ZEISS BlueGuard

God ved øjnene. Mere beskyttelse. Mindre reflektion.

 • Smilende mand med digitale enheder rundt om sig, der bærer briller med ZEISS BlueGuard til beskyttelse mod blåt lys.
 • Tilbringer du en masse tid på at stirre på en skærm?
 • Har du symptomer med digital øjentræthed?
 • Vil du have beskyttelse mod blåt lys uden de violette reflekser?
Det klarer vi for dig. I strid med coatings til blokering af blåt lys anvender BlueGuard® fra ZEISS den nyeste organiske, kemiske teknologi til at integrere beskyttelse mod blåt lys i dit brilleglasmateriale. Du få glæde af beskyttelse og af at se bedre ud.

Don't get the "blues".

Med ZEISS BlueGuard brilleglas er teknologien til blokering af blåt lys inegreret i det klare brilleglasmateriale. Den blokerer op til 40 % af potentielt skadeligt blåt lys og giver fuld UV-beskyttelse - en dynamisk duo, der forsvarer dine øjne.1

Mere om blåt lys.

Blåt lys er...

et lille segment af elektromagnetiske bølger, der udgør synligt lys. Det består af korte, høj-energiske bølger i bølgelængden fra 380 - 500 nm. Solen er den absolut mest intense og største kilde til blåt lys. Men moderne lyskilder, såsom displays, skærme og LED-pærer har forøget vores daglig udsættelse for kunstigt blåt lys.

Illustration af lys, der trænger ind i øjet, og viser hvordan blåt lys spredes mere hen over øjet end hvidt lys.

Hvad gør det mod ens øjne?

Ens øjne er ikke fra naturens side udstyret til at holde blåt lys ude. Det er ikke udelukkende slemt og kan faktisk gavne ens humør og søvn-vågen-cyklussen. Brugen af digitale enheder tæt på eller i lang tid kan imidlertid bidrage til symptomer, såsom digital øjentræthed. Det skyldes at blåt lys spredes lettere end andet lys. Dine øjne kan fortolke dette som en slags 'visuel støj', der kan gøre det vanskeligt at fokusere. Aflange kromatiske afvigelser af blåt lys kan også føre til visuelt ubehag.

Giv dine øjne et pusterum.

Trætte øjne? Tørre øjne? Sviende øjne? Hovedpine? Visuelt ubehag? Det er hårdt arbejde for dine øjne at tilbringe så meget tid foran skærmen. Vores brilleglas mod blåt lys er beregnet til at modvirke digital øjentræthed i vores liv, der hele tiden er ved en skærm. Dine øjne vil takke dig.  

Vink til at modvirke digital øjentræthed
Mand der berører sine øjne og har problemer med hovedpine eller trætte øjne.

Hvad er digital øjetræthed?

Digital øjetræthed er en gruppe øje- og synsproblemer forårsaget af ekstensiv brug af computere/digitale enheder.

Almindelige symptomer på digital øjetræthed omfatter:

 • Tørre, irriterede eller trætte øjne
 • Sløret syn
 • Hovedpine
 • Visuelt ubehag

Hvad kan man gøre for at hjælpe sine øjne?

Heldigvis er det muligt at behandle trætte øjne - og virkningen af det kan ofte kureres. Symptomerne kan mildnes ved at gå med briller med blålysfilter, såsom ZEISS BlueGuard, samt ved at være bevidst om sine vaner ved skærmen.

Eksperterne anbefaler 20-20-20-reglen:

Hold en 20-sekunders pause
En ung mand, der bærer ZEISS BlueGuard briller, har travlt med sin smartphone.
At se på noget der er 20 meter væk
En ung mand, der bærer ZEISS BlueGuard briller, ser ud af vinduet.
Hvert 20 minut
En ung mand, der bærer ZEISS BlueGuard briller, ser ned på sit smartwatch, der viser en nedtælling fra 20 minutter.

Violet er bare så passé.

Nogle blålys-blokerende brilleglas-coatings giver irriterende blå-violette reflekser på dine brilleglas.

BlueGuard®absorberer blåt lys effektivt med meget mindre refleks. Klarere syn, mindre blænding - og du vil se ud og føle dig fantastisk under de der video-opkald.

ZEISS BlueGuard - teknologi indbygget i brilleglassets materiale.

Resultaterne.

 • 93 %

  93 % af brillebrugerne føler mindre digital øjentræthed2

 • 50 %

  Op til 50 % færre reflekser fra digital blålys i sammenligning med vores ZEISS DuraVision BlueProtect glas-coating.3

 • 95 %

  95 % af brillebrugerne foretrækker ZEISS BlueGuard frem for deres tidligere brilleglas.2

Lad os repetere.

Hold ikke her - der kommer mere.

Andre brilleglas-elementer, der fås sammen med ZEISS BlueGuard.

Vores fantastiske teknologi til blokering af blåt lys er bare en del af vores brilleglas - du har flere muligheder at vælge imellem. Lad os se en gang.

Dine øjne

De fleste af os stirrer på en skærm en hel del. Uden hensyn til din brillestyrke er BlueGuard®   fra ZEISS en fortræffelig tilføjelse, der giver afslappede øjne gennem hele dagen.

Din livsstil

Brilleglas med ZEISS BlueGuard-teknologi er perfekte til at bidrage til at bekæmpe øjentræthed i løbet af din skærm-fyldte altid-online-dag. Den kan føjes til alle vores brilleglas-designs. Vi mener at ZEISS SmartLife er den perfekte match.

Dit ansigt & stel

Du har opgraderet dine brilleglas med integreret blålysbeskyttelse. Husk at fin-tune deres optik til dit unikke ansigt og stel.

Øjenbeskyttelse

ZEISS BlueGuard inkluderer UVProtect-teknologi - hvilket indebærer all-round-beskyttelse af dine øjne - selv når du går med klare brilleglas. Den er også standard i ZEISS PhotoFusion X, hvis du kunne tænke dig selv-farvende brilleglas.

Tykkelse & vægt

ZEISS BlueGuard ser ikke bare bedre ud med færre violette reflekser.  Den fås også i et bredt udvalg af indekser - til tynde, lette brilleglas, der føles skønne.

Holdbarhed & pleje

Tilføj en hvilken som helst coating efter eget valg sammen med ZEISS BlueGuard for at gøre dine brilleglas mere holdbare og lette at rengøre. Bemærk: En ZEISS BlueProtect-coating giver ikke mening - denne funktion er allerede inkluderet.

Nogen spørgsmål?

 • Absolut! Vores PhotoFusion X fotokromiske brilleglas inkluderer allerede ZEISS BlueGuard-teknologi til effektiv blokering af blåt lys - indendørs og udendørs.

 • ZEISS BlueGuard-teknologi blokerer op til 40 % af skadeligt blåt lys i at nå frem til dine øjne1, hvilket tackler potentialet for øjentræthed, hovedpine, sløret syn og andre virkninger af langvarig udsættelse for blåt lys.

 • Nogle brilleglas til filtrering af blåt lys udsender irriterende blå-violette reflekser. ZEISS BlueGuard-teknologi reflekterer 50 % mindre blåt digitalt lys end selv vores ZEISS DuraVision BlueProtect brilleglas-coating3, hvilket giver mindre blænding og et klarer syn. I modsætning til mange andre har ZEISS brilleglas med BlueGuard teknologi til blokering af blåt lys i selve glasmaterialet. Det betyder blålysbeskyttelse, der er bedste i klassen - og på alle vores ZEISS DurVision brilleglas-coatings.

 • Tværtimod. De hjælper dine øjne ved at blokere den potentielt skadelige del af blålysstrålerne, der kan forårsage symptomer, såsom trætte eller tørre øjne, slørret syn og hovedpine.

 • 1

  Målinger og beregninger baseret på BVB (Blue-Violet-Block) metrik. Analyses by Technology and Innovation, ZEISS Vision Care, DE 2020.

 • 2

  Undersøgelse af forbrugeraccept - Top 2 boxes-resultater af n=187 brugere af brilleglas, som havde købt og går med ZEISS BlueGuard-brilleglas i Kina, maj 2021.

 • 3

  Målinger og beregninger baseret på DBRLED (Digital Blue Light Reflection) metrik. Analyses by Technology and Innovation, ZEISS Vision Care, DE 2020.