Progressive glas er små mesterværker

Et perfekt glasdesign skaber et ideelt skræddersyet synshjælpemiddel til personer med synsproblemer

Et afslappet og præcist syn – på afstand, nær og i alle overgangsområderne: Progressive brilleglas er den bedste løsning på synsproblemer. Men det er også en af de mest komplekse løsninger: Vidste du, at et individuelt tilpasset progressivt brilleglas er resultatet af flere hundrede timers udvikling, design og produktion?

Egentlig er det ikke overraskende, eftersom glasset jo i grunden er et teknisk mirakel: Det forventes at korrigere både lang- og nærsynethed og give brugeren et perfekt syn, selv i overgangsområderne. Ikke nogen let opgave. For at forbedre synet på nær skal brilleglassets styrke (dioptri) ændres.

Derfor er alle progressive glas mere konkave i den nederste del. Den øverste del af glasset er til synet på afstand og i midten mellem afstands- og nærdel – finder man det såkaldte overgangsområde eller progressionszonen – som sikrer et perfekt syn på alle mellemafstande, for eksempel, når du skal se ting på skærmen. Som et resultat af produktionsprocessen vil der være områder i yderkanten af denne del, hvor man ser uskarpt – i hvor stor grad afhænger af kvaliteten på det progressive brilleglasdesign og tilpasningen.

Forskellige typer progressive brilleglas

De specifikke designparametre, som gør ZEISS progressive brilleglas så unikke, minimerer forvrængninger, og gør det muligt for brillebrugeren at få et afslappet og komfortabelt syn.

Bemærk: Jo mere skræddersyet et progressivt brilleglas er, desto bedre bliver synskvaliteten for brugeren. I modsætning til andre producenter, som ikke tilpasser brilleglassene før i slutfasen, tager ZEISS hensyn til kundens individuelle data helt fra starten, dvs. gennem hele brilleglassets produktionsproces.

Det er stor forskel på et individuelt tilpasset brilleglas og et standard brilleglas: Det tager meget kortere tid at vænne sig til briller med individuelt tilpassede brilleglas. Brugeren behøver ikke bevæge hovedet så meget rundt før han eller hun ser klart, og synsoplevelsen føles naturlig på alle afstande. Dette gør det lettere at læse, sikrere at køre bil og mindre anstrengende at arbejde.

  1. Progressivt standardglas: Dette design giver det mindste synsfelt. Derfor må brugeren nøjes med en begrænset synskomfort, og det tager lang tid at vænne sig til brillerne.
  2. Traditionelt progressivt glas: Alle synsområder fungerer fint, og synsfeltet er stort. Brugeren får en høj synskomfort og vil opleve en spontan tilvænning.
  3. Individuelt tilpasset progressivt glas: Individuelt tilpassede progressive glas giver dig det størst mulige synsfelt, og den bedste synskomfort lige fra starten.

 

For at nå dette produktionsniveau, benytter ZEISS sig af det, som vi kalder FreeForm-produktionsprocesser. Baggrund: Ved progressive standardglas placeres det progressive glasdesign på forsiden af brilleglasset, og selve brilleglasstyrken på bagsiden. Dette skaber problemer, når brilleglassene skal tilpasses til dine øjne.

Med FreeForm produktionsmetoden kan man forholdsvist frit placere det progressive glasdesign og styrken på for- og bagsiden af brilleglasset. Dermed bliver det muligt at skræddersy designet til den enkelte kundes behov. Du kan sågar få en personlig gravering i glasset (f.eks. dine initialer), hvis du ønsker det.

 

Synsløsninger for arbeidsplassen når man har fylt 40

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

ZEISS omdefinerer progressive brilleglas! Kravene til vores syn er blevet voldsomt forøget i de senere år. SE BEDRE taler med Laura Rocha om, hvordan det nye ZEISS Progressive sortiment lever op til disse udfordringer.

Arbejde 16-10-2017

Tags: Progressive brilleglas

Progressive brilleglas til brillebrugere, der foretrækker mineralglas Gode grunde til, at det er absolut nødvendigt, at ZEISS videreudvikler sortimentet af progressive mineralglas

Arbejde 16-10-2017

Tags: Progressive brilleglas

Briller med glidende overgang med en forskel Er der et perfekt par briller med glidende overgang til enhver anledning: Til dit job? Din yndlingshobby eller -sport?

Arbejde 16-10-2017

Tags: Progressive brilleglas

Lignende produkter