Hvordan finder jeg de rigtige progressive glas?

Det er ikke noget problem: Fire typer progressive glas gør det nemt at vælge dem, der opfylder dine behov bedst

Progressive glas er optiske mesterværker, som giver et jævnt syn fra nær til fjern via det, der kaldes den progressive korridor eller overgangsfeltet. Men der kan være stor forskel på progressive brilleglas. Dine progressive glas bør opfylde dine krav og passe til din livsstil – og selvfølgelig også budget. De bør give dig et naturligt og behageligt syn. Det er vigtigt, at du forstår, præcis hvordan dine nye progressive glas fungerer. På baggrund af over 100 års erfaring med produktion af præcisionsbrilleglas og efter adskillige grundige markedsundersøgelser har ZEISS nu skabt fire forskellige typer progressive glas.

Type 1: Du vil bare have et godt syn igen med dine nye progressive glas

Hvis du ganske enkelt bare vil have et godt syn igen med dine nye progressive glas, er dette den rigtige glastype for dig.

Måske er du ikke helt klar over, hvordan den digitale tidsalder i de senere år på dramatisk vis har ændret de krav, der stilles til vores syn i dagligdagen. Når man bruger en smartphone eller lignende digitale enheder, er læseafstanden en anden, end når man læser en bog eller avis. Det skal der tages højde for, når man designer nærzonen i et brilleglas.

Selv på det første niveau af progressive brilleglas fra ZEISS tages der hensyn til dette ved at integrere den såkaldte Digital Inside® Technology.

Traditionel progressive glas

Digital Inside® Technology.
Digital Inside® Technology.

Progressive glas optimeret til traditionel læseadfærd:

Nærzonen og dens forskydning indad er tilpasset til læseafstanden for trykte medier.

Traditionel progressive glas

Digital Inside® Technology.
Digital Inside® Technology.

Progressive glas, som ikke er optimeret til digital læseadfærd:

Nærzonen er ikke kompatibel med den kortere læseafstand, der kræves ved brug af digitale enheder. Resultat: Det kræver en unaturlig hovedstilling og kropsholdning at flytte de digitale enheder ind i det område, hvor du kan se klart på nært hold.

ZEISS Progressive Precision Pure reagerer på denne nye udfordring ved at optimere synet til den digitale verden

Digital Inside® Technology.
Digital Inside® Technology.

Progressivt glas med Digital Inside® Technology optimeret til traditionel og digital læseadfærd:

Nærzonen er udvidet vertikalt og horisontalt for begge læseafstande – traditionelle trykte medier og digitale enheder. Resultat: en afslappet og naturlig hovedstilling og kropsholdning.

Så skal du have progressive glas af type 1 = Precision Pure

Det eneste, du vil, er at kunne læse bedre med dine nye progressive brilleglas.

____

Og du læser ikke kun bøger, aviser og magasiner, men også skærmteksten på en mobiltelefon eller en smartphone.

____

Du vil også have tynde og lette brilleglas.

____

Type 2: Du vil have progressive briller, som matcher din stil

Brillemoden skifter ikke helt så hurtigt som andre modetendenser, men én tendens er klar: Større stel er helt afgjort ved at blive populære igen. Hvis du gerne vil følge denne tendens, kan det give dig problemer med dine progressive brilleglas.

Erfarne brugere af progressive briller ved, at det ikke er alle progressive glasdesign, der passer til ethvert stel. Du kan blive nødt til at gå på kompromis med din synskvalitet, fordi det kan være nødvendigt at fjerne nogle områder i de progressive glas, når de skal sættes i stellet. Du kan også opleve tilvænningsproblemer, hvis du skifter fra et lille til et større stel, fordi du er nødt til at lære på ny, hvordan øjnene skal bevæge sig for at skifte mellem de forskellige synsafstande. Pludselig sidder nærzonen længere nede på glasset! Det er noget, dine øjne skal vænne sig til.

Ingen problemer. Ved hjælp af FrameFit®+ Technology og verdens første Adaptation Control Technology fra ZEISS kan din optiker få glassene optimeret til dit nye stel, så der ikke længere bliver fjernet vigtige zoner i glasset – og du behøver heller ikke ændre dine synsvaner.

Det siger sig selv, at denne type progressive glas fra ZEISS også er optimeret til den digitale tidsalder! (Se type 1)

 

Dit syn med dine gamle progressive glas i et mindre stel. Dine øjne har lært at se gennem det markerede område (gul prik), når du skal bruge din nærzone.

Med traditionelle progressive glas i dit nye og større stel ser du gennem et område (rød prik), som befinder sig meget længere nede på glasset. Derfor er du nødt til at ændre din visuelle adfærd.

Med det optimerede progressive glas er det nemt for dig at fokusere på nært hold igen (blå prik). Du skal ikke igennem en ny tilvænningsperiode.

Så skal du have progressive glas af type 2 = Precision Plus

Du er modebevidst – også når det gælder nye brillestel – men det betyder ikke, at du er parat til at gå på kompromis med kvaliteten af dine progressive glas.

____

Du har absolut ikke lyst til at skulle igennem en irriterende tilvænningsproces på grund af dit nye stel.

____

Og du bruger selvfølgelig også digitale enheder, som f.eks. smartphones, og vil gerne kunne læse teksten på skærmen med samme lethed, som du læser i en bog.

____

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!

Type 3: På en eller anden måde opfylder almindelige progressive glas aldrig helt dine behov

Der findes ikke to ansigter, som er ens. Der findes heller ikke to øjne, næser eller ører, som er ens. Ikke engang højre og venstre side af samme ansigt er symmetriske. Hvis der ikke tages højde for din individuelle ansigtsanatomi ved produktionen af dine progressive brilleglas, risikerer du, at du ikke kan få fuldt udbytte af glassenes optiske egenskaber.

Eller måske har du brug for høje afstandsstyrker og har brugt briller, siden du var barn.

Så bør du sørge for, at dine nye progressive glas bliver designet, så de passer præcis til dine personlige ansigtsparametre.

Generelt kan man sige: Jo bedre det progressive glas tilpasses brillebrugerens anatomi, og jo mere det personliggøres, desto bedre udnyttelse af det tredimensionelle syn og desto bedre afstandssyn. Alt dette muliggøres af FaceFit Technology.

Hvordan kan det gå til?

Idet der tages højde for din nøjagtige ansigtsanatomi – f.eks. hvordan du kigger gennem stellet, og hvordan stellet sidder på næsen og ørerne – produceres der et brilleglas, som giver dig præcis den visuelle støtte, du har brug for.

Du kan sammenligne det med at kigge i et teleskop. Ligesom progressive glas er dette et avanceret optisk system, men hvis man ikke har den rigtige afstand mellem teleskopet og øjet, ser tingene slørede ud.

Det siger sig selv, at denne type progressive glas også giver dig alle fordelene fra type 1 og 2.

Et eksempel

FaceFit Technology
FaceFit Technology

Standardglasdesign optimeret til et ansigt med standardmæssige brugsparametre:

 • Fuldt syn uden kompromiser gennem det progressive glas

Et eksempel

FaceFit Technology
FaceFit Technology

Standardglasdesign på et ansigt med ikke-standardmæssige brugsparametre:

 • Begrænset syn gennem det progressive glas
 • Det tredimensionelle synspotentiale kan ikke udnyttes

Et eksempel

FaceFit Technology
FaceFit Technology

Glasdesign med FaceFit Technology på et ansigt med ikke-standardmæssige brugsparametre:

 • Fuldt syn uden kompromiser gennem det progressive glas, fordi det er optimeret til ansigtet
 • Brugeren opnår fuld udnyttelse af det tredimensionelle syn samt et bedre afstandssyn

Så skal du have progressive glas af type 3 = Precision Superb

Du vil have progressive brilleglas af en fremragende optisk kvalitet, som tager højde for din ansigtsanatomi.

____

Du har allerede haft nogle dårlige oplevelser med progressive glas.

____

Brugertolerance i særklasse er én af dine topprioriteter.

____

Du har brug for et særdeles godt og behageligt syn.

____

Du bruger stærke briller eller har særlige synsproblemer.

____

Og du bruger selvfølgelig også digitale enheder, som f.eks. smartphones, og vil gerne kunne læse teksten på skærmen med samme lethed, som du læser i en bog.

____

Desuden er du meget åben over for nye tendenser inden for brillemode.

____

Klart og behageligt syn hele dagen med glidende overgange fra nær til fjern. Vær på højde på alt, hvad dine øjne skal klare i dag - med ZEISS SmartLife Lenses.
Klart og behageligt syn hele dagen med glidende overgange fra nær til fjern. Vær på højde på alt, hvad dine øjne skal klare i dag - med ZEISS SmartLife Lenses.

Type 4: Du vil have progressive glas, som tager højde for dine personlige synsvaner og din livsstil.

Nu om dage er der mange forskellige aspekter af livet, for vi har alle hver vores unikke vaner og fritidsaktiviteter – og så er der selvfølgelig også arbejdslivet. Vi er summen af alle disse ting, og vi har brug for progressive glas, som tager højde for alle disse forskellige faktorer. Måske tilbringer du en stor del af dagen ved et tegnebord, hvis du f.eks. er arkitekt, eller ved en computer. Eller passer du regelmæssigt dine børnebørn og skal hele tiden skifte mellem lange og korte synsafstande? Det kan også være, at du er en præst og skal bevæge blikket mange gange frem og tilbage mellem papirerne på skrivebordet og brudeparret foran dig.

Og det kræver forskellige progressive glas i brillerne? Ja! Designet af dine progressive glas og de optiske zoners position kan tilpasses til dine vigtigste daglige aktiviteter med stor nøjagtighed.

Alt dette muliggøres af IndividualFit® Technology. Med dine progressive glas kombinerer vi alle teknologiske muligheder i ét glas, så du får et naturligt og behageligt syn – næsten som dengang, du endnu ikke havde brug for briller.

1// IndividualFit Technology

Med IndividualFit® Technology tages der hensyn til den enkelte brugers vigtigste daglige aktiviteter. Brugeren kan vælge mellem tre glasdesign, som opfylder forskellige individuelle behov.

Design optimeret til langvarige aktiviteter i nærzonen.
Design optimeret til langvarige aktiviteter i nærzonen.

Nær:
Design optimeret til langvarige aktiviteter i nærzonen.

 • Optimal nærzone
 • Bred afstandszone bevares
 • God mellemzone

Desuden måles den enkeltes personlige læseafstand, når brugeren vælger ZEISS Progressive Individual 2, og denne værdi inkorporeres i glasdesignet sammen med den individuelle krumningsvinkel.

1// IndividualFit Technology

Med IndividualFit® Technology tages der hensyn til den enkelte brugers vigtigste daglige aktiviteter. Brugeren kan vælge mellem tre glasdesign, som opfylder forskellige individuelle behov.

Design optimeret til dynamiske aktiviteter og aktiviteter i mellemzonen.
Design optimeret til dynamiske aktiviteter og aktiviteter i mellemzonen.

Mellem:
Design optimeret til dynamiske aktiviteter og aktiviteter i mellemzonen.

 • Optimal mellemzone
 • Bred afstandszone bevares
 • God nærzone

Desuden måles den enkeltes personlige læseafstand, når brugeren vælger ZEISS Progressive Individual 2, og denne værdi inkorporeres i glasdesignet sammen med den individuelle krumningsvinkel.

1// IndividualFit Technology

Med IndividualFit® Technology tages der hensyn til den enkelte brugers vigtigste daglige aktiviteter. Brugeren kan vælge mellem tre glasdesign, som opfylder forskellige individuelle behov.

Design optimeret til alsidige aktiviteter.
Design optimeret til alsidige aktiviteter.

Afbalanceret:
Design optimeret til alsidige aktiviteter.

 • Afbalancerede synsafstande
 • Bred afstands-, mellem- og nærzone

Desuden måles den enkeltes personlige læseafstand, når brugeren vælger ZEISS Progressive Individual 2, og denne værdi inkorporeres i glasdesignet sammen med den individuelle krumningsvinkel.

Så skal du have progressive glas af type 4 = Individual 2

Dit liv er fuldt af særlige situationer, som kræver, at dine øjne præsterer optimalt.

____

Du vil have progressive brilleglas af en fremragende optisk kvalitet, som tager højde for din ansigtsanatomi.

____

Du har allerede haft nogle dårlige oplevelser med progressive glas.

____

Brugertolerance i særklasse er én af dine topprioriteter.

____

Du er fuldkommen afhængig af et særdeles godt og behageligt syn.

____

Du bruger stærke briller eller har særlige synsproblemer.

____

Og du bruger selvfølgelig også digitale enheder, som f.eks. smartphones, og vil gerne kunne læse teksten på skærmen med samme lethed, som du læser i en bog.

____

Desuden er du meget åben over for nye tendenser inden for brillemode.

____

Generelt kan man sige:

Spørg din optiker til råds om dine nye progressive glas, og find den løsning, som er bedst for dig. Især hvis det er første gang, du skal have progressive briller, eller hvis du har særlige synsbehov, bør du kigge nærmere på de muligheder, som ligger i den avancerede frontteknologi inden for produktion af progressive brilleglas. Progressive glas er en investering i et bedre syn, og den er alle pengene værd. Vores øjne er trods alt vores vigtigste sanseorgan. Næsten 80 % af vores sanseindtryk fra verden omkring os får vi igennem øjnene.  

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Identificering af synsproblemer Nærsynethed, langsynethed, astigmatisme osv.: Hvilke synsproblemer er der, og hvordan kan vi korrigere for dem?
Brillens historie Fra deres oprindelse som "læsesten" til lifestyle accessoires
Bedre syn efter de 40 Alle over 40 år har normalt brug for briller. Progressive brilleglas kan genskabe et normalt 6/6-syn.
Intet ansigt er symmetrisk, og der findes ikke to mennesker med samme afstand mellem øjnene Først når brillestellet er tilpasset helt præcist til brugeren, kan brilleglassenes potentiale udnyttes optimalt.

Lignende produkter