Briller med glidende overgang med en forskel

Er der et perfekt par briller med glidende overgang til enhver anledning: Til dit job? Din yndlingshobby eller -sport?

Brilleglas med glidende overgange er optiske superstjerner: De giver synsstyrke på kort og lang afstand og klart syn på den mellemliggende zone i ét brilleglas – alt sammen uden mærkbare overgange. Mange brillebrugere er ikke klar over, hvor præcist briller med glidende overgang kan skræddersys for at imødekomme deres bestemte krav. Vi har sammensat nogle specielle brilleløsninger med glidende overgang til dig, som nærmest er blevet standard hos ZEISS og hos din ZEISS-optiker. Måske finder du din egen personlige synsløsning blandt dem. Den gode nyhed: Der er en løsning for enhver. Hold dig ikke tilbage: Spørg din optiker.

En læser skrev til os hos SE BEDRE og spurgte, om det er muligt at bytte rundt på de individuelle zoner på et par briller med glidende overgang. Denne brillebruger udfører meget arbejde over hovedet og kræver derfor optimalt nært syn gennem den øverste sektion af brilleglasset, samt et godt mellemliggende afstandssyn gennem brilleglassets nederste sektion.

At producere disse typer briller med glidende overgang er særligt udfordrende, da brilleglasdesignet normalt er det stik modsatte af det, denne bruger kræver. Ikke desto mindre er det muligt at ændre synszonerne på brilleglasset! Dette er særligt udfordrende arbejde for optikeren: Alle målingsdata, centreringen og beregningen for cylinderakserne, der sendes til produktionsafdelingen hos ZEISS, skal være præcise. Ved hjælp af disse oplysninger kan specielle glas med glidende overgang fremstilles med freeform teknologi.

Briller med glidende overgang til kørsel

Briller med glidende overgang til kørsel

Her er et andet interessant tilfælde: En bruger af briller med glidende overgang, som kører en del, erfarede, at hans briller med glidende overgang simpelthen ikke virkede korrekt. Trods flere forsøg var han stadig utilfreds med hans syn, mens han kørte. En ZEISS-optiker ville vide hvorfor og besluttede sig for at køre en tur med kunden. Årsagen til problemet blev med det samme klart. Denne brillebruger med glidende overgang havde lænet sit sæde så meget tilbage, at han nærmest lå ned – med hans "normale" brilleglasdesign med glidende overgang skulle han derfor kigge gennem zonen for kort syn eller mellemzonen for at se ud i det fjerne. Han kunne kun se gennem brilleglassenes afstandsområde ved at tilte hans hoved i en ekstremt ubehagelig stilling. Optikeren var i stand til at optimere denne patients briller med glidende overgang for at imødekomme hans siddestilling, når han kørte, hvilket derved gav patienten et komfortabelt syn.

Lastbilchauffører, der bruger briller med glidende overgang, bruger hele arbejdsdagen på farten og ser gennem deres briller på en anden måde, end en person der kører bil. Lastbilchauffører bukker deres hoved let forover, når de kigger på vejen foran dem, grundet den hævede siddestilling. Dvs. de kigger gennem det område på brilleglassene med glidende overgang, hvor du normalt har mellemzonen. Det er derfor særligt hjælpsomt at optimere brilleglasdesignet derefter.

Vidste du, at der findes brilleglas fra ZEISS, der er blevet særligt optimeret til kørsel? Du kan bruge DriveSafe-brilleglas hele dagen. De byder på et unikt design og en særlig belægning, der viser deres styrker, når du kører bil: Få mere at vide om DriveSafe her.

Briller med glidende overgang på arbejdet

Briller med glidende overgang på arbejdet

Briller med glidende overgang til piloter udgør endnu en særlig udfordring, da piloter ikke kun kigger ned på instrumentbrættet som ved kørsel i bil. Afhængig af typen af flyvemaskine skal piloter også kigge over hovedet på deres instrumenter. Ideelt ville de have en ekstra nær/mellemzone i øverste sektion af brilleglasset.

Mange jobs stiller unikke krav til en persons syn, og briller med glidende overgang er klar til at tage udfordringerne op. For behageligt syn kræver forfattere og grafikere et andet design i zonen for nært syn end lærere, der ofte skifter syn mellem den nærme zone og en bestemt mellemzone i klasselokalet, eller politimænd, der kræver godt langdistancesyn såvel som et klart mellemdistancesyn i deres daglige arbejde.

Men det ligger alt sammen i de fine detaljer, hvis du er tandlæge eller juvelér. Her kan en forstørrende løsning til dine briller hjælpe.

Mange folk kræver forbedret syn for at se ting tæt på, snarere end ting på afstand. Men det er besværligt for dem hele tiden at tage deres læsebriller af og på. Til dem er den ideelle løsning briller med glidende overgang, der kun har styrke i det korte og mellemlange synsfelt og intet for afstand.

Briller med glidende overgang til sport

Briller med glidende overgang til sport

Der er også specielle briller med glidende overgang til konkurrencesport. Optikere, der specialiserer sig i sportsbriller, kan i et separat refraktionsrum genskabe forholdene, som brugere inden for den bestemte sportsgren oplever, måle patientens bestemte synsafstande og derved inkorporere de nødvendige synszoner. For eksempel: En cyklist på racercykel læner sig forover og kigger gennem brilleglassene med glidende overgang på en helt anden måde, end en langdistanceløber, skarpskytte, jæger eller golfspiller gør.

Briller med glidende overgang i dag

Næsten alle brugere af briller med glidende overgang har fået ændret synet på grund af den måde, de bruger digitale enheder – især smartphones – på. Forskellige former for medier stiller forskellige krav til dine øjne: Læseafstanden, når du bruger en smartphone, er anderledes end den, du bruger, når du læser et udskrevet dokument eller en avis. Alle brilleglas med glidende overgang fra ZEISS imødekommer disse forskellige afstande takket være Digital Inside® Technology.

De vaner, du allerede har fået ved at bruge briller med glidende overgang, spiller en vigtig rolle. At sænke dine øjne, så du har et klart syn, når du kigger gennem zonen for nært syn på dine brilleglas med glidende overgang, er solidt forankret i din hjerne. Det er derfor et nyt stel kan betyde en ubehagelig forandring. Men med Adaptation Control™ and FrameFit+® fra ZEISS er der ingen grund til, at du ændrer dine synsvaner med dit nye stel.Ikke desto mindre: Sørg for, at du vælger stel, der er store nok til dine brilleglas med glidende overgang, hvis du ønsker et komfortabelt syn.

Hvad er vigtigst at huske, når jeg køber briller med glidende overgang?

Hvad er vigtigst at huske, når jeg køber briller med glidende overgang?
  • Det er altafgørende, at du drøfter din sygehistorie med din optiker, når du køber briller med glidende overgang. Jo bedre din optiker ved, hvilke synsforhold der er vigtige eller bestemte for din dagligdag, jo bedre kan de rådgive dig og konfigurere dine briller med glidende overgang.

  • Det er vigtigt at spørge din optiker til råds, fordi alt er muligt, men ikke med alle briller. Som en bruger, skal du vide, hvad den bestemte type brilleglas eller glasdesign kan tilbyde dig. Du går måske rundt med en kompromisløsning eller ønsker et ekstra par briller til bestemte anledninger, fx computerbriller eller sportsbriller.

  • Din optiker har fået din historik og har testet dine øjne. Mange folk tror, at efter dette punkt, så vil alt andet forløbe uden problemer. Alligevel er det den perfekte centrering – dvs. helt præcist at vide, hvordan dine brilleglas passer i brillestellet, og hvor du kigger ud gennem dem – der transformerer et par briller med glidende overgang til et mesterværk. Lad intet være op til tilfældighederne! Op til 40 % af dine visuelle ydeevne kan gå tabt på grund af ukorrekt centrering.

  • Efter køb: Så snart du begynder at gå med dine nye briller, kan der gå et par dage, før du har vænnet dig til dine nye briller med glidende overgang. Hvis du stadig har besvær med dine nye briller, så kontakt din optiker, og beskriv dine problemer. Det kan din optiker nemlig hjælpe med.
Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

ZEISS omdefinerer progressive brilleglas! Kravene til vores syn er blevet voldsomt forøget i de senere år. SE BEDRE taler med Laura Rocha om, hvordan det nye ZEISS Progressive sortiment lever op til disse udfordringer.

Arbejde 16-10-2017

Tags: Progressive brilleglas

Progressive brilleglas til brillebrugere, der foretrækker mineralglas Gode grunde til, at det er absolut nødvendigt, at ZEISS videreudvikler sortimentet af progressive mineralglas

Arbejde 16-10-2017

Tags: Progressive brilleglas

Progressive glas er små mesterværker Et perfekt glasdesign skaber et ideelt skræddersyet synshjælpemiddel til personer med synsproblemer

Arbejde 16-10-2017

Tags: Progressive brilleglas

Lignende produkter