Find ud af hvordan digitale medieenheder ændrer vores syn og udfordrer vores øjne.

Trætte og irriterede øjne, hovedpine og nakkesmerter, alt sammen typiske symptomer på udmattede og overanstrengte øjne.

Det er ingen sag når man er ung! Op til en vis alder tilpasser vores øjne sig automatisk og hurtigt forskellige synsafstande, uden at vi lægger mærke til det. Det føles ganske naturligt lige at kigge op for at vinke til en ven i det fjerne, mens man er ved at tjekke e-mails eller vælge den næste sang i playlisten'en på sin smartphone, for derefter med det samme at kigge ned igen, - det hele foretaget med et perfekt og klart syn. Vi er lykkeligt uvidende om de små finjusteringer, som finder sted inden i øjet - f.eks. bevægelserne i ciliarmusklen og øjets naturlige linse.

Når vi bliver ældre, forringes vores øjnes evne til at "tilpasse sig" gradvist, dvs. evnen til at skifte fokus mellem forskellige afstande. Nogle mennesker lægger mærke til at, de har fået svært ved at fokusere på genstande langt væk, selvom andre symptomer ofte går forud - f.eks. trætte og irriterede øjne efter en lang dag, eller endda hovedpine og ondt i nakken.

Hvis man ser tilbage på dagen som er gået, viser det sig måske at man har arbejdet længe på sin smartphone eller har kørt en lang tur i tæt trafik, hvor øjnene konstant har måttet skifte fokus.

Vores øjne har det typisk bedre efter en god nats søvn, men husråd så som kølende øjekompres bruges også af nogle. Herudover ses ofte en alt for uovervejet og ubekymret brug af smertestillende medicin i forbindelse med de opståede hovedpine og nakkesmerter. Har du nogensinde overvejret om løsningen på problemet i stedet kunne være at vælge de rigtige briller?

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

10 tips til sunde øjne Sådan undgår du trætte og tørre øjne.

Sundhed + forebyggelse 18-04-2019

Tags:

Grøn stær – alt, du behøver at vide om den anden hyppigste årsag til blindhed Grøn stær er en alvorlig øjensygdom, som påvirker øjentrykket.

Sundhed + forebyggelse 14-03-2019

Tags:

Derfor bør børnebriller tilbyde den bedste uv-beskyttelse Hvad alle forældre bør vide om at beskytte børns øjne fra skadelig, ultraviolet stråling (uv-stråling).
Hvilke solbriller er de rigtige til din yndlingsaktivitet? Der findes et perfekt par solbriller til ethvert formål

Lignende produkter