De bedste solbriller til sport

Hvilke udfordringer står sportsfolk overfor, når de dyrker deres yndlingssport?

Udendørs sportsgrene stiller øjnene overfor udfordringer af forskellige slags. Afhængigt af de forskellige slags påvirkning af sollys kræves der forskellige typer sportssolbriller for at kunne dyrke den pågældende sportsgren på det optimale niveau.

De bedste solbriller til løbesport giver beskyttelse mod sollys uden at være ubehagelige at have på i længere tid. Solbriller til skisport skal kunne filtrere den ekstra reflektion af sollys fra sneen bort. Solbriller til tennis eller baseball skal både give solbeskyttelse og skarpt syn, samtidig med at brugeren skal kunne bevæge sig hurtigt og frit uden at tabe solbrillerne.

I dette interview med en entusiastisk lystfisker præsenterer ZEISS en førstehåndsberetning fra en hobbyfisker, som bruger solbriller for at kunne dyrke sin sport på bedst tænkelig vis.

Intelligente solbriller som går fra mørke i svagt lys til endnu mørkere i stærkere lys.
Fås i fire moderne farver – Brown, Grey, Pioneer og Blue.


Introduction:

Mit navn er Dennis Sullivan, og jeg er Director of Account Management for Retail and Managed Care hos ZEISS. Jeg har tilladelse til at sejle skibe på op til 50 tons, den såkaldte Masters Captain's License, og jeg er en ivrig sportsfisker. Det meste af tiden fisker jeg sammen med min søn og mine venner ud for USA's nordøstlige kyst både tæt ved land og til havs. Fra jeg var ganske ung har jeg været beskæftiget på havet med fiskeri både som fritidsaktivitet og kommercielt.

Dennis Sullivan, Director of Account Management for Retail and Managed Care with ZEISS

Hvilke udfordringer udsættes synet for, når man fisker?

Det blændende lys fra vandet er den primære udfordring for fiskere. Det er essentielt at kunne se ned gennem vandet for at holde udkig efter fisk eller for at kunne se, når en fisk er ved at bide på krogen. At kunne se det svage omrids af en fisk, der er ved at bide på maddingen, eller en finne, der skærer gennem vandoverfladen, kan være afgørende for, om du får en fin eller en dårlig dag. Det er også en fordel at vælge et par polariserende kvalitets solbrilleglas svarende til den type farvand, hvor du typisk fisker. Ved havfiskeri er polariserende solbrilleglas med grålig eller grønlig indfarvning fordelagtige, mens det ved indlandsfiskeri i ferskvand er bedre med ravfarvede eller brunlige solbrilleglas.

Det er et absolut krav, at solbrillerne er lavet af sikkerhedsmaterialer, der er modstandsdygtige overfor slag og stød, som f.eks. polycarbonat eller nylon. Der er jo altid fiskekroge med madding og andre skarpe genstande rundt omkring dig. Det er ekstremt vigtigt, at solbrilleglassene er fremstillet af materialer, der beskytter øjnene. Indenfor mange sportsgrene, som f.eks. lystfiskeri, er der ikke mulighed i nærheden for at få professionel førstehjælp i tilfælde af en øjenskade. Når vi fisker tun på åbent hav, kan der være langt over 100 kilometer til nærmeste havn. Brugen af stødsikre brilleglas f.eks. af polycarbonat, er afgjort et godt middel til at afværge eller i det mindste reducere øjenskader.

Hvad er din erfaring med beskyttelses-solbriller, når du fisker?

Efter mere end 35 år som ivrig fisker har jeg altid ment, at polariserende solbriller var en lige så selvfølgelig del af udstyret som fiskestænger, hjul og alt andet fiskegrej. Et par polariserende solbriller er ikke kun uundværlige under selve udøvelsen af fiskesporten, men også under sejladsen til og fra fiskepladserne. Uanset om du sejler tæt ved kysten eller langt ude på det åbne hav, kan der altid flyde ting rundt i vandet, som kan spolere hele turen. Et skarpt syn, som sætter dig i stand til at se og undgå genstande, der flyder i vandet, f.eks. træstammer eller fiskeliner, kan spare dig for mange forsinkelser og utallige reparationer.

Et par polariserende solbriller er ikke kun uundværlige under selve udøvelsen af fiskesporten, men også under sejladsen til og fra fiskepladserne.

Hvilke egenskaber skal det ideelle par solbriller til fiskeri have?

De egenskaber, som jeg lægger særligt vægt på ved solbriller, er holdbarhed, komfort og klarhed. Jeg stiller meget store krav både til stel og glas - dels fordi jeg bruger meget tid på at fiske og dels på grund af den belastning, solbrillerne udsættes for under brugen. Både stel og glas skal være robuste og kunne tåle hårdhændet behandling, de skal kunne modstå slag eller andre hårde påvirkninger og kunne klare skiftende vejrforhold - men det er jo krav, der uden tvivl gælder for alle gode sportssolbriller. Stel og glas skal være lette, så de er komfortable i brug over en hel dag. Brilleglassene skal være polariserende for at eliminere blænding og for at give den nødvendige klarhed.

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!
Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Bedre syn for sportsudøvere Sportsudøvere, både professionelle og amatører, nyder godt af specielle sportsbriller, som ikke kun er smarte!
Bedre syn til vintersportsudøvere Mange skiløbere og snowboardere flyver nærmest i blinde ned ad skibakkerne, uanset om de bruger briller eller ej.
Vores 10 bedste tips til sportsbriller Hvad skal du have i tankerne, når du køber sportsbriller? Få mere at vide om hvordan du forbedrer din sportspræstation, samtidig med at du beskytter dine øjne.
Sportsbriller til en ny generation løbere: Nike Vision Vaporwing solbriller til løbesport To stærke partnere, Nike Vision og ZEISS, er gået sammen i et teamwork for at skabe et par sportssolbriller til løbere, som vil til tops.

Lignende produkter