Nye briller – nyt look

Det er utroligt, som et par nye briller fuldstændig kan ændre dit look.

Nogle gange har du simpelthen lyst til at springe ud i et helt nyt look. Selvfølgelig er det fint med nyt tøj eller en ny frisure, men der er intet der overgår et par nye briller, når du grundlæggende vil ændre type. Med et par ekstra briller kan du variere dit udseende og din stil. Her er et par gode råd om, hvad du skal lægge vægt på, når du vælger dit nye trendy brillestel.

Stil

Først et par spørgsmål: Hvilken type brillestel har du i øjeblikket? Klassisk eller trendy? Stort eller småt? Diskret eller iøjnefaldende? Metal eller kunststof? Med eller uden indfatning? Dit andet par briller skal selvfølgelig være helt anderledes end dem, du har nu. Tænk over, hvilken side af din personlighed du vil vise frem. Vil du virke selvsikker og opsigtsvækkende eller måske hellere diskret og klassisk stilfuld? Hvis du hidtil har haft briller med et meget spinkelt stel eller uindfattede glas, har du måske lyst til at prøve et kraftigere brillestel. Et enkelt blik i spejlet viser tydeligt, at alene det ændrer dit look totalt. Men vælg ikke et brillestel, bare fordi det er smart. Det skal passe til dit ansigt og fremhæve bestemte sider af din personlighed.

Der findes et perfekt stel til alle ansigter

Et menneskes ansigt er lige så unikt som dets personlighed. Men man kan alligevel opdele menneskers ansigtsform i forskellige kategorier. Husk på følgende tommelfingerregler, næste gang du køber briller:

 • Mennesker med oval ansigtsform kan stort set bruge alle stel.
 • Hvis din ansigtsform er mere rund, skal du gå efter kontraster. Kantede, rektangulære stel gør dit ansigt mere markant.
 • Det modsatte gør sig gældende ved mere firkantede ansigter. Her skal brillestellet være rundt, og det er især vigtigt, at det er stort.
 • Til smalle, aflange ansigter er ovale, ikke for små brillestel et fremragende valg.
 • Runde eller ovale brillestel fremhæver et hjerteformet ansigt optimalt.

Men der er et par andre ting, der er vigtige at huske, når det gælder valg af brillestel. 'Cat eye' brillestel skaber en god balance i ansigter med meget runde kinder. Hvis du har en høj pande, er det vigtigt, at brillestellet bliver placeret så højt som muligt i ansigtet. Brillestellet må ikke slutte under dine øjenbryn. Hvis du synes, dine øjenbryn er for tynde, kan brillestel med en mørk kant skjule det. Brillestel med brede stænger og kraftig indfatning er fremragende til at dække rynker omkring øjnene.

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!

Dine briller, din frisure og dig

Dine briller, din frisure og dig

Selvfølgelig skal din frisure passe til dine briller og omvendt. Den gode nyhed er, at der altid findes briller, som passer til en hvilken som helst frisure, men det er stadigvæk vigtigt, at din frisure og dit brillestel passer sammen. Det rigtige brillestel kan fremhæve enhver frisure, fra helt kort til skulderlangt hår. Etageklippet hår kan let styles til mange forskellige looks.

Glat pagehår kombineret med et par John Lennon briller – det er ikke så heldigt. Krøllet hår passer bedre til at par runde briller. Men hvis dit hår er meget kraftigt og krøllet, skal du alligevel tænke dig godt om, før du vælger sådan et par briller. Fordi: En tyk manke af krøllet hår bortleder opmærksomheden fra dit ansigt. Der er dog en undtagelse. Meget kort hår kan kombineres med alle brillestel, uanset form.

Generelt ser let bølget hår, uanset længde, godt ud med alle typer brillestel. Det gælder dog ikke for pandehår. Langt, glat pandehår skjuler dit ansigt og dækker meget af brillestellet. Det er bedre med et løst, frit pandehår, som falder diagonalt over ansigtet.

Den perfekte frisure til enhver lejlighed: hestehale. En hestehale kan du sætte fuldstændig, som du er i humør til.

Men her er noget, du skal huske: Hvis dit hår er farvet eller har lyse striber, er det vigtigt, at farven passer til brillestellet.

Makeup

Makeup

Du afrunder dit nye look med den rigtige makeup. Som kvindelig brillebruger skal du huske, at:

 • Nærsynede brillebrugere
  Brilleglas, som korrigerer nærsynethed, får øjnene til at virke mindre. Så vælg en makeup, der får øjnene til at virke større. Du kan med fordel bruge lyse og skinnende farver, som rosa, lilla, beige, lys grå eller hvid, og lad være med at lægge en mørk kajalstreg langs øjenlågets inderkant. Brug mascara, det understreger øjenvipperne og "åbner" dine øjne.

 • Langsynede brillebrugere
  Det modsatte gælder for langsynede brillebrugere. Du bør bruge en mørk, mat øjenskygge, som får øjnene til at virke mindre, fordi brilleglas, der korrigerer langsynethed, får øjnene til at virke større. En kohlstreg langs øjenlåget modvirker den forstørrende virkning, og de moderne tynde brilleglas reducerer denne lup-virkning.

Din makeup kommer bedre til sin ret og ses mere klart, når dine brilleglas har en optimal antirefleksbehandling. Men en højkvalitets antirefleksbehandling, som f.eks. DuraVision Premium overfladebehandlinger fra ZEISS, kan endnu mere end det. Den kan også minimere forstyrrende reflekser på brilleglassene og gøre kørsel om natten eller læsning mere behagelig. Her er endnu et tip om, hvordan du kan fremhæve dit smil: Hvis du har et iøjnefaldende og farvestrålende brillestel, skal du vælge en diskret farve til din læbestift. Hvis dit brillestel er mere klassisk og diskret, er en lysende læbestift det helt rigtige.

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Kurvede, smalle eller farvede: Brilleglas fra ZEISS opfylder alle forventninger! Smarte stel & kvalitetsbrilleglas? En udfordring, som kræver ultimativ optisk know-how

Livsstil + mode 16-10-2017

Tags:

Enkelhed og elegance: Brillestel fra LINDBERG og solbrilleglas fra ZEISS – et sommerhit SE BEDRE spurgte stelproducenten LINDBERG om, hvad der gør solbriller fra LINDBERG så specielle.
Hvad du som brillebærer bør huske inden ferien Her er vore tips til en afslappet ferie

Livsstil + mode 16-10-2017

Tags:

Disse brillestel er foran Hvilke stel er populære i år? Og hvem klæder de bedst?

Lignende produkter