ZEISS omdefinerer progressive brilleglas!

Kravene til vores syn er blevet voldsomt forøget i de senere år. SE BEDRE taler med Laura Rocha om, hvordan det nye ZEISS Progressive sortiment lever op til disse udfordringer.

ZEISS optimerer konstant sine brilleglasdesign for at sikre, at de fortsat kan opfylde de skiftende krav, som en moderne verden stiller til vores øjne. ZEISS overlader intet til tilfældet: Mangeårig erfaring på det optiske område, en enorm database med feedback fra brillebrugere og specielle in-house teknologier, procedurer og software-tools danner grundlaget for udviklingen af nye produkter, som er skræddersyet til at opfylde behovene i en moderne verden. ZEISS garanterer, at kun teknisk avancerede produkter og fuldstændig gennemtestede teknologier bliver introduceret på markedet. ZEISS har omdefineret hele sortimentet af progressive brilleglas, så det nu er opdelt i fire funktionskategorier. SE BEDRE spurgte Laura Rocha, Group Product Manager for progressive brilleglas hos ZEISS om, hvad det er, der gør de nye progressive brilleglas så specielle.

SE BEDRE: Udviklingen af dette helt nye sortiment af ZEISS progressive brilleglas var en længerevarende proces. Hvorfor var det overhovedet nødvendigt at udvikle et nyt design for alle ZEISS progressive brilleglas?

Laura Rocha, Group Product Manager for progressive brilleglas hos ZEISS om

Laura Rocha: Hvis man standser op et øjeblik og ser sig omkring, vil man hurtigt bemærke, at vores liv har ændret sig utrolig meget i de senere år. Vores stadig større forbrug af billeder og den stadigt stigende digitalisering af vores hverdag er to typiske eksempler. I dag er digitalt udstyr stort set uundværligt. Uanset, om vi bruger desktop computere, laptops, tablets eller smartphones, er vi konstant i mobil kontakt med vores forretningsforbindelser, venner eller familie. Selvom de moderne teknologier er underholdende og letter os i det daglige arbejde, er det dog vigtigt at gøre sig klart, at de også er en ekstra belastning for øjnene med øjentræthed og andre symptomer til følge. Det, at vi hele tiden er nødt til at bevæge øjnene fra nærområdet til fjernområdet og vice-versa, er en stor anstrengelse for vores øjne. Desværre er vores øjne ikke i stand til at udvikle sig med samme hastighed som den digitale verden - og man kan ikke bare 'opdatere' dem, som man kan med en tablet! For bedre at kunne opfylde brillebrugeres behov i denne 'nye' verden, har ZEISS, en førende virksomhed på områderne innovation og teknologi, introduceret et helt nyt sortiment af progressive brilleglas, som giver et behageligt stressfrit syn.

SE BEDRE: Hvad er det, der gør ZEISS progressive brilleglas så specielle sammenlignet med andre mærker? Hvad er forskellene?

Laura Rocha: Differentiering er nøgleordet. Sammenlignet med de tidligere ZEISS brilleglas og brilleglas fra andre producenter giver designet af de nye ZEISS progressive brilleglas ikke kun et blødt naturligt syn på alle afstande. Vi har også forstærket vores fokus på nærområdet. Det dækker de nære synsafstande, som vi bruger i det daglige arbejde, de normale synsafstande til smartphones og tablets samt standardlæseafstanden. Designet er optimeret til sikring af en dynamisk øjenbevægelse fra nærområdet til fjernområdet og tilbage igen. Man kan bevæge sig frit rundt uden at opleve træthed eller svimmelhed. Dette garanteres af vores unikke innovation: Digital Inside™ Technology

Og: Med Precision Technology kan der opnås en enestående balance mellem et attraktivt udseende og fremragende optiske egenskaber ved alle synsstyrker. Vi interesserer os alle for, hvordan andre ser os, hvordan vi ser os selv, og hvor godt vi ser!

Der er mange faktorer, fra minimale detaljer til komplekse teknologier, der bidrager til at gøre ZEISS progressive brilleglas så unikke. Ikke kun på grund af de fordele, som vi allerede har nævnt, men også fordi glassene passer til alle brillestel. Som vi alle ved, skifter modetrends hurtigere end nogensinde. Det specielle ved progressive brilleglas er, at brugeren får et behageligt syn på tværs af alle synsområder. Men dette kan ændre sig, når man køber et nyt brillestel. Hidtil stod optikere overfor den udfordring at skulle finde en passende balance mellem de vante 'gamle' progressive brilleglas og det nye brillestel for at reducere brugerens oplevelse af forringet synskvalitet og komfort mest muligt.

Med verdensopfindelsen Adaptation Control™ Technology, som er udviklet af os, kan optikeren nu både tage brillebrugerens hidtidige synsvaner og de nye glasstyrker med i betragtning ved placeringen af den nye nærzone. Det forhindrer en forringelse af synet i nærområdet i de tilfælde, hvor der er behov for større styrke. Resultat: hurtig og let tilvænning!

Med FrameFit+® Technology er det blevet lettere at placere synszonerne i progressive glas i brillestel med en usædvanlig form, f.eks. i pilotbriller, der i øjeblikket er på mode. Modeprægede brillestel og progressive brilleglas – en uløselig konflikt? Ikke mere!

SE BEDRE: På hvilken måde har brugernes krav til progressive brilleglas forandret sig?

Laura Rocha: Vi kræver mere og mere af vores brilleglas. Bare for få år siden havde vi ikke i vores vildeste fantasi kunnet forestille os de udfordringer, som hverdagen i dag præsenterer os for.
Vi arbejder på at indarbejde de ekstremt korte afstande i nærzonen, som f.eks. er nødvendige ved smartphones og tablets (ca. 35 cm). Disse afstande er en udfordring for vores øjne.
Alle mennesker ønsker sig et klart syn, også når de er nødt til konstant at flytte øjnene mellem forskellige synsafstande. Det belaster og trætter vores øjne.
Vi ønsker at være dynamiske, og her skal vores progressive brilleglas ikke være en hindring.
Vi vil se godt ud og have et godt syn, uanset hvilken styrke brilleglas vi har brug for.
Individualisering og tilpasning til brillebrugerens livsstil bliver mere og mere relevant. Vi er alle unikke personer, og vi har alle vores helt personlige behov.

ZEISS-teknologier

Precision
Pure

Precision
Plus

Precision
Superb

Individual 2

 

Optimeret til øjnene

Optimeret til øjnene + stellet

Optimeret til øjnene + stellet + ansigtet

Optimeret til øjnene + stellet + ansigtet + de vigtigste daglige aktiviteter

IndividualFit® Technology

 

 

 

Luminance Design® Technology

 

 

 

FaceFit Technology

 

 

Adaptation Control Technology

 

FrameFit®+ Technology

 

Digital Inside® Technology

Precision Technology

SE BEDRE: Hvilken rolle spiller mode i forbindelse med progressive brilleglas?

Laura Rocha: Den kosmetiske faktor er meget vigtig – ikke kun, når det gælder valg af brillestel, men også hvad angår den nye udvikling af brilleglas. Hos ZEISS søger vi altid efter at finde det perfekte match mellem stellet, glassene og brugerens synskvalitet. Derfor er Precision Technology så vigtig, og derfor indgår den også som standard ved alle nye progressive brilleglas. Med denne teknologi kan man opnå den perfekte balance mellem brilleglassenes kosmetiske egenskaber og den visuelle kvalitet, som brugeren oplever – uanset glasstyrke.
I dag kan vi glæde os over en frihed i vores daglige livsførelse. Så hvorfor skulle vi gå på kompromis med vores livsstil – eller med vores udseende?

SE BEDRE: Der er desværre stadig mange, som viger tilbage for at købe det første par progressive brilleglas. De er bange for, at det er vanskeligt at vænne sig til dem. Hvad er dit råd til disse personer?

Laura Rocha: Med de nye progressive brilleglas hører alt dette fortiden til. Der er sket enorme fremskridt i de teknologier, der anvendes til udvikling og produktion af brilleglas. Optikere behøver ikke mere at sige til deres kunder: "Det vil nok tage et stykke tid, før du har vænnet dig til glassene." Fysiologiske parametre og synsvaner er vigtige faktorer ved fremstillingen af moderne brilleglas. Det gør tilvænningen både lettere og hurtigere.
Et eksempel: For første gang kan vi tilbyde et dobbelt nærområde, som er egnet til både analog og digital brug, og som ikke alene giver brugeren et afslappet syn i nærområdet, men som også tillader en optimal holdning af nakke og ryg under brugen af tablets, smartphones, desktop computere, etc.

SE BEDRE: Lad os nu tale lidt om IndividualFit™ Technology and Luminance Design™ Technology: Hvad er hemmeligheden ved disse to teknologier, og hvorfor kan de tilbyde en højere grad af individualisering? Hvilken type brillebruger er målgruppen for disse teknologier?

Laura Rocha: Hemmeligheden ligger i os selv. Det lyder måske lidt mystisk, men derfor er det ikke mindre sandt. Sandheden er, at begge disse teknologier er baseret på vores egen personlige 'virkelighed'. Luminance Design™ Technology inkluderer brillebrugerens faktiske pupildiameter, som varierer fra person til person, mens IndividualFit™ Technology tager brillebrugerens synsprofil og hovedaktivitetsområde med i beregningerne.

Pupildiameteren eller lysindfaldet på nethinden indgår i designprocessen. Hvis der kun bruges en enkelt lysstråle til dette formål, medfører det en meget lille eller ingen diameter. Lad os gå et trin videre. Luminance Design™ Technology anvender en gennemsnitlig pupildiameter på 3,3 mm eller med andre ord: Lysindfaldet på nethinden måler 3,3 mm i diameter. Det er meget tættere på virkeligheden, ikke? Ved beregningen af denne diameter bruger vi den pupildiameter, som er normal for den pågældende brillebrugers alder, og den belysning, som er typisk for hans eller hendes primære aktiviteter. Det giver bløde overgange fra de (af optiske grunde) uskarpe zoner i de progressive brilleglas til områderne med skarpt syn. Det giver brillebrugere en behageligere følelse, når de bevæger øjnene fra side til side, eller når de bevæger sig rundt. Sidst men ikke mindst: Brillebrugerens syn forbedres i dårligt lys eller indendørs, når pupillerne er udvidet.

SE BEDRE: Det er helt utroligt, hvad der indgår i produktionen af et progressivt brilleglas. Men hvorfor er det så vigtigt at kende brillebrugerens primære aktivitetsområde ved fremstillingen af progressive brilleglas?

Laura Rocha: Vi har allesammen forskellige synsbehov – især på vores arbejde eller ved vores hobbyaktiviteter. Det er her hemmeligheden bag IndividualFit™ Technology gør sig gældende. Den gør det muligt at placere synsområderne individuelt svarende til brugerens synsvaner. Et eksempel: Enæggede tvillinger har alt tilfælles – inklusive deres DNA! Betyder det så, at de ville have brug for præcis den samme type progressive brilleglas, selv om den ene er politibetjent, og den anden er forfatter? Svaret er ja! Hos ZEISS ville dette være muligt. Når man ser bort fra eventuelle minimale forskelle i styrke, kan synsfelterne i to individuelle brilleglas fra ZEISS optimeres, så de passer til de forskellige synsbehov i de to forskellige professioner. Størrelsen af forfatterens nærområde skulle forøges med 30 %, og politibetjentens mellemområde (eller progression) med op til 28 %. På den måde får begge to de optimale progressive brilleglas til deres daglige arbejde.

SE BEDRE: Hvilken af de nye teknologier for progressive brilleglas synes du personligt er mest interessant?

Laura Rocha: Hvor er jeg glad for, at I spørger mig om det! Det nye sortiment af progressive brilleglas fra ZEISS opfylder alle brillebrugernes behov. Vi er alle forskellige, og vi har alle vores helt personlige synsbehov. Derfor kan jeg ikke nævne en teknologi frem for en anden. Men jeg vil gerne understrege, hvor geniale og alligevel enkle de nye progressive brilleglas fra ZEISS virkelig er. Disse brilleglas er blevet testet af virkelige mennesker, tilvænningen er let, optikerens arbejde er blevet lettere, og de overgår enhver brillebrugers forventninger.

SE BEDRE: Hvis vi ser ti år frem i tiden… vil der så stadigvæk ske en udvikling af progressive brilleglas, eller har vi nået grænsen for det mulige, hvad angår produktion af brilleglas?

Laura Rocha: Grænsen for det mulige? På ingen måde! Dette er kun begyndelsen af en revolution på området for brilleglas. I kan sikkert forstå, at jeg ikke kan give jer indblik i kommende innovationer. Når alt kommer til alt, er det dejligt at overraske folk. Og ZEISS vil overraske alle, det kan jeg forsikre om.
Har jeg vakt jeres nysgerrighed?

SE BEDRE: Ja, absolut!

Laura Rocha: Der er én ting mere, jeg gerne vil sige:
Under interviewet har I spurgt mig om hemmeligheden bag de nye teknologier for progressive brilleglas fra ZEISS. Takket være det fremragende globale samarbejde i ZEISS udviklingsteam, vil det være uhyre vanskeligt at gøre dette nye sortiment af progressive brilleglas efter. Udviklingen ville aldrig have været mulig uden det engagement og den effektivitet, som medarbejderne fra de forskellige lande har lagt for dagen, og uden alle de ideer, den viden og erfaring, de har bidraget med. Det er ikke en ide, som er opstået i en enkelt afdeling, men derimod resultatet af mange individuelle menneskers samarbejde som et team i vores virksomhed. Lad mig blot nævne nogle få: David Sinnott vakte vores interesse for det enorme potentiale i dette projekt, og det var Claude Labeeuw (USA), hvis ideer var gnisten, der startede udviklingen af Inside Digital Technology. Marketingsafdelingen har kunnet skabe et klart og lettilgængeligt overblik over sortimentet ved hjælp af ikoner. Behovene hos vores franske og spanske kolleger og deres feedback førte til udviklingen af vores app om progressive brilleglas for optikere. Og så vil jeg selvfølgelig nævne vores videnskabelige medarbejderes og ingeniørers utrættelige indsats på det tekniske udviklingsområde. En stor tak også til Manuela Weinreich der, i sin rolle som Product Manager, smeltede alle de forskellige dele af dette projekt sammen til et harmonisk hele og sørgede for altid at bevare overblikket. Dermed havde Christoph Winter, Anke Hensler og jeg det perfekte grundlag for implementeringen af markedsføringen af projektet i de enkelte lande.

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!
Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Progressive brilleglas til brillebrugere, der foretrækker mineralglas Gode grunde til, at det er absolut nødvendigt, at ZEISS videreudvikler sortimentet af progressive mineralglas

Arbejde 16-10-2017

Tags: Progressive brilleglas

Briller med glidende overgang med en forskel Er der et perfekt par briller med glidende overgang til enhver anledning: Til dit job? Din yndlingshobby eller -sport?

Arbejde 16-10-2017

Tags: Progressive brilleglas

Progressive glas er små mesterværker Et perfekt glasdesign skaber et ideelt skræddersyet synshjælpemiddel til personer med synsproblemer

Arbejde 16-10-2017

Tags: Progressive brilleglas

Lignende produkter