Livsstil + mode

Mini stilguide med et enormt perspektiv: briller og mode – et godt match

Disse tips garanterer dig et iøjnefaldende look til enhver lejlighed

16 oktober 2019
  • Mini stilguide med et enormt perspektiv: briller og mode – et godt match
    Jane Doe - Fotolia.com

Der findes personer, som har den samme stil fra morgen til aften – ja praktisk taget hele livet. Det er relativt nemt at finde det perfekte par briller til disse ukomplicerede sjæle. Men hvad med resten; de spontane personer, individualisterne eller fashionisterne, som ikke kan nøjes med blot ét par briller, men ofte skifter i overensstemmelse med deres humør? De kan få inspiration i denne stilguide fra BEDRE SYN, som hjælper dig til at finde den perfekte brillemode – afhængigt af lejligheden eller din foretrukne modestil. Her er vores forslag til, hvordan du kan kombinere mode og briller for at opnå din egen trendy modestil.

Der var engang, hvor de var en irriterende nødvendighed for de uheldige få, men i dag har briller fået status som det mest populære modetilbehør. Det aktuelle fokus på briller, som en gang blev latterliggjort, er gået så vidt, at de, der er med på noderne, bærer briller med brilleglas uden styrke, bare fordi de ønsker at være en af de moderne brillebærere. Selv i Hollywood er briller næsten blevet en nødvendighed. Ceremonier på det røde løber er fuldt af store og små stjerner, der optræder med den seneste brillemode. Men hvad er den rigtige måde at anvende dette tilbehør på? Det er faktisk ret enkelt: alt, hvad du kan lide, er tilladt. Formen på glasset skal naturligvis passe til bærerens ansigtsform. Sagt forenklet betyder det, at brillernes form skal danne en kontrast til ansigtets form snarere end at efterligne det. Et rundt ansigt skal derfor komplementeres af kantede briller. Din optiker vil kunne give dig ekspertråd om de forskellige muligheder.

På den måde er briller endnu et tilbehør, hvor modefriheden også gælder – men der er et par grundregler, som skal overvejes for at forhindre, at dit udseende bliver for excentrisk:

Briller med forretningsstil

Hvis du ser efter briller, som vil have en positiv effekt på din karriere og matcher både elegant og konservativt tøj, er et klassisk og neutralt stel det bedste valg. Uindfattede briller er et passende valg i denne situation. De komplementerer ethvert sæt tøj til både mænd og kvinder. Et klassisk metalstel er også et passende alternativ. Selv om de kan forekomme lidt mere specielle, er kantede stel, der er lavet af horn eller sort acetat, meget moderne. De giver en attraktiv kontrast til kombinationen pencilskirt og bluse eller et tætsiddende sæt tøj. Som tommelfingerregel bør du undgå kraftige farvekombinationer eller for fremtrædende designelementer, når du vælger briller til omgivelser med forretningsstil.

Det er uformelt!

Alle, som foretrækker et sportsligt udseende i deres fritid, ved sikkert, hvordan de viser deres sande farver. Mangefarvede briller synes at gøre livet ret vanskeligt, især når det drejer sig om at vælge, hvad man skal tage på, da ensfarvet tøj er den eneste virkelige mulighed. Men alle, som er glade for at bære deres yndlingsfarve igen og igen, kan skabe moderigtige udveje til at tilføje lidt variation. Trenden med at kombinere et par almindelige joggingbukser med en blazer og høje hæle kan føres et skridt videre ved at tilføje et stænk farve. Grøn, violet, rød og blå er de mest populære farver i dominerende plastikstel. Hvis du foretrækker et intellektuelt udseende i din fritid, er de klassiske pilotbriller eller tidsløse hornbriller de bedste muligheder for at forblive trendy. Selv skuespilleren Uma Thurman er blevet set bære hornbriller, mens hun shoppede.

Drevet af kreativitet: briller i retrostil

Uanset om det er studerende, kunstnere eller reklamefolk – mange brillebærere bruger ikke udelukkende briller som et synshjælpemiddel, men de er også som udtryk for deres holdning til livet. Disse kreative typer kan genkendes på deres mørke acetatstel i retrostil. Gennem årtier blev disse såkaldte "nørdbriller" anset for at være gammeldags, men i dag er de en nødvendighed for fashionister, berømtheder og kreative personer. Brillerne, som der altid bare er blevet henvist til som "hornbriller", fungerer sammen med enhver stil – uafhængigt af, hvor excentrisk, ekstravagant eller sexet stilen er. Men vi vender tilbage til disse nørdbriller senere.

Et andet helt nyt tip blandt trendsættere er de runde briller, som er blevet gjort berømt af Whoopi Goldberg gennem mange år. På dette punkt vil Beatles-fans sikkert bryde ind og sige, at John Lennon også ydede et væsentligt bidrag til denne brillestils succes, men uanset om de er lavet af acetat eller metal, siger det sig selv, at de er in og moderne. De runde eller kantede kreative briller passer perfekt til 70'ernes tøjstil, der omfatter bukser med svaj og veste med frynser, og kan også bæres i kombination med kjoler med blomstertryk, maxinederdele og hotpants. Men de kan selvfølgelig også matches med enkelt, sofistikeret og traditionelt sort tøj, som er almindeligt inden for de kreative brancher.

Den røde løber: Briller, der passer til dit selskabstøj

Hvilke muligheder har du, hvis du ikke kan klare dig uden dine briller, og du har brug for noget, som komplementerer dit selskabstøj? Mange stjerner vælger uindfattede briller, når de pryder den røde løber, et eksempel er Faye Dunaway. Michelle Pfeiffer er på den anden side blevet set bære hornbriller ved mindst én lejlighed – en fantastisk kontrast til hendes fine træk. Konceptet "modsætninger tiltrækker" er godt at huske, når briller kombineres med selskabstøjet. Hvis kjolen er pyntet og iøjnefaldende, er det sikkert et godt råd at vælge en mere beskeden brillestil – med mindre du selvfølgelig vil efterligne Sophia Loren. I det tilfælde er mottoet "Vær ikke beskeden, hvis du har dem, så vis dem". Skuespilleren elsker at bære store, sofistikerede briller. Kvinder, som foretrækker at bruge habitlignende sæt, bør kombinere dette udseende med et par runde briller. Det hjælper til at gøre udseendets strenghed blødere. Som modsætning kan en smuk kjole matches perfekt med kantede briller.

Modellen, som passer til det hele: allround-modellen blandt briller

Alle, som skifter mellem forskellige lejligheder og stile, men som ønsker at kunne bære det samme par briller, vil blive tilfredsstillet af trenden med et par nylonbriller. Denne stil er på ingen måde ubetydelig i sammenligning med andre stile, fordi den passer til alle og kan bæres i kombination med ethvert udseende og til enhver lejlighed. 

Nørdbriller: overhovedet ikke gammeldags

Lad os vende tilbage til nørdbrillerne, som vi nævnte tidligere. For mange berømtheder er de en væsentlig nødvendig mode og er helt klart meget populære som hos f.eks. Scarlett Johansson, Britney Spears, Lindsay Lohan og Hugh Grant. De mønstrede acetatstel, enten i sort eller brun, er faktisk ret almindelige i modeverdenen, men samtidig er de et modestatement. Du vil få svært ved at finde en lejlighed eller tøj, som dette tilbehør vil blive anset for at være upassende. Nogle mennesker er så store brillefans, at de bærer nørdbriller med brilleglas uden styrke, selvom de ikke har et reelt behov.

Disse briller kan blive moderne. Et godt eksempel på dette kan ses i forbindelse med den græske sanger Nana Mouskouri. Gennem årtier har hun været kendt og er blevet forbundet med sine sorte, dominerende briller, som hun fortsætter med at kombinere med kjoler i romantisk stil og elegant selskabstøj. Hun gør bevidst en dyd af nødvendigheden. Da hun var yngre, blev hun latterliggjort for at bære de formodentligt gammeldags brillestel. I dag kan man kun anse hende for at være en ”trend starter” fordi den noget alvorligt virkende og sorte model, som hun bærer, også ville være godt placeret i kategorien nørdbriller. Men bær over med os for blot at tale om et par briller, fordi den internationale stjerne naturligvis har adskillige par. Det går rygter om, at sangeren har mere end 100 forskellige modeller af denne brillestil.

Vores tips til styling:

  • Kontraster er altid en god ting. Det betyder: En silkekjole i romantisk stil ser fantastisk ud sammen med hornbriller, mens mere konservativt tøj vinder ved blødheden ved runde briller i hippiestil.
  • Vis dine sande farver! En violet bluse kan helt sikkert matches med briller i kraftig rød. Men pas på, når du bærer pastelfarver. Kun metal- eller acetatstel i sort, brun eller en tilsvarende pastelfarve er egnede i dette tilfælde.
  • Briller med et fremtrædende design er ret vanskelige at kombinere med forskellige udseender. Du bør holde dig til én farve, når du vælger, hvad du tager på.
  • Pas på, at du ikke går for vidt! Briller med kompliceret udsmykning, store fjedre eller overdimensionerede skruer er i sig selv tilstrækkelige til at fange blikket. Disse brilletyper matches bedst med enkelt tøj, så dit udseende ikke går for vidt.
  • Egnet til enhver lejlighed: Uindfattede, metal- eller hornbriller passer sammen med alt og til enhver lejlighed. Vores tip: Vælg denne type brillemodel, når du køber dine første par briller, så du kan være mere eksperimenterende i næste runde.

Del denne artikel