De bedste brilleglas til kørsel – Nå frem i sikkerhed

Tilpassede glas til kørsel gør ikke alene kørslen mere afslappet, men øger også sikkerheden betydeligt. Men hvad bør forbrugere være opmærksomme på ved køb af kørebriller?

Når vi kører, stilles der enorme krav til vores øjne: de skal se i svagt lys, blændende solskin, tåge eller med våde og reflekterende veje – for ikke at glemme de mange andre trafikanter, skilte og information, som de skal lægge mærke til. De rigtige brilleglas kan forvandle selv lange og trivielle køreture til behagelige og, vigtigst af alt, sikre rejser. Hvad udgør et par ideelle kørebriller?

Et dårligt syn er en af de største risikofaktorer under kørsel

Kørebriller hjælper os blandt andet med at se bedre, give øget trafiksikkerhed, give ro til vores øjne og beskytte mod skadelig stråling – kørebriller er meget mere end et smart tilbehør til sommeren. Undersøgelser har vist, at mange bilister har et dårligt syn. Det er en af de primære årsager til trafikulykker og en risiko, som alle bilister nemt kan reducere. Derfor er regelmæssig synstest hos en optiker og, hvis nødvendigt, skræddersyede synshjælpemidler afgørende for enhver bilist. Eksperter anbefaler, at voksne får deres øjne testet mindst hvert andet år, selv hvis de ikke oplever åbenlyse synsproblemer. En årlig synstest anbefales til alle på over 40 år for at muliggøre en tidlig diagnose af mulig presbyopi.

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!

Et godt syn under kørsel er baseret på en kombination af flere faktorer

Et godt syn under kørsel afhænger af en kombination af flere faktorer. Vi er nødt til at kunne se uden blænding og genskin, men også klart og med kontraster, når det er mørkt. En anden vigtig faktor er brillestellet, som kan blokere for bestemte synsområder, hvis de sidder dårligt eller ofte glider ned, hvis ikke de sidder ordentligt på plads. Fra 40-års alderen kan bilister også være påvirket af begyndelsen på presbyopi, som forårsager en gradvis forværring af synet. De korrekte brilleglas og et veltilpasset brillestel understøtter alle disse synskrav. Det ideelle par kørebriller yder effektiv beskyttelse mod blænding med en perfekt antirefleksbelægningpolariserede eller farvede glas og særlige flerstyrkeglas, udviklet til presbyopi.

1. Afgørende for glas til kørebriller – En god antirefleksbelægning

Flere forskellige lyskilder kan påvirke dit syn under kørslen, såsom skarpt sollys, forlygter og genskin på brillerne eller bilens forrude. Brilleglas uden antirefleksbelægning kan forårsage synsproblemer grundet distraherende refleksioner, eksempelvis på våde veje og i modkørende trafik. Dette er en ekstra sikkerhedsrisiko, selv for bilister med et perfekt syn. Særlige overfladebehandlinger til briller, såsom ZEISS-antirefleksbelægning, reducerer disse distraktioner betydeligt og sikrer et bedre og mere klart syn dag og nat. Brilleglas med antirefleksbelægning anbefales til bilister, som ofte skal køre i tusmørke og særligt i mørke, da de giver det mest afslappede og blændingsfrie syn.
 

2. Øget sikkerhed med polariserede filtre – Bedre kontrast og mindre blænding

Refleksioner, hvad end fra metalliske overflader eller vand på vejen, kan udgøre en øget risiko med standard brilleglas uanset årstid. Det reflekterede lys sendes i en specifik retning og forårsager ubehagelig blænding. Polariserede brilleglas yder ekstra sikkerhed i disse tilfælde. Polarisering filtrerer lyset og reducerer det farlige genskin, som våde veje eller sne kan skabe. Samtidig kan en særlig toning af brilleglassene forbedrer kontrast- og farveopfattelsen. Du kan se modkørende biler tidligere og mere klart uanset sigtbarhed.

Mere end bare en kosmetisk effekt – Farvede glas giver øget komfort

Bestemte farver kan være særligt behagelige til kørsel. Brun eller grå farver hjælper med at identificere lyskilder, såsom trafiklys eller bremselys på millisekunder og forbedrer derved vores reaktionstid indirekte. Tip: Farvede glas med gradueret farve giver et bedre udsyn til instrumentbrættet, da glassene bliver lysere mod brillekantens nedre del.

4. Ingen risiko for støv og snavs på brilleglas - Et klart syn, når det gælder

Hvad end vi taler om irriterede øjne på grund af varmeblæseren om vinteren, eller stærk modvind ved kørsel i cabriolet, er der flere muligheder, der kan hjælpe dig med at nå frem uden udmattede øjne, uanset vejret. Fx kan særlige steltyper ofte yde ekstra beskyttelse mod støvpartikler eller små insekter. Derudover kan førsteklasses-overfladebehandlinger, som DuraVision® Platinum fra Zeiss, ikke kun afvise vand og snavs, men effektivt beskytte brilleglas mod ridser og andre skadelige miljømæssige faktorer.

Efterlad ikke dine briller i bilen i længere tid. Høje temperaturer og skift i temperatur kan skade dine brilleglas.

5. Innovativ teknologi fremstiller de bedste flerstyrkeglas nogensinde - Perfekt til kørebriller

Flerstyrkeglas kan også optimeres til kørsel og endda give en helt ny følelse af sikkerhed. Jo mere nøjagtigt brilleglas tilpasses deres brugers synskrav, jo mere effektive er de. ZEISS Individual 2-flerstyrkeglas er som et skræddersyet jakkesæt og så nøjagtigt tilpassede, at de minimerer tilvænningsperioden. Tip: Modellen med "mellem" nærsyn er ideel til kørsel og er særligt udviklet til brillebrugere, som ofte skal skifte mellem at kigge på fjerne og nære objekter. Dette giver bilister mulighed for at læse instrumentbrættet hurtigere.

6. Det skarpeste syn, selv om natten, med i.Scription-glas til kørebriller

Flere og flere oplever problemer med at se under kørsel i mørke og tusmørke, end i dagslys. Synshjælpemidler, som er udviklet til brug i dagslys, hvor vores pupiller er små, er ikke altid nok. i.Profiler® fra Zeiss er en særlig enhed til opmåling af øjet, som er baseret på den innovative Wave Front-teknologi, som måler øjnene med åbne pupiller, som ved natsyn. i.Scription®-teknologien gør det muligt at inkorporere målingerne i fremstillingen af brilleglas. Du får brilleglas til et skarpere syn i mørke og mere sikker kørsel samt en bedre farve- og kontrastopfattelse.

7. Valg af brillestel til kørsel - Hvad bør jeg være opmærksom på?

Brillestel har stor betydning for et perfekt resultat. Stellet og stængerne bør være så slanke som mulige og fæstne ved den øvre kant. Dette forhindrer brillestellet i at blokere for synsfeltet under kørslen. Hvis brilleglassenes størrelse maksimeres, vil det kræve minimale hovedbevægelser at orienterer sig under kørslen. Brillestel med kurvede brilleglas hjælper med at reducere distraherende indfaldende lys fra siderne. Stellet bør også sidde behageligt og sikkert på næsen for at sikre, at brillerne bliver på plads selv under hurtige hovedbevægelser. Individuel tilpasning er også afgørende her for at undgå problemer som hovedpine og øjensmerter.

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Se så klart, at du næppe tror dine egne øjne - selv i mørke og dårligt lys forbedres synet ZEISS lancerer et nyt brilleglaskoncept for et bedre syn: Få et klarere, skarpere og mere afslappet syn om natten og under dårlige lysforhold.

Kørsel + mobilitet 24-11-2017

Tags:

Ofte stillede spørgsmål om ZEISS Digital Lenses

Kørsel + mobilitet 16-10-2017

Tags:

Lev livet fuldt ud og få et afslappet syn Lær vores nye serie brilleglas at kende, specielt til mennesker i 30'erne og 40'erne, som regelmæssigt bruger digitale medieenheder. ZEISS Digital Lenses er den manglende brik mellem enkeltsyn og progressive brilleglas!

Kørsel + mobilitet 16-10-2017

Tags:

Derfor kan et ekstra par briller betale sig Et ekstra par briller vil i mange situationer være det vigtigste tilbehør, du kan eje.

Kørsel + mobilitet 16-10-2017

Tags:

Lignende produkter