Hvilke solbriller er de rigtige til din yndlingsaktivitet?

Der findes et perfekt par solbriller til ethvert formål

Meget mere end bare et cool look: Et par gode solbriller er ikke kun smart tilbehør – de giver dig også optimalt syn i klart solskin og beskytter dine øjne mod skadelig UV-stråling. Men ikke alle solbriller er lige velegnede i alle situationer. Uanset om du dyrker sport, ligger på stranden eller vil en tur op i bjergene – alt efter, hvor du vil bruge dine solbriller, er der forskellige faktorer, du skal tænke på. Vores solbeskyttelseskategorier er en hjælp til at finde de rigtige solbriller til dig. Vi forklarer, hvilket beskyttelsesniveau du har brug for, hvad forskellen er mellem de forskellige solbeskyttelseskategorier, og hvilket par solbriller, der er bedst egnet til en bestemt aktivitet.

Beskyttelse, stil og komfort hele året rundt

Et par gode solbriller betyder, at du kan nyde livets solside. Men det kræver selvfølgelig, at solbrilleglassene passer til dine behov og daglige aktiviteter. Husk, at jo bedre solbrillerne passer til den individuelle bruger, desto mere behagelige er de også i brug. Hvis dine øjne er følsomme for skarpt lys, bør du derfor vælge en mørkere farve. Lyse og graduerede farver er ideelle til overskyede dage med kun lidt sollys, mens mørke farver beskytter øjnene i stærkt sollys.

Bemærk: Når du vælger solbriller eller farvede brilleglas, er det vigtigt at de yder fuld UV-beskyttelse op til 400 nm1. Solbrilleglas fra ZEISS yder denne beskyttelse – uden undtagelse. Men der er flere fordele: Med de rigtige add-ons kan disse glas forbedre både farve- og kontrastopfattelsen og reducere ubehagelig blænding i skarpt solskin og distraherende reflekser.

Solbriller, der tilpasser sig

Alle brillebrugere ved, at uden briller ser man ikke klart. Derfor er det dejligt med et par solbriller, som har din styrke. Men ofte er de pludseligt alt for mørke – f.eks. når du kommer ind i en forretning, bevæger dig fra sol til skygge, eller hvis det pludseligt bliver overskyet, mens du dyrker udendørs sport. Det løser ikke problemet at tage brillerne af, for så kan du ikke se skarpt mere, og dine øjne er ubeskyttede. Er du så nødt til at skifte briller hele tiden? Det er for besværligt. Med AdaptiveSun solbrilleglas fra ZEISS får du et par nye solbriller, som tilpasser sig til den aktuelle situation: Glassene bliver lyse, når lyset bliver svagere, og sikrer dermed optimalt syn, uden at glassene bliver helt klare. Til forskel fra almindelig farveskiftende glas bliver dine solbriller ved med at fungere som solbriller – smarte, moderne - og selvfølgelig med fuld UV-beskyttelse op til 400 nm.

Husk: Fordi UV-lys kan skade dine øjne selv på overskyede dage, bør de beskyttes mod UV-stråling med klare brilleglas. Læs mere om UV-beskyttelse i klare brilleglas her...

Intelligente solbriller som går fra mørke i svagt lys til endnu mørkere i stærkere lys.
Fås i fire moderne farver – Brown, Grey, Pioneer og Blue.


Hvilke solbriller er de rigtige til hvilken situation?

Som grundregel skelner vi mellem tre primære situationer, hvor du har brug for solbriller: I byen, under bilkørsel, og når du dyrker sport. Der findes en optimal farveintensitet til alle situationer, så solbrillerne hverken bliver for mørke eller for lyse. Du kan vælge mellem farveniveauer på mellem 0 til 97 procent lysabsorption – svarende til lysintensiteten og den situation, hvor solbrillerne skal bruges.

Solbriller til en tur rundt i byen eller indendørs (meget lav lysintensitet)

Solbriller til en tur rundt i byen eller indendørs (meget lav lysintensitet)

De er perfekte til shopping – og er et smart tilbehør indendørs: Til overskyede dage på en tur rundt i byen eller indendørs egner solbrilleglas med en absorption fra 0 til 20 procent sig optimalt til bymiljøet. Uanset om glassene er graduerede eller ensfarvede, som f.eks. grå, lyseblå eller rosa, er de også perfekte som eye-catcher. I vores stort set ubegrænsede udvalg af farvede brilleglas kan du helt sikkert finde præcis din yndlingsfarve! Er du på jagt efter en farve, som passer til din tøjstil - eller leder du efter et ukonventionelt stel? Ikke noget problem – du vil helt sikkert blive overrasket over, hvor mange muligheder vi kan tilbyde!

Solbriller til dage med kun lidt solskin (lav lysintensitet)

Solbriller til dage med kun lidt solskin (lav lysintensitet)

Det er overskyet det meste af tiden, men ind imellem kommer solen frem: På sådanne dage med kun lidt solskin er solbriller med en lysabsorption i mellemområdet fra 20 til 60 procent perfekte til en bytur. Trendy farver som blå, grøn eller pink passer perfekt til disse lysforhold. Hvis du ønsker dig en særligt komfortabel løsning, kan du vælge de farveskiftende glas med PhotoFusion® teknologien fra ZEISS.

Solbriller til stranden og i vandet (medium lysintensitet)

Solbriller til stranden og i vandet (medium lysintensitet)

Blå himmel, klart solskin og ikke en sky, så langt øjet rækker: Perfekt ferievejr! Når du er ved vandet eller på stranden med medium lysintensitet, anbefaler vi at bruge solbrilleglas med 57 til 82 procent lysabsorption. Farverne i denne kategori samt med spejlbelægning yder fremragende beskyttelse og ser smarte ud – en overbevisende kombination! AdaptiveSun solbrilleglas fra ZEISS er ideelt egnede til dem, som skiftevis opholder sig i sol og i skygge: De har en grundfarve, som bliver endnu mørkere i sollys – for optimal men stadigvæk komfortabel UV-beskyttelse.

Solbriller til cykling (medium lysintensitet)

Solbriller til cykling (medium lysintensitet)

De fleste cyklister ved, hvordan det er at bevæge sig hurtigt fra klart solskin til skygge og omvendt. Nogle gange er solbrillerne for lyse, nogle gange for mørke, selvom de egentlig skulle give optimal synskomfort under alle lysforhold. Derfor er ZEISS solbrilleglas med en lysabsorption mellem 57 og 82 procent og lidt lysere farve det bedste valg for cyklister. F.eks. har det vist sig, at ravfarvede og rosa glas egner sig fremragende til cykling samt til vejrforhold med kun lidt eller intet solskin: Disse lyse farver giver en høj kontrast, så øjnene hurtigt kan opfatte selv små detaljer klart – også ved dårlige lysforhold. Hvis man derimod vælger glas med en mørk farve, kan øjet ikke længere tilpasse sig de skiftende lysforhold hurtigt nok. Derfor kan farveskiftende brilleglas ikke anbefales til cyklister. Læs mere om hvilke brilleglas, der er bedst egnede til cyklister her.

Solbriller til golfspillere (medium lysintensitet)

Solbriller til golfspillere (medium lysintensitet)

På golfbanen udsættes vores øjne for mange udfordringer, inklusive skarpt solskin og vanskelige skift i belysningen – og for at komme ind under par skal du holde øjnene på bolden hele tiden. Solbriller, der ikke passer optimalt til golfspil, begrænser dit synspotentiale og måske også dine chancer for at opnå en fremragende score. Derfor skal gode solbriller til golfspillere ikke kun dæmpe lyset men også forbedre kontrastsynet. Det har vist sig, at lyse og også mørkere lilla farver eller gul-orange fremhæver kontrasten på en grøn flade. Dermed får spillerne både et bedre kontrastsyn og bedre muligheder for at se konturerne på fairway'en. Dermed kan golfspillerne bedre se ujævnhederne på greenen og således beregne boldens bane inden slaget. Solbrilleglas med en lysabsorption på 40 procent (ensfarvede "ProGolf") eller 75 og 25 procent (graduerede "ProGolf grad" – ikke egnet til bilkørsel) er et godt valg til golfspillere. Læs mere om, hvad golfspillere skal være opmærksomme på ved valg af briller.

Solbriller til bilkørsel (medium til høj lysintensitet)

Solbriller til bilkørsel (medium til høj lysintensitet)

Føl dig sikker og og tryg, og glæd dig over perfekt synskomfort: For et optimalt syn, når du sidder bag rattet, skal dine solbrilleglas have et polariserende filter og kunne reducere distraherende blænding (fra sollys eller reflekser fra en våd kørebane) samt have en farve, som er egnet til bilkørsel. Til bilkørsel anbefales solbrilleglas eller almindelige brilleglas med 57 til 92 procent lysabsorption og en særlig modificeret farve som Skylet® Road fra ZEISS: Blålysfiltret i glassene forøger kontrastsynet og giver skarpere konturer og mere intense farver. Skylet® Road farveintensiteten er velegnet til kraftigere lysforhold end normalt, samtidig med at de sørger for perfekt syn, hvis solen forsvinder bag en sky. Hvis du kører i åben sportsvogn, kan du også vælge kurvede glas, som beskytter dine øjne ekstra godt mod vind. Læs mere om brilleglas til bilister.

Solbriller til vandsport (medium til høj lysintensitet)

Solbriller til vandsport (medium til høj lysintensitet)

På vandet bliver øjnene udsat for mange forskellige udfordringer: Vandets overflade reflekterer sollyset, som ofte betyder irriterende blænding og lysreflekser. Derfor kan vandsportsentusiaster som surfere og sejlsportsfolk med fordel bruge solbriller med integreret polariserende filter og spejlbelægning. Det reducerer irriterende blænding og sikrer uhindret syn. Hvad angår glassenes farver på vandet: Generelt er en lysabsorption på mellem 57 og 92 procent ideel. Med en lysabsorption på 90 procent er ZEISS SkyPol sportssolbrilleglas specielt designet til at klare de visuelle udfordringer, som sejlsportsfolk og surfere står overfor. Bemærk: For at absorbere de reflekser, der kommer ind fra siden, anbefales det at bruge kurvede solbriller ved sportsaktiviteter på vandet. Læs mere om, hvad vandsportsentusiaster skal være opmærksomme på ved valg af briller.

Solbriller til bjergene (ekstrem lysintensitet)

Solbriller til bjergene (ekstrem lysintensitet)

Uanset om du løber på ski, klatrer eller vandrer i bjergene, er et par gode solbriller et absolut must! I stor højde oppe i bjergene er det særligt vigtigt at beskytte øjnene mod skadelig UV-stråling, fordi niveauet af skadeligt UV-lys i bjergene generelt er højt, også når himlen er overskyet, eller det er tåget. Ved ekstreme lysforhold, som f.eks. højt oppe i bjergene på en gletsjer, er solbriller med en lysabsorption på 80 til 95 procent og meget mørk farve det eneste rigtige. Det anbefales også at anvende kurvede brilleglas og brillestel for at forhindre lyset i at trænge ind fra siden.

Som du ser, findes der et par optimale solbriller til alle slags aktiviteter, uanset om du opholder dig indendørs, spiller golf eller er oppe i bjergene. Spørg din optiker til råds, hvis du er usikker på, hvilken farveintensitet eller brilleglasfarve der er bedst til dig. Og uanset hvilken farve du vælger, så sørg for, at dine brilleglas også får en hård overfladebehandling, som beskytter dem mod ridser, og en anti-refleksbehandling, som reducerer irriterende reflekser i glasset til et minimum.

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Ikke alle solbriller er ens Se Bedre fortæller dig, hvad du bør vide om UV-beskyttelse, farvede glas, spejlglas, polariserede glas med mere, så du kan finde det rigtige par solbriller til dine individuelle behov.

Sport + fritid 25-06-2019

Tags: Solbriller

Derfor bør børnebriller tilbyde den bedste uv-beskyttelse Hvad alle forældre bør vide om at beskytte børns øjne fra skadelig, ultraviolet stråling (uv-stråling).
UV-beskyttelse i hverdagen Vinduesruder, beklædning, briller – hvad blokerer UV-lys? Og hvad blokerer ikke?
Hvordan solbriller fremstilles Hvilke trin omfatter fremstillingen af et par solbriller? Læs mere om, hvilke materialer der bruges til fremstilling af solbriller, og hvordan designere fører deres ideer ud i livet.

Livsstil + mode 03-07-2018

Tags: Solbriller

Lignende produkter