Briller til piloter – perfekt syn, også over skyerne

Både professionelle og amatør-piloter har brug for briller, der giver et klart syn, selv under ekstreme belysnings- og vejrforhold.

Briller til piloter har et krævende job, mere krævende end næsten enhver anden anvendelse. De skal optimere brugerens syn perfekt og kompensere for ekstreme sigtbarhedsforhold. Til sejlsport, amatørpiloter, drageflyvning, paragliding og luftfartsfagfolk: BEDRE SYN med de perfekte briller til piloter.

Piloter har brug for briller, der altid garanterer et godt syn, både på afstand og tæt på. Dette er ikke en nem opgave, da sigtbarheds- og belysningsforhold over skyerne er ekstreme, og kan ændre sig med et øjebliks varsel. Piloter skal kunne se objekter som f.eks. tårne og lufttrafik, og på samme tid læse detaljer på cockpit-instrumenter perfekt, samt opfatte farver nøjagtigt for at kunne forstå signaler klart og korrekt.

De ideelle briller til piloter: Farvede brilleglas med ZEISS Skylet

Med Skylet® solbeskyttende brilleglas har ZEISS udviklet en særlig teknologi til de strenge krav, som garanterer perfekt syn i alle højder og lysforhold, både til professionelle og amatørpiloter. Skylet® solbeskyttende brilleglas har 100 % UV-beskyttelse, reducerer irriterende genskin og forbedrer et kontrastsyn under ekstreme lysforhold. Dette er ikke kun praktisk – det bidrager også i høj grad til bedre sikkerhed.

Et valg, der er særligt egnet til piloter er fun-varianten af Skylet® solbeskyttende brilleglas: Skylet® fun med 70 % lysreduktion – det klareste Skylet® brilleglas med styrke i en æstetisk tiltalende rød-brun farve. Dette får den højest mulige farvekontrast frem i brilleglasset ved lysstyrke ved mellemniveau – ideelt til tågede forhold.

For dem, som foretrækker mørkere farver, anbefaler vi ZEISS Skylet road-varianten med en 80 % farve i æstetisk brun – ideel til lysstyrke på mellemniveau, som den typiske europæiske sommer. Piloter bør dog ikke bære briller, som er mørkere end disse. For at undgå overdreven påvirkning af deres evne til at skelne mellem farver, anbefaler det tyske flyveforbund at brilleglas har en farvetæthed på maksimalt 85 %.

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!

Vigtigt: Derfor skal piloter undgå at bruge polarisationsfiltre på deres briller.

Solbriller eller brilleglas med styrke, som har polarisationsfiltre er ikke egnede for de fleste piloter. Filtrene beskytter normalt mod genskin, og skal ikke anvendes af piloter, da den særlige struktur i mange cockpit-vinduer kombineret med effekten i polariserede brilleglas hurtigt kan forringe pilotens syn, hvilket kan forhindre dem i at bemærke visse signaler. Under særlige vejrforhold kan det være svært at se visse fly, eller de er kun genkendelige, når solen skinner på dem og skaber genskin. Hvis dette genskin blokeres af et yderligere polarisationsfilter i deres brilleglas, ser piloten muligvis ikke det andet fly, hvilket kan føre til en farlig situation ... Afhængigt af, hvor pilotens hoved er, kan det være umuligt at læse LCD-skærme (instrumenter, navigation, enheder osv.) igennem sådanne brilleglas, eller måske opfattes de blot som sorte overflader..

Perfekt til piloter: ZEISS graduerede brilleglas

Når piloter vælger solbriller, skal de se efter neutralt farvede brilleglas (din ZEISS optiker rådgiver dig gerne om de mange valgmuligheder). ZEISS Skylet® solbeskyttelsesglas er særligt fremstillet til anvendelse, hvor øget UV-og genskinsbeskyttelse samt syn med høj kontrast er vigtigt. I dette tilfælde betyder "høj kontrast", at du kan skelne bedre mellem farver, så en grøn eng på lang afstand er tydelig – og umiskendelig – opfattes som grøn. Herved kan piloter også "læse" vejrforhold bedre, især skyændringer. Enhver forringelse af pilotens evner til at genkende farver er stort set elimineret, så alle instrumenter kan aflæses perfekt og pålideligt – som med ZEISS Skylet® variationerne fun og road.

Mange farvede solbriller eller briller med styrke, som hovedsageligt filtrerer det blå lys ud af farvespektret, forringer denne farveopfattelse. Derfor advarer f.eks. den tyske luftfartsforbund mod brug af sådanne brilleglas. Men for dem, som stadig sætter pris på lidt farve, giver de nye graduerede brilleglas en sikker variation, som er særligt egnet til brug på fly. F.eks. kan den øverste del af brilleglasset farves mørkebrunt, og den nederste del kan få en lysere farvetone, som gør det nemmere at læse cockpit-instrumenterne. Brilleglas med optimal lysreduktion, en neutral farvepalet og 100 % UV-beskyttelse, matcher de strenge brilleglaskrav, der er fastsat for som professionelle piloter af myndigheder og pilotforeninger.

I øvrigt: Piloter bør undgå fototropiske eller farveskiftende solbriller. Farveskiftende solbriller tager altid et par sekunder om at ændre farve efter lys- og UV-forhold.

Sikkerhed og behageligt syn med progressive brilleglas

Før eller senere sker det for de fleste piloter: De kan ikke længere se objekter på lang og kort afstand med den samme skarphed. For piloter er dette ikke blot upraktisk – det udgør også potentielt farlige situationer. Progressive brilleglas er blevet afprøvet til at bekæmpe dette problem i luftfartssituationer. De er perfekt tilpasset bæreren – som et skræddersyet jakkesæt – og giver piloterne knivskarpt syn både på lang (tårne og lufttrafik) og kort afstand (instrumentskærme i cockpittet eller kort). Sammen med Skylet® solbeskyttende brilleglas er det de perfekte briller til piloter.

Hvad er vigtigt ved valg af brillestel?

Alsidig dækning er vigtigt. Brillestel, som er egnede til piloter, er wrap-around-stilen med buede brilleglas: De lægger sig forsigtigt rundt om ansigtet for effektiv dæmpning af distraherende spildlys, som ellers kan nå bærerens øjne fra siden eller bagfra. Brillestængerne skal være tynde og ikke for langt fra hovedet, så pilotens headset kan fungere ordentligt. Som grundregel skal brillestel til piloter være behagelige at bære i lange perioder, og ikke stramme omkring hovedet. Det er nemt, hvis du overholder et par regler.


Tip: Hvis du tager dit headset med til optikeren, kan der tages hensyn til størrelsen, når det perfekte brillestel anbefales. Tip: Hvis du vil være helt sikker, så spørg om du må låne stellet for at se, om de er noget for dig. Din ZEISS optiker vil med glæde hjælpe dig med dette.

I øvrigt:

Mange piloter vælger en hærdende brilleglasbehandling som f.eks. DuraVision® Platinum fra ZEISS. Flere oplysninger ...

Image: i.stockphoto.com © Stacey Newman

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Briller til erhvervsfolk – briller og stel af topkvalitet med individuel synskomfort Maksimal funktionalitet - briller til folk i erhvervslivet har en masse at leve op til.

Arbejde 16-10-2017

Tags: Skærmglas

Fuldt udsyn til computeren Specielle skærmbriller kan gøre dit arbejde lettere

Arbejde 16-10-2017

Tags: Skærmglas

Bedre syn og større velbehag på arbejdspladsen ZEISS nye skærmbrilleglas giver dig et mere afslappet syn, hvad enten du arbejder ved et bord, ved en computer eller ved en produktionsmaskine.

Arbejde 16-10-2017

Tags: Skærmglas

Uanset om du er tandlæge eller kosmetolog, kan du have perfekt, skarpt syn med profesionelle briller Nogle aktiviteter kræver ekstraordinære brilleglas, som yder mere. Den nyeste teknologi fra ZEISS hjælper dig med at se perfekt, selv på mikroskopniveau.

Lignende produkter