Intet ansigt er symmetrisk, og der findes ikke to mennesker med samme afstand mellem øjnene

Først når brillestellet er tilpasset helt præcist til brugeren, kan brilleglassenes potentiale udnyttes optimalt.

Allerede som børn opdagede vi, at de to sider af vores ansigt ikke er ens, dvs. de er ikke symmetriske. Hvis du holder et spejl lodret langs med næseryggen og ser på spejlbilledet af begge sider af dit ansigt, kan du se, hvordan dit ansigt ville se ud, hvis det var symmetrisk - og hvor mærkeligt det ville se ud. Det viser også, hvor forskelligt man ser gennem sine briller med højre og venstre øje. Når optikeren tilpasser brilleglas til et brillestel, er det derfor meget vigtigt at vide, hvordan den enkelte brillebruger ser igennem sine briller. Kun sådan er det muligt at slibe brilleglassene, så de passer perfekt til det valgte brillestel.

Først når brillestellet er tilpasset helt præcist til brugeren, kan brilleglassenes potentiale udnyttes optimalt.
Først når brillestellet er tilpasset helt præcist til brugeren, kan brilleglassenes potentiale udnyttes optimalt.

Vidste du, at selv de bedste præcisionsbrilleglas ikke kan udnyttes optimalt, hvis centreringen, dvs. tilpasningen af brilleglassene til det specifikke brillestel, afstanden mellem øjnene, ansigtets proportioner og selv kropsholdningen, ikke udmåles korrekt? Det kan betyde, at op til 40 % af synsskarpheden går tabt. Det er vigtigt ved enkeltstyrkeglas og særlig vigtigt ved centreringen af progressive glas. Ved progressive glas skal alle tre synszoner (afstand, mellem og nær) tilpasses optimalt. Ideelt set skal brillebrugeren med sin normale kropsholdning ubesværet kunne læse med nærzonen, arbejde ved en computer med mellemzonen og køre bil med afstandszonen. Korrekt centrering og naturligvis det valgte brilleglasdesign spiller en afgørende rolle ved fastlæggelsen af den spontan tilvænning for progressive glas. En afvigelse på blot en enkelt millimeter kan være afgørende.

Analyse af højre øje
Analyse af højre øje

Tidligere udførte optikeren opmålingen til centreringen af brilleglassene manuelt. Brillebrugeren så gennem det valgte brillestel, og optikeren kunne så markere pupillernes placering og afstanden mellem øjnene på brilleglassene ved hjælp af en filtpen.

I dag kan optikerne arbejde med meget større præcision – helt op til en tiendedel millimeter. Med i.Terminal®2 fra ZEISS bliver der taget et nøjagtigt billede af brillebrugeren med brillestellet. Kunden stiller sig med det valgte brillestel foran centreringsapparatet, hvorefter centreringen udføres ukompliceret, hurtigt og ekstremt præcist ved hjælp af et højkvalitets foto. Fordelen ved denne tilpasningsprocedure er, at den er mere behagelig for kunden, fordi optikeren ikke er nødt til rent fysisk at komme alt for tæt på for at foretage opmålingen. Brillebrugeren skal stå så afslappet som muligt og se gennem brillerne, fuldstændig som man ellers gør det i dagligdagen. Jo bedre optikeren ved, hvordan du ser gennem dine nye briller, desto bedre kan brilleglassene tilpasses. i.Terminal®2 arbejder med et hightech kamera og intelligent ZEISS software, som med et enkelt klik er i stand til at måle centreringsdata, gemme dem og foretage beregningerne til produktionen af brilleglassene.

Vores tip:

Hvis du stadig efter den indledende tilvænningsfase ikke føler dig godt tilpas med dine nye briller, er det muligt at centreringen ikke er tilpasset korrekt. Du er velkommen til at tale med din optiker om problemet.

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!
Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Identificering af synsproblemer Nærsynethed, langsynethed, astigmatisme osv.: Hvilke synsproblemer er der, og hvordan kan vi korrigere for dem?
Brillens historie Fra deres oprindelse som "læsesten" til lifestyle accessoires
Bedre syn efter de 40 Alle over 40 år har normalt brug for briller. Progressive brilleglas kan genskabe et normalt 6/6-syn.
ZEISS på dit brilleglas Graveringen - din garanti, vores løfte

Forstå synet 16-10-2017

Tags: Hos optikeren

Lignende produkter