Perfekt syn til børnene

Børnebriller skal leve op til meget strenge krav

Børnebriller skal være stærke og kunne modstå aktiviteter som sport, skole og leg. Et barns briller skal være brudsikre, fleksible og så lette som mulige.

Nu til dags er dette ikke længere et problem. Der findes en lang række moderigtige stel og de dage, hvor glassene var så tykke som panserglas, er forbi. Når du leder efter den perfekte model er der et par ting, du skal være opmærksom på. Et par pålidelige briller er særligt uundværlige til leg, spil og sport.

Det, der gælder for voksne, gælder naturligvis også for børn. Et par briller skal kunne kompensere fuldstændigt for synsproblemerne. Det sikrer, at børnene kan gå gennem deres unge liv med et perfekt klart syn. Leg og sport kræver, at dit barn har et par fremragende briller. Børnene er stadig ved at udvikle deres koordination og motoriske evner. Derfor er det endnu mere vigtigt, at børn med synsproblemer har briller på, som giver dem et normalt 6/6 syn.

 

De smås evne til korrekt at vurdere afstanden og virkningen af barrierer eller genstande i bevægelse afhænger af et velfungerende syn.

Men ikke nok med det. Når de læser en bog eller ser på tavlen i skolen, når de leger med andre eller sidder foran computeren, selv når de ser fjernsyn, er børnenes øjne på overarbejde. Børn, der skal manøvrere gennem trafikken, har særligt brug for gode briller. Sørg for, at dit barns visuelle hjælpemiddel lever op til de følgende krav og husk altid på, at dit barns øjne er kostbare:

 

  • Meget brudsikre
  • Pålidelig modstand over for ridser
  • Fuld antirefleks-behandling
  • Clean Coat behandling, som sikrer nem rengøring
  • Perfekt tilpasning
  • Optimale funktioner

 

Tip: Især ved skolestart - og dette er ikke bare et godt råd til forældre med børn i første klasse - anbefaler vi følgende: Få dit barns øjne undersøgt. Synsundersøgelsen kan foretages af en optiker. Det kan være en god ide at spørge Sygesikringen, om de giver tilskud til dit barns briller. En undersøgelse af synet tager ikke lang tid, og den sikrer, at dit barn starter det nye skoleår uden at være hæmmet af nedsat synsevne, mens han/hun prøver på at læse, hvad der står på tavlen eller i bøgerne.

Forskning har vist, at jo tidligere et barn kommer til at opleve sin verden gennem kvalitetsbrilleglas, desto bedre udvikler barnets syn sig i løbet af årene. Heldigvis får børn ikke længere problemer, hvis de har briller på.

Takket være heltene i nyere romaner vil de fleste af dem være glade for at kunne nyde et forbedret syn, selv hvis de har børnebriller på. En anden vigtig faktor er, at det er godt for barnets øjne at tilbringe tid udendørs. Ifølge australske forskere reduceres risikoen for yderligere nedsættelse af barnets syn, hvis barnet tilbringer to til tre timer om dagen i naturligt lys.

Stel, som er lavet af lette, fleksible materialer, er særligt velegnede til børn. Brilleglassene bør være lavet af letvægts plastmateriale, der nedsætter risikoen for skader betydeligt. Det er din optikers ansvar at sikre sig, at dit barns briller passer perfekt. Brillerne må hverken sidde for stramt eller for løst på hovedet, og de må aldrig trykke på ørerne.

Tip: Sørg for, at du går til en optiker, som udsteder et brillepas til barnet. Det sikrer at der er en ekspert ved din side, selv efter brillerne er blevet købt.

Regelmæssige ekstra ydelser, der bør være inkluderet i dit barns brille er:

  • Regelmæssig undersøgelse af brilleglassene
  • Tilretning af brilleglas
  • Rengøring af brillerne ved hjælp af ultralyd
Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Vores børns øjne Når et barn bliver født, kan det se med det samme. Men barnets evne til at se skarpt udvikler sig med tiden

Forstå synet 16-10-2017

Tags: Børnebriller

Lignende produkter