ZEISS UVProtect

Fuld UV-beskyttelse til dine øjne - i alle klare briller.

 • En ung kvinde der bærer briller med ZEISS UVProtect-teknologi, og lysstråler der kommer fra det øverste højre hjørne og skinner på hendes ansigt.
 • Vil du bevare din øjensundhed i det lange løb?
 • Har du ikke altid dine solbriller på dig?
 • Vil du have UV-beskyttelse integreret i dine klare brilleglas?
Du behøver ikke søge mere. ZEISS UVProtect-teknologi absorberer skadelige UV-stråler med op til 400 nm, inden de kan nå dine øjne. Klare briller med UV-beskyttelse fra ZEISS beskytter dine øjne lige så effektivt som Premium solbriller.

Fuld UV-beskyttelse - på vores regning.

Brilleglas med UV-beskyttelse på op til 400 nm - det er standarden anbefalet af WHO. Det er beskyttelse på solbrille-niveau. Det er hvad du får i dine klare ZEISS brilleglas - takket være vores forskere, der udfordrede det der engang forekom som umuligt.

Mere om UV-beskyttelse og ZEISS 400 nm-standarden
Lysspekteret med visning af UV-C-, UV-B- og UV-A-sektionerne

Hvad er ultraviolet (UV-) stråling?

Ultraviolet (UV-) stråling ligger mellem røntgenstråler og synligt lys i det elektromagnetiske spekter. Det spænder over et bølgelængdeområde på mellem 100 og 400 nanometer og er opdelt i tre bånd:

 • UVA: 315-400 nm​
 • UVB: 280-315 nm​
 • UVC: 100-280 nm

Hvorfor 400 nm?

UV-stråler med kortere bølgelængder har  kraftigere energi, men de fleste af disse stråler blokeres af  ozonlaget. Cirka 40 % af solens UV-stråling, der når frem til jorden, ligger i UVA-området på mellem 380 og 400 nm. For helt at kunne beskytte dine øjne mod de potentielt skadelige virkninger af UV skal dine brilleglas derfor kunne blokere stråler på op til 400 nm.

Illustration af øjet og et brilleglas uden UV-beskyttelse, som transmitterer UVA- og UVB-stråler ind i øjet.
Illustration af øjet og et brilleglas med UV-beskyttelse der blokerer UVA- og UVB-lysstråler.

Udfordring af status quo.

Mange klare brilleglas blokerer kun UV marginalt - så der slipper nogle skadelige stråler ind i dine øjne. Det skyldes at det engang ikke var muligt at producere klare briller med UV-beskyttelse på op til 400 nm uden at det gik for meget ud over glassets klarhed og udseende. Tilskyndet af en lidenskab for at bevare sunde øjne besluttede vi at begynde forfra og udfordre det, der engang forekom som umuligt.

Resultatet:
ZEISS UVProtect-teknologi.

Hvis du kun siden 2018 har gået med klare økologiske ZEISS-brilleglas, har dine øjne fuld UV-beskyttelse.
Hele dagen. Hver dag. Uden nogen ekstra omkostninger.

380 eller 400 nm? Vær opmærksom på forskellen.

En ikke så sjov kendsgerning: Mange brilleglas, der påstås at have 100 % UV-beskyttelse beskytter kun med op til 380 nm, hvilket betyder at nogle skadelige stråler stadig kan nå frem til dine øjne. Hvad enten du er ude efter solbriller eller klare briller med UV-beskyttelse til hverdagsbrug, bør du tjekke det med småt. Du bør aldrig nøjes med mindre end ZEISS 400 nm-standarden.  

Lær hvorfor UV-beskyttelse er afgørende vigtigt for dine øjne.

Beskyt dit helbred og dit udseende.

UV-stråler udgør en af de største risici for øjets sundhed på lang sigt. På grund af strålernes kraftige energi kan de forårsage akut og kronisk skade på hudens og øjnenes vævsceller.

Vidste du, at dine øjne kan blive solskoldede? Kraftig UV-udsættelse kan forårsage solskoldning af hornhinden, kendt som fotokeratitis.
Billedet der viser fotokeratitis.
Det kan også føre til alvorlige øjensygdomme, såsom makulær degeneration og grå stær - årsagen til blindhed hos 48 %1 af tilfælde på verdensplan.
Billede der viser grå stær.
Med UV-stråler, der giver rynker, gør huden tykkere og forårsager op til 10 % af hudkræfttilfælde på øjenlågene2 er det lige så vigtigt at beskytte det sarte område rundt om øjnene.
Billede der viser fotoaldren rund om øjnene.
Et pink barnstel med ZEISS UVProtect brilleglas på en lille piges ansigt.

Glem ikke de små.

Unge øjne har en mere gennemsigtige hornhinde, hvilket lader flere UV-stråler passere, end det er tilfælde i voksnes øjne. Tidlig skade fra solen kan give problemer senere i livet. ZEISS UVProtect, der også er standard i vores brilleglas til børn, beskytter børnenes øjne mod solens skadelige stråler, mens børnene er aktive udendørs.

I al slags vejr - UV er der altid.

Du husker sikkert parasollen og solbrillerne på lyse, varme dage - men måske ikke, når det er overskyet? Men UV-strålerne er der altid. Med UV-udsættelse på op til 75 % på overskyede dag skal dine øjne stadig beskyttes.  

Træk vejret roligt, når du har dine ZEISS-briller på med UV-beskyttelse - uanset vejret.

Samme kvinde med klare glas - set gennem et normalt kamera og en UV-kameralinse. Med et UV-kamera ser brilleglasset sort ud - tegn på at det ikke lader UV passere gennem linsen.
Samme kvinde med klare glas - set gennem et normalt kamera og en UV-kameralinse. Med et UV-kamera ser brilleglasset sort ud - tegn på at det ikke lader UV passere gennem linsen.

Som solbriller i forklædning.

Et UV-kamera viser, hvad det indebærer: Klare brilleglas fra ZEISS med UVProtect-teknologi ser lige så mørke ud som solbriller, fordi UV-strålerne blokeres fuldstændigt af glasset.

Lad os repetere.

Og hold ikke her.

Opdag flere ingredienser, der kan gøre dine ZEISS-glas unikke.

Dine ZEISS-brilleglas vil have fuld UV-beskyttelse - men der er så meget mere at vælge imellem. Lad os hjælpe dig med at finde de briller, der er perfekte til dig.

Dine øjne

Hvad enten styrken er høj, lav eller nul, behøver alles øjne UV-beskyttelse. Det er grunden til at vi har gjort den til standard. Med ZEISS er du dækket ind.

Din livsstil

UV-beskyttelse er godt for alle - især for dem, der elsker at være udendørs. Lad os hjælpe dig med at finde den rigtige glastype, der passer dig bedst - optik skræddersyet til din livsstil

Dit ansigt & stel

ZEISS UVProtect er en materialeteknologi, der beskytter dine øjne - men vi har andre teknologier til fin-tuning af dit syn til dit valgte stel og dit unikke ansigt.

Beskyttelse for øjnene

UVProtect-teknologi er integreret i alle klare brilleglas fra ZEISS. Hvorfor ikke også blålysbeskyttelse, hvis du altid er ved skærmen? Der fås også solbriller med styrke eller selv-farvende brilleglas i mange flotte farver.

Tykkelse & vægt

Materiale-indekset har indflydelse på, hvor tynde og lette dine brilleglas er. Heldigvis leveres alle ZEISS brilleglas-indekser med UVProtect - fordi beskyttelse er lige så vigtig som komfort.

Holdbarhed & pleje

Foruden ZEISS UVProtect reducerer alle DuraVision-coatings UV-reflekser fra bagsiden af dine brilleglas. Supercharge dine brilleglas med ekstra egenskaber efter eget valg.

Nogen spørgsmål?

 • Mange påstås at have det - men det handler udelukkende om nanometer. ZEISS klare økologiske brilleglas giver UV-beskyttelse på op til 400 nm. Det er samme mængde beskyttelse som i solbriller og svarer til den af WHOs anbefalede standard.  

 • UV-stråler udgør en betydelig risiko for øjets sundhed i det lange løb. Deres kraftige energi kan forårsage akut og kronisk skade på hudens og øjnenes cellevæv. For kraftig udsættelse for UV kan solskolde dine øjne - en tilstand kaldet fotokeratitis. Det kan forårsage alvorlige lidelser, såsom makulær degeneration og katarakt - en hyppig årsag til blindhed. Heldigvis giver ZEISS UVProtect i alle ZEISS klare økologiske brilleglas UV-beskyttelse på solbrille-niveau for dine øjne.

 • Din optiker kan måske hjælpe dig med at finde ud af det. Avancerede apparater, såsom ZEISS VISULENS® 550 kan effektivt måle niveauet af UV-beskyttelse i dine brilleglas.

 • 1

  Baseret på en synsklarhedssimulation på en 50 mm diameters glasareal for 1,60 indeks ZEISS ClearView FSV-brilleglas, sammenlignet med 1.60 ZEISS AS FSV-brilleglas. Gennemsnit på +5D, +3D, +1D, -1D, -3D, -5D, og -7D med og uden en cylinder på -2D. Quantitative analyses by Technology and Innovation, Carl Zeiss Vision International GmbH, DE, 2020.

 • 2

  Forsøgsdeltagere blev bedt om at vurdere hvor vigtige forskellige aspekter ("pris", "kunne se klart over hele brilleglasset", "let at vende sig til", "bekvemt syn over hele brilleglasset", "æstetik", "tilgængelige coatings", "passer til stellet") er for dem i deres valg af nye brilleglas. Forsøg med personer der har 1,60 ZEISS ClearVieew FSV og 1,60 ZEISS AS FSV på - i et laboratorie-regie og til hverdag. N=20 forsøgsdeltagere. Technology & Innovation, Carl Zeiss Vision GmbH, 2020.