Hvordan skal jeg passe på mine brilleglas?

Hvis du passer godt på dine briller, er det nemmere at fokusere på alting. Her er vores tips

Nutidens moderne brilleglas er et teknologisk fremskridt. Hvis du ønsker at have glæde af dine briller længst muligt, er det vigtigt at vælge et brilleglas af høj kvalitet, samt beskytte dem mod skader.

Uanset om du er nærsynet eller langsynet, gør de rigtige brilleglas det nemt at få et skarpt syn. Du vil kunne have glæde af dine briller i mange år, hvis du får dem specielt tilpasset af en optiker. Men det er en vigtig betingelse, at du passer ordentlig på dine brilleglas og håndterer dem med omtanke, da det i modsat fald kan medføre, at brillerne får ridser, eller at der opstår anden skade.

Det er især vigtigt ved brilleglas af plastik. Hightech behandlinger, såsom ZEISS LotuTec, giver maksimal beskyttelse til plastikglas. Glassene kan dog stadig få ridser og dermed blive mindre klare, så det bliver vanskeligt at se igennem dem. Men det behøver ikke at ske. Her er et par nyttige tips:

Brilleklude af mikrofibre

Til den daglige pleje af dine briller er det vigtigt kun at anvende brilleklude, der er lavet af mikrofibre, da støv og snavs klæber til stoffet. Hvis brilleglassene er mere snavsede, bør du skylle dem i lunkent vand og eventuelt supplere med brillerens, hvad der er meget effektivt. Når brilleglassene er rengjort med en spray, kan de tørres af med en meget blød klud.

Dit tøj er ikke en egnet erstatning for en brilleklud

Brilleglas passer ikke godt til T-shirts, sweatre og andre tekstiler. Så selv om det er den nemmeste, mest fristende mulighed, er det aldrig en god idé at tørre dine briller med dit tøj. Faren for at ridse dine brilleglas er for høj. Ridser ikke kan poleres væk fra glasset, så er skaden sket, er det permanent.

Det betaler sig at besøge en optiker af og til for at få dine briller rengjort. Optikeren har specielt udstyr, som kan anvendes til at rengøre briller grundigt. Det vigtigste er ultralydsbadet. Under denne proces placeres brillerne i en særlig beholder. I løbet af et par minutter rengøres brillerne ekstremt effektivt ved hjælp af ultralydsvibrationer. Processen rengør ikke kun brilleglassene, men også stellet. I dag kan man købe disse ultralydsrensere til hjemmebrug. De fungere udmærket, man skal blot være opmærksom på at glassene kun må ligge få minutter i væsken og at en nat i renseren normalt ødelægger glas overfladen.

Pas på høje og lave temperaturer

Ud over at pudse dine briller regelmæssigt er det også vigtigt at håndtere dem korrekt. Det kan forekomme indlysende, men det skal her nævnes igen for en god ordens skyld: Placér aldrig dine briller med brilleglassene nedad. Fold dem i stedet for sammen, og læg dem, så de hviler på stængerne. Vær opmærksom ved høje samt lave temperaturer. Uanset om det er sommer eller vinter, bør du aldrig lade dine briller ligge i direkte sollys. Du bør især undgå at efterlade dem på instrumentbrættet i din bil. Radiatorer er heller ikke gode for dine briller.

Og hvis du går i sauna, er det bedst, hvis dine briller ikke ledsager dig. Årets kolde måneder kan også ødelægge briller: Briller kan gå i stykker, hvis de udsættes for meget kolde temperaturer. Så det er ikke en god idé at efterlade dem i din bil om natten om vinteren.

Generelt kan en brilleglasbehandling af høj kvalitet gøre din rengøring af dine briller meget nemmere. En ZEISS LotuTec® brilleglasbehandling gør f.eks. dine brilleglas afvisende over for vand og snavs og giver dem antistatiske egenskaber. På brilleglas med en LotuTec® behandling glattes brilleglassenes overflade i et sådant omfang af behandlingen, at smudspartikler eller små dråber vand har vanskeligere ved at sætte sig fast og løber af glasset, som vand på et lotusblad. Af den grund er brilleglas, som har fået denne behandling, nemmere at rengøre. De skal også rengøres mindre hyppigt. Selv fedtede fingeraftryk kan nemt fjernes fra brilleglassene.

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Krystalklare fordele for brillebrugere ZEISS renseservietter til brilleglas og andre optiske overflader

Sundhed + forebyggelse 16-10-2017

Tags:

Lignende produkter