10 år med individuelle FreeForm brilleglas fra ZEISS

Noget som alle troede var umuligt at lave for nogle år siden: Progressive brilleglas, som er lige så individuelle som brillebrugeren.

12. maj, 2000 var en stor dag i brilleglassets historie: Det første progressive brilleglas, som kan tilpasses 100% til brillebrugeren blev lanceret - Gradal® Individual fra ZEISS. Denne teknologi, som anvendes i produktionen af individuelle progressive brilleglas, er fortsat revolutionerende selv i dag. Igennem de sidste 10 år har Carl Zeiss Vision videreudviklet denne teknologi og udvidet sit produktsortiment.

Vi siger tillykke til et meget specielt brilleglas! Brilleglasset beregnes og produceres ikke bare efter brillebrugerens styrker, men også efter afstanden mellem pupillerne, brillestellets placering foran øjnene og brillebrugerens foretrukne læseafstand. Alt dette gør det muligt at fremstille et “skræddersyet” progressivt brilleglas.

Med Gradal® Individual, har Carl Zeiss Vision udviklet et progressivt brilleglas med revolutionerende nye egenskaber. På baggrund af præcise og nøjagtige måledata fra optikeren, beregnes og skræddersyes hvert Gradal® Individual progressivt brilleglas til den individuelle brillebruger. Dataene anvendes i et komplekst matematisk regneprogram, som tager hensyn til alle parametre, når brilleglasset fremstilles individuelt til den enkelte brillebruger.

Hvorfor er det nødvendigt at gøre alt det?

Jo mere vi ved om placeringen af det progressive brilleglas foran øjnene, des mere kan vi tage hensyn til, når glasset skal fremstilles fra bunden. Dermed bliver de klare områder i synsfeltet større og brugeren har lettere ved at vænne sig til de nye briller. For eksempel er afstanden mellem øjnene, eller PD (pupilafstanden), som vi kalder det, en vigtig parameter, som vi skal kende, når vi producerer brilleglassene. Ligesom når du ser noget på afstand, har afstanden mellem dine pupiller også afgørende betydning for synet på nær. Dette er specielt vigtigt for progressive brilleglas, som er designet til at korrigere både synet på afstand og nær. En ting man ikke har kunnet tage nok hensyn til før introduktionen af individuelt tilpassede progressive brilleglas.

Hvad er FreeForm teknologi?

FreeForm teknologi har gjort det muligt at implementere et totalt individualiseret design for progressive brilleglas. Men hvad er FreeForm teknologi egentlig?

Alle progressive brilleglas har en læsestyrke i den nederste del af glasset. Den øverste del er til afstandssynet, og mellem disse to ligger mellemområdet – også kendt som den progressive korridor, som giver et godt syn på forskellige mellemafstande. Disse zoner varierer i størrelse og placering i forhold til glassets design og graden af individualitet. På grund af fysikkens love vil der altid være områder i kanten af billeglasset, som virker uklare. Disse områder varierer i størrelse og placering i forhold til brilleglassets design og graden af individualitet. Jo flere individuelle parametre, som er taget med i produktionen af brilleglasset, jo mindre er de uklare områder. Resultatet er et bedre brilleglas med større komfort for brillebrugeren. Det er også nemmere at vænne sig til den progressive brille, når brilleglassene er individuelt beregnet og produceret.

En progressiv overflade er i dag kendt som en FreeForm overflade. Brillebrugerens styrke og de individuelle mål, som optikeren har taget, bliver indarbejdet i en algoritme, som styrer produktionsprocessen. Fordi overfladen bliver lavet med så stor en nøjagtighed, vil synsområderne blive større i praktisk talt alle synsretninger. Brilleglassets design bliver derved individuelt skræddersyet til brillebrugerens behov.

Højdepunkter for FreeForm teknologien hos Carl Zeiss Vision

1981 Introduktion af FreeForm teknologi.

2000 Introduktion af Gradal® Individual: Individuelle brilleglas kan nu producers med FreeForm teknologi.

2006 Introduktion af Gradal® Individuals efterfølger: En ny parameter tilføjes – FrameFit®. FrameFit® gør det muligt for brillebrugerne at vælge præcis det brillestel, de ønsker: firkantet, rund, lille eller stor - og stadig få det bedste syn på alle afstande.

Siden 1. januar 2010 Alle progressive brilleglas fra Carl Zeiss Vision produceres med FreeForm teknologi.

Siden april 2010 Individuelle progressive brilleglas kan nu leveres i mange forskellige farver, også til krumme brillestel, f.eks. sportsbriller.

Fra oktober 2010 Introduktion af ZEISS Progressive Individuell 2 med EyeFit teknologi – Det mest individuelle ZEISS progressive brilleglas nogensinde.

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Identificering af synsproblemer Nærsynethed, langsynethed, astigmatisme osv.: Hvilke synsproblemer er der, og hvordan kan vi korrigere for dem?
Brillens historie Fra deres oprindelse som "læsesten" til lifestyle accessoires
Bedre syn efter de 40 Alle over 40 år har normalt brug for briller. Progressive brilleglas kan genskabe et normalt 6/6-syn.
Intet ansigt er symmetrisk, og der findes ikke to mennesker med samme afstand mellem øjnene Først når brillestellet er tilpasset helt præcist til brugeren, kan brilleglassenes potentiale udnyttes optimalt.

Lignende produkter