Fokus på individualitet

Hvert øje er lige så unikt som et fingeraftryk

Du er unik. Vi har alle vores egen, individuelle personlighed. På samme måde har hvert øje også sine individuelle egenskaber – der findes nemlig ikke to øjne, der er ens. Derfor kan du kun forvente et perfekt syn, når optikken er lige så enestående som dit øje. Jo mere detaljeret og præcist dine øjne og dit syn undersøges af en optiker, desto bedre bliver synsoplevelsen, når du tager dine nye briller på.

Hvad gør et brilleglas unikt? Hvor mange måledata er nødvendige for at tilpasse brilleglasset til dine individuelle behov? Og hvorfor kan du få et mere afslappet syn, hvis du vælger individuelt tilpassede brilleglas?

Prøv denne øvelse: Dæk halvdelen af dit ansigt med et spejl, mens du står foran et andet spejl. Nu ser dit ansigt mærkeligt ud – unaturligt og uens. Der findes ikke et menneske, som har to symmetriske ansigtshalvdele. Selv den mindste detalje spiller en stor rolle i produktionen af brilleglas, fordi det menneskelige øje genkender selv de mindste afvigelser. På længere sigt kan dette resultere i synsforstyrrelser, trætte øjne og hovedpine. Det er derfor ikke overraskende, at synsindtrykket bliver roligere og mere afslappet, hvis brilleglassene og brillestellet tilpasses nøjagtigt til dit ansigts individuelle form og symmetri.

Disse data er faktisk endnu vigtigere at måle, hvis dine brilleglas er meget komplekse, eller du har behov for brilleglas med høje styrker. Produktionen af progressive glas hvor overgangen fra afstands- til nærdelen er usynlig kræver højeste præcision. Det er nemlig afgørende, at synet med de progressive brilleglas ikke begrænses af overgangen fra afstand til nær.

Hvilke individuelle måledata er vigtige?

Afstanden mellem øjnene (PD): Måling af afstanden mellem højre og venstre øje fra centrum af pupillen til næseryggen.

Individuel synsprofil: Har du nogle gange tænkt på, hvordan du læser en bog, eller hvor langt du holder værktøj eller en nål fra dig, når du arbejder? Disse målinger er afgørende for tilpasningen af dine individuelle brilleglas. Det er også vigtigt at tage hensyn til, hvilket arbejde du har (arbejder du på kontor, eller er du håndværker og arbejder udendørs?) samt dine fritidsinteresser.

Læsehøjde: Punktet hvor venstre og højre øje ser gennem brilleglasset er også forskellig fra person til person. Det måles fra den nederste kant af brilleglassene, dvs. fra kanten af brillestellet.

Stelvinkling: Da alle ansigter har en forskellig profil, vil også vinklingen af brillerne være forskellig. Derfor er det meget vigtigt, at denne værdi tages med i beregningen af dine individuelle brilleglas.

Afstanden mellem øjet og brilleglasset: Denne afstand er forskellig fra person til person, og kaldes i fagsprog for toppunktsafstand. Prøv f.eks. at sammenligne en europæisk person med en person af asiatisk oprindelse. Her er det nemt at få øje på forskellene i ansigtsprofilen.

Stelkrumning: For at kunne tilpasse brillerne til dit ansigt, er brillestellet lidt krumt. Det kaldes i fagsprog for stelkrumningen. I beregningen af hvert enkelt brilleglas er det også vigtigt at tage hensyn til stelkrumningen.

Vil du gerne have et klarere og skarpere syn, med større kontrast og en bedre farvegengivelse? Har du hørt om i.Scription®?

Dine briller tilpasset dig

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

10 tips til sunde øjne Sådan undgår du trætte og tørre øjne.

Sundhed + forebyggelse 18-04-2019

Tags:

Grøn stær – alt, du behøver at vide om den anden hyppigste årsag til blindhed Grøn stær er en alvorlig øjensygdom, som påvirker øjentrykket.

Sundhed + forebyggelse 14-03-2019

Tags:

Derfor bør børnebriller tilbyde den bedste uv-beskyttelse Hvad alle forældre bør vide om at beskytte børns øjne fra skadelig, ultraviolet stråling (uv-stråling).
Hvilke solbriller er de rigtige til din yndlingsaktivitet? Der findes et perfekt par solbriller til ethvert formål

Lignende produkter