Bedre livskvalitet og større uafhængighed: Bedre syn med forstørrende synshjælpemidler

Hvilke muligheder findes der, når et par briller ikke længere er nok?

Uanset om synet er blevet dårligere på grund af alder, en ulykke eller sygdom, er nedsat syn noget som kan ramme os alle. Heldigvis kan individuelt tilpassede synshjælpemidler give os et bedre syn igen i langt de fleste tilfælde.

I denne artikel vil vi gerne give dig information om, hvordan moderne synshjælpemidler kan hjælpe dig, hvis du har et nedsat syn. Der er selvfølgelig flere ting, du skal tage stilling til, før du beslutter dig for, hvilken løsning der passer bedst til dig og dine behov.

Når synet er så dårligt, at selv briller ikke giver et klart syn, er det tid til at prøve andre synshjælpemidler. Langt de fleste prøver først at bruge et forstørrelsesglas, men kvaliteten på disse kan, som i resten af den optiske verden, variere meget – fra simple løsninger til individuelt tilpassede produkter. Derfor er det vigtigt, at du prøver forskellige løsninger, før du beslutter dig for, hvad der fungerer bedst for dig.

Vores mål er at give dig det bedst mulige syn i en hektisk hverdag

ZEISS stræber altid efter at kunne give brugeren det absolute bedste syn. Vi ved også, at det er vigtigt at tage hensyn til, hvilke opgaver som skal løses, når der vælges forstørrende synshjælpemidler. Der skal også tages hensyn til brugerens ønsker og behov, sådan at synshjælpemidlet bliver let og nemt at anvende.

Kvalitetskriterier for synshjælpemidler

Billedkvaliteten og størrelsen af synsfeltet er afgørende for kvaliteten af synshjælpemidlet. Med ZEISS synshjælpemidler får du en fremragende billedkvalitet og altid det størst mulige synsfelt. Eftersom synsfeltet reduceres, når forstørrelsen øges, er det utroligt vigtigt at vælge den absolut bedste optik samtidig med, at forstørrelsen holdes så lav som mulig. Det er den bedste måde at undgå, at dine øjne bliver hurtigt trætte.

Brilleglas eller andre linser af plast bør have en beskyttende overfladebehandling for at undgå ridser og brækage. ZEISS tilbyder og anbefaler en antirefleksbehandling på alle brilleglas og linser.

Du kan også få synshjælpemidler med indbygget lys. Specielt ældre personer har behov for mere lys til at se bedre.

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!

Hvilke synshjælpemidler findes der?

1. Luper

Dette er det mest anvendte synshjælpemiddel. Håndlupper med styrker i op til 20 dioptri og indslagslup (lommelup) i styrker helt op til 40 dioptri.

Håndlupper fra Carl Zeiss Vision

Håndlupper fra Carl Zeiss Vision

Enkle, funktionelle og individuelle: Optikken er det vigtigste kriterie for et godt syn, når du skal vælge en håndlup. ZEISS håndlupper fås med asfæriske linser af høj kvalitet og en beskyttende overfladebehandling. Håndlupperne kan også leveres med en antirefleksbehandling til dem, der stiller ekstra høje krav til synskvaliteten. Disse overfladebehandlinger giver luppen en længere levetid og udvider samtidig brugsområderne.

Lupper med indbygget lys fra Carl Zeiss Vision

Det er dobbelt så svært at læse, når belysningen er dårlig: Kvaliteten af dit syn nedsættes, hvis kontrasten mellem bogstaverne og baggrunden reduceres. Ved hjælp af lupper med indbygget lys kan dette problem undgås. LED-belysningen har et lavt strømforbrug, lang levetid og giver et naturligt lys.

Indslagslupper (lommelupper) fra Carl Zeiss Vision

Enkle at have med og gode at bruge, når der stilles ekstra store krav til synet. Lommelupper, som du kan have med dig overalt. Forstørrelsen i hele synsfeltet er alt fra 3x til hele 10x – afhængig af model.

VisuCard – lupper på størrelse med et kreditkort

Praktisk og handy: På grund af sin lille størrelse passer VisuCard fra ZEISS ind i alle tegnebøger, punge og kortholdere. Luppen er overfladebehandlet for at gøre den mere modstandsdygtig overfor ridser.

2. Forstørrende lupper

Forstørrende synshjælpemidler, som er enkle at bruge, når du er undervejs.

Forstørrende flerstyrkebriller fra Carl Zeiss Vision

Forstørrende flerstyrkebriller fra Carl Zeiss Vision

Afstands- og læsefelt i én og samme brille. Som det fremgår af navnet, har denne brille flere styrker i samme glas. I den øverste del kan du se på afstand, mens læsefeltet nederst bruges til at se på nært hold.

3. Kikkertbrille

Optisk teknologi, som gør livet lettere

Kikkertbriller fra Carl Zeiss Vision

Kikkertbriller fra Carl Zeiss Vision

Fleksibel til afstand og nær: Kikkertbriller hjælper dig til et bedre syn. I princippet er dette minikikkerter, som indbygges i brillen og giver et bedre afstandssyn. Ved at sætte en ekstra lup på vil kikkertbrillen blive forvandlet til en kikkertlupbrille som fungerer på nær.

Med almindelige lupper vil arbejdsafstanden med tiden blive for lille, når du f.eks. læser en bog. Kikkertlupbrillen sørger for, at arbejdsafstanden holdes på en behagelig og komfortabel afstand uafhængig af dine styrker. Denne type kikkertbriller kan også indstilles til en speciel forstørrelse, f.eks. i forbindelse med læsning. Derudover kan kikkertbrillerne også bruges til mellemafstande, f.eks. når du ser fjernsyn. ZEISS har et bredt udvalg af kikkertbriller og kikkertlupbriller, som kan afprøves hos en optiker, så du kan finde ud af, hvilken der passer bedst til dig.

Vær opmærksom på at kikkertbriller kun bør anvendes til stilsiddende brug.

Håndholdte kikkertlupper fra Carl Zeiss

Håndholdte kikkertlupper fra Carl Zeiss

Håndholdte kikkertlupper giver en større mobilitet. Det er ofte små ting, som gør det vanskeligt at bevæge sig rundt uden hjælp fra andre. Det kan være vanskeligt at læse gadenavne, husnumre og nummeret på bussen. Små håndholdte kikkertlupper kan gøre det nemmere for dig at komme omkring og se alle detaljer. De er altid lige ved hånden, og kan nemt hænge i en snor om halsen, eller puttes i inderlommen.

De håndholdte kikkertlupper leveres med overfladebehandling i et stilrent og praktisk design.

4. Filterglas fra Carl Zeiss Vision

Filterglas fra Carl Zeiss Vision

Filterglas bruges til personer, som på grund af sygdomme eller andre tilstande har en overfølsom nethinde, og derfor er mere ømfindtlige overfor stærkt lys. Selv i almindeligt lys kan personer med en overfølsom nethinde opleve ubehag.

Der findes ingen regler for, hvilken filterfarve der passer bedst til specifikke tilstande. De fleste som har behov for filterglas, prøver forskellige løsninger og vælger den, de synes er mest behagelig. Optikere har selvfølgelig erfaring med hvilke filterglas, som fungerer bedst ved øjensygdomme som f.eks. retina pigmentosa eller retinopati.

Der findes både clip-on og briller som kan prøves hos de fleste optikere. Mange har behov for flere par filterglas til brug under forskellige lysforhold.

Et godt tip: Ofte er det muligt at få tilskud til filterglas. Få mere information hos din optiker.

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Uanset om du er tandlæge eller kosmetolog, kan du have perfekt, skarpt syn med profesionelle briller Nogle aktiviteter kræver ekstraordinære brilleglas, som yder mere. Den nyeste teknologi fra ZEISS hjælper dig med at se perfekt, selv på mikroskopniveau.

Lignende produkter