Bedre syn for sportsudøvere

Sportsudøvere, både professionelle og amatører, nyder godt af specielle sportsbriller, som ikke kun er smarte!

Uanset om man løber langrend eller maraton, spiller tennis eller golf, cykler, jogger eller ligger på stranden, er der ingen vej uden om et par gode solbriller, hvis man ønsker et optimalt syn, når man dyrker sport eller andre fritidsaktiviteter. Ofte er solbriller også vigtige, når man slapper af. Briller af en høj kvalitet beskytter ikke blot øjnene; de giver også et klart og usløret syn.

Briller af en høj kvalitet beskytter ikke blot øjnene; de giver også et klart og usløret syn.

Øjnene er vore vigtigste sanseorganer. Vi opfatter 80% af alt, hvad der sker omkring os, gennem øjnene. Under sportsudøvelse spiller synet en endnu større rolle. Et nedsat syn betyder ikke kun, at man ikke kan ramme bolden eller score et mål; det øger også risikoen for at komme til skade.

I næsten alle sportsgrene er det vigtigt at kunne bedømme afstande og opfatte bevægelser samt hurtigt at kunne fokusere skiftevis på modstandere, holdkammerater og udstyr. Det kræver et par ekstra briller, da almindelige briller ikke er egnede til disse formål. Derfor giver sportsbriller og solbriller meget mere end blot UV-beskyttelse.

Det siger sig selv, at sportsbriller skal korrigere for et svækket syn lige så godt som almindelige briller. Korrigerende brilleglas skal tilpasses til brugerens behov af en optiker. Der findes også sportsbriller med clips til de korrigerende brilleglas og udskiftelig vindafskærmning. Med andre ord er det muligt at få det perfekte par briller til alle synsbehov.

Et andet alternativ er kontaktlinser kombineret med sportsbriller. I dette tilfælde er sportsbrillernes primære funktion at beskytte øjnene og øge kontrasten. Selvfølgelig ser de også smarte ud.

Vigtigt:

Vigtigt

Det er umuligt at finde et par sportsbriller, der passer perfekt til al slags sport. Alligevel kan man finde det perfekte par til næsten enhver sportsdisciplin. Man bør tage to vigtige faktorer i betragtning ved valget af briller. For det første skal brillerne sidde fast og godt. For det andet skal brillerne være brudsikre. Dette er en af grundene til, at brilleglassene skal være fremstillet af stærkt og modstandsdygtigt plast.

Særlige plastglas giver optimal synskorrektion udover at være usædvanligt robuste, meget lette og tynde. Det er meget vigtigt, at glassene får en antirefleksbehandling på og en Hard overfladebehandling, som er modstandsdygtig mod ridser. Naturligvis kan man også få dem med metalstel.

Vær opmærksom på, at det ved metalstel er vigtigt at vælge en bøjelig legering, som ikke går let i stykker. Spørg din optiker.

Et par gode sportsbriller skal opfylde følgende betingelser:

 • Behagelige og sikre at have på.
 • Brillestænger, der passer til sportsgrenen. En brillestang, der går hele vejen rundt om øret, er ideel til jogging og mange former for boldsport. En lige brillestang er bedre til cykling eller inlinerskøjteløb, fordi de sidder bedre under en hjelm.
 • Et blødt næsestykke.
 • Det kan somme tider være praktisk med en elastikrem rundt om hovedet.
 • Briller med hovedrem skal have en blød ansigtspolstring og god ventilation, f.eks. skibriller.
Et par gode sportsbriller skal opfylde følgende betingelser

ZEISS Enkeltstyrke Sport er en særlig egenskab ved sportsbriller, men anvendes også til designerbriller og solbriller. Clarlet Loop giver en optimal synskorrektion, der er tilpasset brugeren og har et ultramoderne tætsiddende stel. Takket være disse egenskaber er det slut med at have dårligt syn, problemer med at opfatte billeder og overanstrengte øjne.

Fordelene ved ZEISS Enkeltstyrke Sport er:

 • Stor brudstyrke
 • Letvægtsglas i plast
 • Stort udvalg af farver og materialer


ZEISS Enkeltstyrke Sport er derfor ideel til:

 • Krumme solbriller
 • Tætsiddende sportsbriller
 • Korrigerende briller med stor krumning
 • Sportsbriller med indvendige clips

Der anbefales en lang række andre briller afhængigt af sportsaktiviteten.

Vandsport
Svømmebriller er bedst egnede til vandsport. De beskytter øjnene mod bakterier, klor og saltvand. Det er selvfølgelig også vigtigt, at de sidder godt. Hudvenligt silikonemateriale og justerbar sidebeskyttelse og rem giver en fremragende komfort. Bruger man kontaktlinser, bør man afgjort bruge svømmebriller. Alle svømme- og dykkerbriller fås naturligvis med styrke for optimal synsskarphed.

Boldsport
I boldsport sørger brillerne for en optimal afstandsbedømmelse og bevægelsesopfattelse samt den bedste beskyttelse. De fleste skader inden for boldsport forårsages af flyvende genstande, f.eks. under tenniskampe og af squashbolde, som kan nå en hastighed på op til 200 km/t.

Vintersport
Undersøgelser har vist, at et dårligt syn er skyld i 80% af alle skiskader. Dette er næppe overraskende, når vi ved, at sne reflekterer 95% af lyset. Dette forhold har en tendens til hurtigt at overanstrenge øjnene.

Det menneskelige øje er naturligt indstillet til en lysstyrke på 10.000 lux. I snedækkede områder skal øjet lynhurtigt klare 10 gange den lysvirkning. Derfor skal glassene i sportsbriller have et fremragende UV-filter og en tredjekategoris toningsgrad (spørg optikeren). Et såkaldt polariseringsfilter er også nyttigt.

Udendørs sport som mountainbike og inline-skøjteløb
Ved mountainbike-cykling og inline-skøjteløb giver de bedste sportsbriller en ideel beskyttelse mod vind, UV-stråler, insekter og småsten. Almindelige briller er normalt helt uegnede til dette formål, fordi de klemmer, glider og går i stykker ved styrt. Det er også vigtigt, at sportsbrillerne er korrekt tilpassede. Brillestængerne må ikke klemme under hjelmen. Brilleglassene skal beskytte mod UV-stråling og have en kontrastøgende farvenuance.

Sidst, men ikke mindst: Flyvning og golf
Naturligvis spiller sikkerheden en ekstrem vigtig rolle i luften. Derfor anbefales der også specielle brilleglas til piloter: Skylet sport. Disse brilleglas er ideelle under forhold, der kræver større blokering og beskyttelse mod blændende lys.

Hvis spillet, som i golf, går ud på at lokalisere og ramme et præcist mål, skal man sørge for at vælge et par af de perfekte sportsbriller, der i dag findes til det brug. Golfspillere generes ofte af blændende sollys, når de er på greenen. Dansende skygger og skiftende lysforhold kan forringe synet, hvilket ikke er godt for en golfentusiasts handicap.

I dag kan man få særlige solbeskyttelsesglas og særlige filterglas til golfspillere, der er præcist fremstillet til sportens behov: ProGolf.

Sportsbriller til børn

Sportsbriller til børn

Selv små banditter har brug for dem. Børn har brug for samme støtte og beskyttelse af synet som voksne, når de svømmer, står på ski eller spiller. Faktisk er børns øjne betydeligt mere følsomme.

Derfor skal sportsbriller til børn også passe anatomisk korrekt til deres hoveder. De bør være fremstillet af brudsikkert materiale og have meget bløde næsepuder og brillestænger. Det giver børnene mulighed for at tumle, klatre, springe sikkert og i det hele taget boltre sig uden at bekymre sig. Sørg for, at der ikke er noget, der ødelægger glæden. Mørke brilleglas af høj kvalitet med et godt UV-filter er ideelle, fordi børns øjne er meget følsomme over for UV-stråling.

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

De bedste solbriller til sport Hvilke udfordringer står sportsfolk overfor, når de dyrker deres yndlingssport?
Bedre syn til vintersportsudøvere Mange skiløbere og snowboardere flyver nærmest i blinde ned ad skibakkerne, uanset om de bruger briller eller ej.
Vores 10 bedste tips til sportsbriller Hvad skal du have i tankerne, når du køber sportsbriller? Få mere at vide om hvordan du forbedrer din sportspræstation, samtidig med at du beskytter dine øjne.
Sportsbriller til en ny generation løbere: Nike Vision Vaporwing solbriller til løbesport To stærke partnere, Nike Vision og ZEISS, er gået sammen i et teamwork for at skabe et par sportssolbriller til løbere, som vil til tops.

Lignende produkter