i byen eller indendørs: 0 to 20 procent toning. Anbefalet filterkategori: 0 til 3 – afhængig af byen og mængden af solskin.
  2. Ved let solskin – fx som fashionabel toning til understregning af din personlige stil: 20 til 57 procent toning, optimalt egnet for bilkørsel. Anbefalet filterkategori: 2 til 3.
  3. Ved middelstærkt solskin og som ekstra beskyttelse mod blænding – fx ved bilkørsel, også velegnet for briller med sideprotektion: 57 til 82 procent toning. Anbefalet filterkategori: 2 til 3.
  4. Ved kraftigt solskin – fx når du skal ud at sejle eller surfe; også perfekt ved skiftende lysforhold, inklusive polarisationsfilter: 82 til 92 procent toning. Anbefalet filterkategori: 2 til 4.
  5. Ved længere tids anvendelse under ekstreme lysforhold – fx på en gletsjer eller i bjergene: 92 til 97 procent toning. Anbefalet filterkategori: 2 til 4.

Unødvendigt at påpege: alle vore solbrilleglas yder 100 % beskyttelse mod UVA og UVB stråler.


Få mere at vide om solbrilleglas fra ZEISS

Brillebærere, glem ikke at kontaktlinser er en praktisk og komfortabel løsning i ferien

Uanset om du foretrækker briller eller kontaktlinser: kontaktlinser er generelt en særdeles behagelig løsning, når du er ude at rejse. Éngangs-kontaktlinser kræver ikke megen pleje og er særdeles praktiske i mange forskellige situationer. For eksempel som praktisk alternativ til briller ved ophold på stranden. Kontaktlinser er velegnede til svømning; de kan bruges sammen med svømme/dykkerbriller og sørger for yderst godt syn, selv under vand. Éngangs-linser sammen med solbriller uden styrke er også en glimrende kombination. Du slipper også for besværet med rengøring og opbevaring. Efter en dags brug smider du simpelthen linserne væk og åbner for et par nye, når det er påkrævet. Det er et afgørende pluspunkt mht. praktisk anvendelighed og hygiejne.

Her er nogle tips til, hvordan du undgår tørre øjne under flyveturen

Kontaktlinsebrugere kender især til denne ubehagelige følelse, der opstår, når man har været ombord et fly i et stykke tid: øjnene tørrer ud og kontaktlinserne føles pludselig meget irriterende. Kunstig tårevæske, også kaldt øjendråber, fås i praktiske små beholdere, der snildt finder plads i din håndbagage. Øjendråberne sørger for god bærekomfort, også ved længere tids brug. Bare spørg – din optiker hjælper gerne.

Men glem nu ikke din reservebrille! Har du hørt om ZEISS EnergizeMe brilleglas? De er specielt designet til kontaktlinsebrugeres øjne efter udtagning af linserne.  

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Kurvede, smalle eller farvede: Brilleglas fra ZEISS opfylder alle forventninger! Smarte stel & kvalitetsbrilleglas? En udfordring, som kræver ultimativ optisk know-how

Livsstil + mode 16-10-2017

Tags:

Maksimal komfort med ultratynde, superlette briller Less is more! Disse tips er nøglen til ultralette brilleglas og stel
Mini stilguide med et enormt perspektiv: Briller og mode – et godt match Disse tips garanterer dig et iøjnefaldende look til enhver lejlighed

Livsstil + mode 16-10-2017

Tags: Brillemode

Super tyndt, super let, super syn Optimering af midtertykkelsen gør brilleglassene endnu bedre: Se mere og se bedre ud på samme tid

Livsstil + mode 16-10-2017

Tags:

Lignende produkter