Fuldt udsyn til computeren

Specielle skærmbriller kan gøre dit arbejde lettere

Læsebriller er sjældent ideelle til kontorarbejde. Du kan se alting klart, når du læser dokumenter, men når en kollega træder gennem døren, kan du ikke genkende ham/hende, eller du har vanskeligt ved at kigge frem og tilbage mellem dine papirer og din diskussionspartner under et stort møde. Så hvilke briller er de rette for dem, som lider af aldersbetinget langsynethed og arbejder foran skærmen?

Computeren er blevet en trofast følgesvend i vores arbejdsmiljø. Hyppigt skærmarbejde er også meget krævende for øjnene.

Vi sidder ofte ved vores computere i en permanent anstrengt tilstand og giver øjnene meget lidt ro. Dette kan resultere i nakkespændinger, hovedpine og røde, vandfyldte øjne. For dem, som lider af aldersbetinget langsynethed (også kaldet presbyopi), der er en tilstand, som har en uheldig påvirkning af synet på både nært og fjernt hold, er der yderligere det problem at vælge de rigtige briller for at kunne arbejde på en mere afslappet måde.

Hvilke briller er bedst i den situation? Mange mennesker rækker ud efter deres læsebriller, når de skal arbejde ved computeren. Døren går op; din kollega står i døråbningen og stiller dig et spørgsmål. Nu forstyrrer dine briller dit afstandssyn, og du kan ikke se ham/hende klart. I dette øjeblik vil du måske kigge udover brillestellet og desuden anstrenge dig.

Almindelige progressive briller vil ikke være den perfekte løsning til skærmarbejde, fordi der er lagt stor vægt på, at man skal kunne se klart på alle afstande. Arbejdsglas derimod er specielt designet til at se klart på nær- og mellemafstande, hvilket er ideelt til kontorarbejde.

Tal med din optiker om læsebriller med specielle arbejdsglas. Dette er en intelligent løsning for et kontinuerligt klart syn på korte afstande og mellemafstande, en løsning som er specielt afstemt med kravene til synet på arbejdspladsen. Denne løsning af læsebriller og progressive glas i ét kombinerer de forskellige krav til synet ved skrivebordsarbejde.

Syn på kontoret

Fordele ved læsebriller med specielle arbejdsglas:

  • Ideelle for et stort, stabilt nærområde.
  • Bredere, mere harmonisk synsfelt også for mellemafstande.
  • Behagelig hoved- og kropsholdning på grund af positioneringen af overgangene mellem de to områder.
  • Forbedret komfort, ikke blot på arbejde, men også når du bruger brillerne som supplement til dine progressive briller, f. eks. ved hobbyarbejde som madlavning eller håndarbejde.

Fordele ved arbejdsglas, når du arbejder på computeren:

  • Ekstremt bredt område for nær- og mellemafstande.
  • Ideelle til et klart og kontinuerligt syn i hele lokalet op til 4 meter.
  • Klarere overblik uden anstrengende hovedbevægelser.
  • Perfekt til computerarbejde såvel som til hånd- og hobbyarbejde.

Ikke alene vil dine øjne være taknemmelige for lettelsen - du vil også være mere afslappet, mens du udfører administrativt arbejde på kontoret.

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!

Hvad skal du ellers tænke på for at gøre dit computerarbejde mindre belastende for hele kroppen

En ergonomisk siddestilling ved skærmen og en korrekt parallel placering af skærm, tastatur og dokumenter er særlig vigtig for at opnå et komfortabelt og afslappet syn ved computeren. Et par armlæn eller en ny stol kan ofte hjælpe med til at gøre arbejdet mindre stressende.

Vær sikker på, at din skærm har den højst mulige opdatering af skærmbilledet og billedstabilitet. Justér din skærm, så billedet er kontrastfuldt og skarpt. Juster også skriftstørrelsen, så du let og ubesværet kan læse teksterne.

Vores tip: Overvej også at hvile øjnene nu og da gennem en lang arbejdsdag ved computeren. Lad dine øjne vandre rundt i lokalet, kig ud af vinduet, massér området omkring dine øjne og luk dem kortvarigt nu og da for at opfriske dem. Vi håber, at disse råd vil hjælpe dig til at holde dine øjne stressfri og ønsker dig stor succes med dit job!

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Briller til erhvervsfolk – briller og stel af topkvalitet med individuel synskomfort Maksimal funktionalitet - briller til folk i erhvervslivet har en masse at leve op til.

Arbejde 16-10-2017

Tags: Skærmglas

Briller til piloter – perfekt syn, også over skyerne Både professionelle og amatør-piloter har brug for briller, der giver et klart syn, selv under ekstreme belysnings- og vejrforhold.

Arbejde 16-10-2017

Tags: Skærmglas

Bedre syn og større velbehag på arbejdspladsen ZEISS nye skærmbrilleglas giver dig et mere afslappet syn, hvad enten du arbejder ved et bord, ved en computer eller ved en produktionsmaskine.

Arbejde 16-10-2017

Tags: Skærmglas

Uanset om du er tandlæge eller kosmetolog, kan du have perfekt, skarpt syn med profesionelle briller Nogle aktiviteter kræver ekstraordinære brilleglas, som yder mere. Den nyeste teknologi fra ZEISS hjælper dig med at se perfekt, selv på mikroskopniveau.

Lignende produkter