Præcision er vores metier

I Carl Zeiss overlader vi ikke optisk innovation til tilfældighederne

Det er ikke svært at finde det ord, som beskriver succesen og drivkraften bag Carl Zeiss: Man skal bare tage et kig på mere end 160 år af selskabets historie: Ordet er præcision.

Carl Zeiss var også den første producent af individuelt tilpassede progressive brilleglas.
Carl Zeiss var også den første producent af individuelt tilpassede progressive brilleglas.

Carl Zeiss er en af markedslederne inden for innovation og teknologi. Microchipfabrikker i halvlederindustrien anvender avanceret ZEISS optik til deres litografiudstyr. Via et avanceret linsesystem projiceres litografisk printbanestrukturer ned på en siliciumplade. Jo mere nøjagtigt denne proces kan gøres, jo større datamængder kan man lagre på microchippen og jo kraftigere computere kan man fremstille med endnu hurtigere reaktionstider. Bil- og luftfartsindustrien måler nøjagtigheden af deres produkter og komponenter med udstyr, der er leveret af opfinderen af CNC-koordineringsmåleteknologien - Carl Zeiss.  

Carl Zeiss Meditec AG er en førende, global leverandør af medicinsk teknologi til diagnostisering og behandling af synsproblemer og markedsleder inden for innovative visualiseringsløsninger for neurologiske og ØNH-kirurgiske programmer.

Google Earth bruger ZEISS linser i deres teleskoper til at tage spektakulære billeder af jorden. Den første månelanding blev dokumenteret for eftertiden i 1969 - med ZEISS linser. Nokia mobiltelefoner er udstyret med ZEISS kameralinser i dag. Nobelprisvindere ser mere med ZEISS mikroskoper.

Google Earth bruger ZEISS linser i deres teleskoper
Google Earth bruger ZEISS linser i deres teleskoper

ZEISS opfandt anti-refleksbehandlingen og modtog i 1935 patentet for en overfladebehandlingsproces, som reducerer reflekser på glasoverflader. Den blev senere brugt af Carl Zeiss for første gang i produktionen af brilleglas. Carl Zeiss var også det første firma, der kunne producere individuelt, tilpassede progressive brilleglas.

Begrebet som binder alle delene sammen i virksomhedens lange historie er præcision: Det er nøjagtigheden i billedgengivelsen, det faktum at alt er brudt ned til mindste deltaje. Eksperter sætter deres lid til pålideligheden i disse produkter, på lige fod med millioner af mennesker, som bruger briller og vælger ZEISS brilleglas.

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Relaterede artikler

For kraftige, for svage eller dårligt tilpassede: Hvad kan de forkerte brilleglas gøre ved vores øjne? Flere klager kan føres tilbage til trætte øjne

Forstå synet 20-05-2019

Tags: Hos optikeren

Øjenbryn lyver ikke Det siger vores øjenbryn om os

Forstå synet 23-04-2019

Tags: Generelt om synet

Hvordan fremstilles brilleglas? Fra plastikglas til brilleglas af glas fra ZEISS – alt, hvad du gerne vil vide om produktion af brilleglas

Forstå synet 28-03-2018

Tags:

Identificering af synsproblemer Nærsynethed, langsynethed, astigmatisme osv.: Hvilke synsproblemer er der, og hvordan kan vi korrigere for dem?

Lignende produkter