Hvilket brillestel til hvilket brilleglas?

Det perfekte brillestel som giver et godt syn og et smart udseende

Når du ved hvilket brillleglas, du har behov for, og hvilken coating du ønsker, skal du blot vælge det perfekte brillestel. Ikke alle slags briller passer til alle mennesker, men her er et par tips, som kan hjælpe dig til at vælge det perfekte brillestel.

Ikke alle briller klæder alle, men hvad skal man ellers være opmærksom på, når man skal finde de rigtige brilleglas til det ideelle brillestel. Som en gylden regel kan man sige, at du ikke bare skal vurdere de optiske aspekter men også bør tale med din optiker om følgende: Hvor og hvordan påtænker du at bruge dine briller det meste af tiden? Hvilke vaner har du? Planlægger du for eksempel at bruge dine briller til sport?

Randløse briller (garniturebriller)

Randløse briller (garniturebriller) er moderne og kan være meget elegante. De er også lette og forstyrrer ikke dit ansigtsudtryk. Men nogle af dem kan være ganske skrøbelige. Til denne type briller anbefaler vi, at du vælger plastglas, fordi disse glas er langt mere brudsikre end brilleglas lavet af mineralglas.

Nylonbriller

Nylonbriller er også meget lette. I denne type briller er glassene sat fast med en nylontråd i øvre eller nedre del af brilleglasset, og i nogle tilfælde også på siden af brillestangen. Resultatet er, at brillerne indrammes delvist.

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!

Børnebriller

Til børnebriller anbefales plastglas for at reducere risikoen for skader forårsaget af glassplinter. Af samme grund bør brillestellet du vælger til dit barns brille være meget robust og stødsikkert, sådan at brillerne ikke forstyrrer eller begrænser barnets udfoldelse og mobilitet.

Sportsbriller

Hvis du skal bruge dine briller, når du dyrker sport, eller dit job er forbundet med megen fysisk aktivitet, bør du overveje at vælge et solidt brillestel med plast brilleglas. Brillestel lavet af metal eller acetat er lige egnede. Sportsaktiviteter som cykling, løb eller boldspil kræver kurvede brillestel for at beskytte øjnene mod vind, insekter, støv osv. Hvis du vælger et kurvet brillestel, kræver det et konkavt specialglas.

Briller med progressive brilleglas

Hvis du har behov for progressive brilleglas i dine briller, bør du spørge din optiker om hjælp til at vælge et passende brillestel, så du kan udnytte alle synsområder for de forskellige synsafstande optimalt. Da man i progressive brilleglas anvender den nederste del af glasset til læsestyrken, bliver brilleglassene indslebet efter de anbefalede minimumshøjder, for at sikre dig et komfortabelt læsefelt.

Mininumshøjden fastsættes af optikeren, når han eller hun måler afstanden fra midten af pupillen til bunden af brillestellet. Det er også grunden til, at progressive brilleglas ikke egner sig til alle brillestel.

De nye generationer af progressive brilleglas findes også i det såkaldte "Short-Design", som er udviklet specielt til moderne, små brillestel. Tal med din optiker og hør mere om de forskellige muligheder.

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

For kraftige, for svage eller dårligt tilpassede: Hvad kan de forkerte brilleglas gøre ved vores øjne? Flere klager kan føres tilbage til trætte øjne

Forstå synet 20-05-2019

Tags: Hos optikeren

ZEISS på dit brilleglas Graveringen - din garanti, vores løfte

Forstå synet 16-10-2017

Tags: Hos optikeren

Test dit syn - prøv vores online-synstest Test online på denne side, om det er på tide at få dine øjne testet af en optiker igen.
Hemmeligheden bag det perfekte brilleglasdesign Det kræver en masse erfaring, matematik og præcis viden om brillebrugerens behov for at kunne levere en optimal løsning

Forstå synet 16-10-2017

Tags: Hos optikeren

Lignende produkter