De rigtige brilleglas for motorcyklister

Større trafiksikkerhed: Kør med de rigtige briller

Til de mange glæder, der bebuder forårets komme, hører ikke alene de første varme solstråler, men man ser også et stigende antal motorcykler på vejene. Det er selvfølgelig altid rart at mærke solen på huden og se blomsterne springe ud, men hvis man ikke har gode solbriller, kan det være svært at nyde turen på motorcyklen til fulde.

Sol, vind og stjerner - hvis man ønsker at få total og rendyrket fornøjelse af de mange glæder, som en motorcykel byder på, er et perfekt tilrettet brillestel med brilleglas af høj kvalitet et absolut must. Kun herved kan man beskytte sine øjne mod solens blænding, små insekter og vinden i ansigtet.

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!

Der er et par ting, som man skal tage højde for, når man køber briller samt solbriller.

Når man er på udkig efter det rigtige stel, spiller funktionalitet en vigtig rolle. Det skal være let at tage brillerne af og på, når man har en hjelm på, de skal passe til ens hovedform, og de skal sidde fast uden at lave trykmærker i huden. Optikeren har et stort udvalg, som man kan vælge imellem. Især for motorcyklister er det ideelt med brudsikre brilleglas i plast og med et fleksibelt letvægtsstel med flade, elastiske stænger for at mindske risikoen for skader, hvis uheldet er ude. Næsestykkerne skal også være fleksible for at sikre, at der ikke opstår ømme trykmærker i huden, når hjelmen sidder tæt.

Tips for motorcyklister: Det er bedst, hvis hjelmen har et klart visir, i en del lande er det forbudt med farvede. Farveskiftende brilleglas er et godt valg til brillen, og det bedste glas på markedet er PhotoFusion. De har en behandling som reagerer på lys og giver derfor øjnene den bedste beskyttelse. Den mest specielle egenskab ved brilleglas med PhotoFusion er at deres farve tilpasser sig alle lyssituationer, så man altid nyder godt af et behageligt syn - uden at blive blændet. Og: Sørg for at tage styrthjelmen med til optikeren, når man skal have tilpasset sine briller til brug ved motorcykelkørsel.

Plastglas er meget mere brudsikre end mineralglas - og de er tilmed lettere. Det er vigtigt at vælge en god refleks dæmpende behandling og, i tilfælde af brilleglas af plast, desuden en ridsefast coating. Vi anbefaler ZEISS-brilleglas, hvortil der kan anvendes specielle teknologier for optimal blændingsbeskyttelse f.eks. polariserende brilleglas. Disse filtrer udelukker lys og refleksioner fra vandrette overflader og minimerer derfor blænding. Dette betyder, at der opnås øget sikkerhed ved blændende solskin især på fugtig vej.

Et af de polariserende brilleglas, som tilbydes af ZEISS, er den avancerede SkyPol® løsning. SkyPol® er et ZEISS-glas, som kombinerer den polariserede overflade med de helt specielle og kontrastfremmende Skylet farver. Disse brilleglas giver ikke alene de mange fordele, som der er ved polariserende glas, men øger også farve- og kontrastgengivelsen.

ZEISS Enkeltstyrke Sport brilleglas er specielt kurvede brilleglas. Takket være brugen af en særlig teknologi kan brillebrugere vælge moderigtige stel eller sportsstel med meget kurvede brilleglas – også med individuel styrke – uanset om der vælges progressive brilleglas eller brilleglas med enkeltstyrke. Design og produktion af disse brilleglas giver brillebrugeren maksimal brugerkomfort. Der ydes ikke alene optimal beskyttelse mod vind, støv og insekter, men det sikres også, at nedsat syn og overanstrengelse af øjnene hører fortiden til. Brilleglassene har yderligere den fordel, at de er lette og brudsikre.

Meget små solbriller er ikke velegnede, da et så stort synsfelt som muligt betyder at man lettere kan se i bakspejlet og sidespejlene.

 

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Se så klart, at du næppe tror dine egne øjne - selv i mørke og dårligt lys forbedres synet ZEISS lancerer et nyt brilleglaskoncept for et bedre syn: Få et klarere, skarpere og mere afslappet syn om natten og under dårlige lysforhold.

Kørsel + mobilitet 24-11-2017

Tags:

Ofte stillede spørgsmål om ZEISS Digital Lenses

Kørsel + mobilitet 16-10-2017

Tags:

Lev livet fuldt ud og få et afslappet syn Lær vores nye serie brilleglas at kende, specielt til mennesker i 30'erne og 40'erne, som regelmæssigt bruger digitale medieenheder. ZEISS Digital Lenses er den manglende brik mellem enkeltsyn og progressive brilleglas!

Kørsel + mobilitet 16-10-2017

Tags:

De bedste brilleglas til kørsel – Nå frem i sikkerhed Tilpassede glas til kørsel gør ikke alene kørslen mere afslappet, men øger også sikkerheden betydeligt. Men hvad bør forbrugere være opmærksomme på ved køb af kørebriller?

Lignende produkter