Hvordan smiler dine øjne?

Uanset om vi bærer briller eller ej, er vores øjne en væsentlig faktor i måden, som vi kommunikerer på. Her er vores 3 vigtigste tips til brillebærere for at opnå smilende øjne.

Latter er godt for os – fordi en ordentlig latter bruger indtil 100 muskler i vores krop og ansigt. Øjekontakt og smilende øjne letter også vores kommunikation med andre personer betydeligt. Men hvordan kan vi få vores øjne til at se bedst ud? Hvordan kan brilleglas hjælpe vores øjne, når vi smiler?

Et blik er et af vores vigtigste midler til kommunikation. Vores øjne reflekterer vores følelser i forhold til personen, som vi taler med, især om vi kan lide eller ikke kan lide vedkommende. Det sker ekstremt hurtigt og omfatter i vidt omfang underbevidst sansning. Øjenkontakt danner en overgang i vores samtaler, som gør det nemmere for os at overbringe information.

I mange hverdagssituationer som f.eks. på arbejdet, eller når vi lærer nye mennesker at kende, er det meget vigtigt spontant at virke sympatiske. Vi ønsker at skabe en behagelig atmosfære i vores samtale. Vores øjne spiller en væsentlig rolle heri. Hvis vi kan få dem til at smile på en afslappende måde, er det muligt at overvinde enhver akavet situation. Men det er på ingen måde nemt, især ikke i stressede situationer. Men du kan træne dig selv: Glem din stress og dine bekymringer i det mindste for en kort tid, og koncentrér dig om at få dine øjne til at smile. Kommunikationstrænere tilråder sågar personer at øve det foran et spejl.

Ægte smilende øjne

Er ethvert smil virkeligt ægte? Den amerikanske forsker Paul Ekman har undersøgt, hvordan mennesker smiler. Han observerede, hvilke ansigtsmuskler der er aktive i hvilke smil, og definerede efterfølgende 19 forskellige slags smil. Men kun et af de 19 ansigtudtryk med latter er virkeligt ægte og fremkaldes ikke af høflighed, forlegenhed eller sågar angst. Faktisk er vores orbicularis oculi-muskel den virkelige stjerne i denne ærlige latter. Orbicularis oculi-musklen får os til at knibe øjnene sammen og viser smilerynkerne i øjenkrogene. Ekman gav endda dette smil et særligt navn i sin undersøgelse: Duchenne-smilet – efter neurologen Guillaume Duchenne, som først undersøgte denne muskel i 1862. Hvorfor ikke se efter det på et tidspunkt?

Hvad betyder det for brillebærere?

Personer kan instinktivt aflæse vores sande følelser af vores ansigt. Et sympatisk smil tilkendegives ikke kun af mundvigenes position, men også ret afgørende af vores øjne. Alene ud fra vores øjne kan personen, som vi taler med, på samme tid sige, om vores latter er ærlig, og om vi er glade.

Som brillebærer udgør det en særlig udfordring, fordi vores gamle bekendte, vores briller, er i vejen for øjenkontakten.

Her er de 3 vigtigste tips til brillebærere til at opnå smilende øjne:

1. Briller med antireflekterende overfladebelægning for et klart udsyn

Vores brilleglas spiller en ret afgørende rolle i vores smil – og ikke, som du måske tror, på grund af stellenes udseende. Personen, som vi taler med, skal kunne se vores øjne så klart som muligt. Brilleglassene må f.eks. ikke have en ubehagelig spejleffekt. Vores tip: En antirefleksbehandling med høj ydeevne er meget vigtig for os for at kunne vise personen, som vi taler med, vores øjne så naturligt som muligt.

2. Tynde, smalle brilleglas til et fantastisk udseende

Brilleglas med en høj foreskrevet styrke kan ændre vores øjnes udseende væsentligt. Jo større svækkelsen af synet er, desto tykkere og tungere er brilleglassene, som der normalt er brug for. Personer, som er langsynede og bruger positive brilleglas, har briller, som er tykke og buer udad. De får deres øjne til virke større. Nærsynede personer bruger på den anden side negative brilleglas, og deres øjne virker mindre. Begge disse effekter kan være en ulempe for brillebærerens øjne. Som konsekvens forekommer deres smil måske ikke så naturligt, som det kunne. Vores tip: Meget refraktive og specielle plastikmaterialer samt optimeret brilleglasdesign kan gøre brilleglas behageligt lette og tynde. Derved undgås uønskede effekter, og dine øjnes størrelse virker mere naturlig for betragteren.

3. Solbriller er en kommunikationsdræber:

De er et cool, moderne tilbehør og en behagelig og effektiv måde ikke at blive blændet af skarpt sollys: Alle ved, at solbriller er en vigtig måde for os til at beskytte vores øjne mod skarpt sollys. Men de lægger f.eks. en virkelig dæmper på kommunikation i en vigtig samtale. Personen, som vi taler med, kan ikke længere registrere de ret afgørende signaler fra øjenkontakt og udtrykket i vores øjne. Det er muligt, at vores modpart synes, at det er ret ubehageligt. Vores tip: Gå ind i skyggen for at føre denne vigtige samtale, og skub elegant dine solbriller op i panden, eller læg dem tilbage i etuiet.

Men hvad nu hvis du ikke har dine "normale" briller på dig? Vi har noget, som kan hjælpe. Til dem, som skal bruge deres synshjælpemiddel hele tiden og ikke ønsker at bære rundt på to par briller, kan farveskiftende brilleglas som f.eks. de nye ZEISS PhotoFusion være nyttige. Disse brilleglas skifter lys til farvet og tilbage igen endnu hurtigere end tidligere.

Latter er en af vores krops mest naturlige reaktioner. Ikke kun i underholdende og sjove situationer, men også for at udtrykke en følelse af lettelse efter at have klaret problemer eller som en meget effektiv selvforsvarsmekanisme ved truende konflikter. Latter er ganske enkelt godt for os!

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Hvordan solbriller fremstilles Hvilke trin omfatter fremstillingen af et par solbriller? Læs mere om, hvilke materialer der bruges til fremstilling af solbriller, og hvordan designere fører deres ideer ud i livet.

Livsstil + mode 03-07-2018

Tags: Solbriller

Moderigtige solbriller og deres historie Hvert årti har sin egen signatur, hvad angår stil.

Livsstil + mode 03-07-2018

Tags: Solbriller

Lynhurtig mørk. Hurtig lys igen: Farveskiftende brilleglas fra ZEISS Udenfor i solen eller indendørs: 24 timers fremragende syn med PhotoFusion farveskiftende brilleglas fra ZEISS.

Livsstil + mode 24-11-2017

Tags: Solbriller

Kurvede, smalle eller farvede: Brilleglas fra ZEISS opfylder alle forventninger! Smarte stel & kvalitetsbrilleglas? En udfordring, som kræver ultimativ optisk know-how

Livsstil + mode 16-10-2017

Tags:

Lignende produkter