GLASKATEGORI

ZEISS Enkeltstyrkeglas

 • Et billede af illustrerede progressive brilleglas på en farvet baggrund.
 • UV-beskyttelse på op til 400 nm - selv i dine klare brilleglas.
 • Bedre syn, nær eller fjernt - med optik, der er skræddersyet til dine behov.
 • Tynde og lette brilleglas, som får dig til at se godt ud og have det godt.

Vi går ud over det basale.

Enkeltstyrke er vel det mest almindelige af alle korrigerende brilleglas, men de kan optimeres, så de passer til dine specifikke behov. Se klart gennem flere af vores briller med ZEISS Single Vision brilleglas.

Din enkeltstyrkeglasrecept.

Enkeltstyrkebrilleglas har en optisk styrke til korrektion af synet. Hvis du er langsynet og har besvær med at se tæt på, skal du have en plus (+)-styrke. Hvis du er nærsynet og har brug for hjælp til at se på afstand, vil dine briller være med minus (-)-glas. Styrken på dine brilleglas måles i dioptere - jo højere tal, jo mere korrektion har dine øjne brug for.

+ betyder at du skal have synskorrektion nær. Et konvekst brilleglas er nødvendigt med 1,5 diopteres styrke, som vil hjælpe dig med at se klart tæt på.
En plus-styrke og et konvekst brilleglas til fraktion af lys
"-" betyder at du skal have synskorrektion fjern. Et konkavt brilleglas med 3 diopteres styrke vil gøre tingene klare på afstand.
En minusstyrke og et konkavt brilleglas til fraktion af lys
Det betyder at du har astigmatisme (bygningsfejl). CYL refererer til, hvor alvorlig den er, og AKSE refererer til dens position.
En styrke med tal i CYL- og AKSE-kolonnen
En billedskydeknap, der viser et konventionelt brilleglas til venstre med forvrængninger i periferien, sammenlignet med et Premium-brilleglas til højre, der giver et syn over hele glasset uden forvrængning.
En billedskydeknap, der viser et konventionelt brilleglas til venstre med forvrængninger i periferien, sammenlignet med et Premium-brilleglas til højre, der giver et syn over hele glasset uden forvrængning.
En billedskydeknap, der viser et konventionelt brilleglas til venstre med forvrængninger i periferien, sammenlignet med et Premium-brilleglas til højre, der giver et syn over hele glasset uden forvrængning.

Glem at du bruger briller.

Vælg Premium-optik.

Hvordan kan et bestemt enkeltstyrkebrilleglas være bedre end andre, hvis de har sammen styrke? Svaret beror i deres optiske design og ved i hvor meget af glasset du har et klart, uforvrænget syn.
Premium-brilleglas har flere points når det gælder tilpasning: Forvrængninger på siden kan minimeres uden at det går ud over tykkelsen og vægten. Kvalitetsoptik får dig ikke blot til at se bedre ud, men du vil også se og føle dig bedre tilpas med tynde og lette brilleglas.

Nogen spørgsmål?

 • Enkeltstyrkebrilleglas er den mest almindelige glastype. Den har kun en styrke over hele glasset, og korrigerer et synsfelt - nær og fjern. Den udskrives til mennesker, der er nærsynede (myopiske) eller langsynede (hyperopiske), og kan også anvendes til at korrigere for astigmatisme til at kunne se klart på afstand og tæt på.   

 • Enkeltstyrkeglas har blot en optisk styrke, og korrigerer kun for et synsfelt. Hvis du har brug for enten afstandsbriller eller læsebriller vil din optiker udskrive enkeltstyrke brilleglas til dig.

  Progressive brilleglas har flere styrker i et brilleglas til korrektion af synet nær, i midten og fjern. De er et almindeligt valg for mennesker over 45, som har besvær med at fokusere fra langt væk til helt tæt på på grund af den naturlige aldring af deres øjne. Med disse brilleglas, også kaldet flerstyrkeglas, skal man se igennem forskellig dele af glasset for at se klart på forskellige afstande.   

 • Det er de! Enkeltstyrkeglas har enten en plus- eller minusstyrke. Et plus er tegn på behovet for korrektion af synet tæt på, og et minus er tegn på behovet for korrektion af synet på afstand. Hvis du ville vide det: Brilleglas uden styrke kaldes Plano-brilleglas.

 • Absolut! Nogle mennesker tager kun deres enkeltstyrkebriller på, når de behøver dem - til f.eks. at læse eller køre bil - men man kan have dem på hele dagen. Hvis du imidlertid føler ubehag, når du har enkeltstyrkebriller på, kan din optiker måske anbefale dig et nr. 2-par, som f.eks. ZEISS Office brilleglas, designet til et bestemt formål.

 • Der er et par måder, hvorpå man kan finde ud af det.

  1. Se med dem på: Hvis dit syn er det samme over hele glasset, så er de sikkert med enkeltstyrke. Hvis du havde flerstyrke- eller progressive brilleglas, ville nogle ting være slørede, afhængigt af, i hvilket område af brilleglasset du kiggede.
  2. Tjek din recept: For enkeltstyrkebrilleglas er 'Tilføj'-kolonnen tom. ('Sfære'-kolonnen vil indeholde tal, og hvis du har astigmatisme, er kolonnerne 'CYL' og 'AKSE' også udfyldt).
  3. Spørg din optiker: De fleste optikere kan hurtigt tjekke dine briller med en anordning kaldet en brilleglasmåler. Men en grundig øjeundersøgelse er aldrig en dårlig idé.
     
 • 1

  Baseret på en synsklarhedssimulation på en 50 mm diameters glasareal for 1,60 indeks ZEISS ClearView FSV-brilleglas, sammenlignet med 1,60 ZEISS AS FSV-brilleglas. Gennemsnit på +5D, +3D, +1D, -1D, -3D, -5D, og -7D med og uden en cylinder på -2D. Quantitative analyses by Technology and Innovation, Carl Zeiss Vision International GmbH, DE, 2020.

 • 2

  94 % vurderede kvaliteten af deres afstandssyn, 93 % af mellemafstanden og 91 % af nærafstanden som positiv. (procent af testdeltagere, som angav vurderingen ‘meget god’, ‘god’ eller ‘ret god’). Ekstern test af brugertilvænning af ZEISS SmartLife brilleglassortiment, n=182 testdeltagere. Aston Optometry School, Aston University, UK, 2019.