ZEISS Officelens – den perfekte synsløsning når du er på arbejde.

SE BEDRE interviewer Dr. Arne Ohlendorf og Monique Welscher om baggrunden for udviklingen af de nye ZEISS-brilleglas til arbejdspladsen

En ny teknologi fra ZEISS tilbyder individuelt tilpassede brilleglas til arbejdspladsen, som sikrer et klart og skarpt syn med store områder for lang og mellem afstand samt komfort hele dagen. SE BEDRE taler med Dr. Arne Ohlendorf og Monique Welscher fra udviklingsafdelingen hos Carl Zeiss Vision.

SE BEDRE: Der findes ingen bedre løsning for synet på arbejdspladsen end briller med glas, der er optimeret til de afstande, som vi typisk møder på arbejdspladsen. Hvorfor kan dette niveau af individuel tilpasning til øjet kun opnås gennem brilleglas?

Dr. Arne Ohlendorf: De stigende krav på dagens arbejdspladser betyder, at mennesker med aldersbetinget langsynethed har brug for store synsfelter, fx for klart at kunne se den komplette information på en skærm. For mennesker med ren langsynethed eller nærsynethed som synsfejl, der kan korrigeres med enkeltstyrkeglas, er dette krav relativt nemt at imødegå. Men så snart, der er tale om presbyopi, som sætter ind omkring 40-års alderen, er den bedste løsning til korrigering flerstyrkeglas, fordi de – til forskel fra en korrektion med multifokale glas eller en øjenoperation – er den eneste løsning, som tilbyder mennesker med presbyopi et væsentligt syn i alle retninger. Grundet deres udformning, medfører multifokale kontaktlinser en særlig påvirkning på opfattelsen af kontraster og gør det eksempelvis sværere at se teksten på en skærm. Hvis vi taler om en operativ korrektion af presbyopi, er der for mange faktorer, der endnu ikke kan påvirkes. Eksempelvis er det muligt at forbedre nærsynet, men effekten vil ikke være permanent, da presbyopi er en degenerativ lidelse. ZEISS-glas til kontorbriller er den perfekte løsning, så snart brillebrugeren har behov for korrigering af nærsynet.

Synsløsninger for arbeidsplassen

SE BEDRE: Hvordan opstod ideen bag de nye ZEISS-kontorglas, og hvad er det, der gør disse glas så særlige?

Dr. Arne Ohlendorf: ZEISS har en meget specialiseret viden om teoretisk og anvendt synsforskning. Med vores stærke beregningsmodeller og særlige produktionsmetoder for brilleglas, kan ZEISS hele tiden bringe forbedrede og helt nye løsninger til markedet for optikprodukter.
Den essentielle faktor for alle ZEISS' innovative løsninger er dog at sikre et godt syn og en optimal synsoplevelse for brillebrugeren. Den nye ZEISS Officelens Individual viser, hvordan innovation kan kobles med efterspørgslen på markedet. ZEISS samarbejdede intenst med forskningseksperter og klinikker for at skabe målrettede løsninger.

Monique Welscher: Aktuelle undersøgelser har vist, at 63 procent af alle brillebrugere ikke er tilfredse med deres brilleglas på arbejdspladsen (Kilde: Leibniz Institute for Work Research, online undersøgelse 2011, n=175). Alle ønsker et afslappet og klart syn ved nær og mellem afstand for at undgå trætte øjne eller nakkesmerter. Dette var hovedformålet med udviklingen af ZEISS-glas til kontorbriller. Et nyt skræddersyet design og individuel tilpasning til brugerens personlige synsbehov på nær og mellem afstande, der sikrer et behageligt syn hele dagen. Dette blev resultatet af videre undersøgelser udført af The Leibniz Institute for Work Research ved det tekniske universitet i Dortmund. Undersøgelsen bekræftede, at et bedre syn ved en PC og ved nære afstande kan opnås med ZEISS Officelens Individual sammenlignet med flerstyrkeglas, som ikke er tilpasset synskravene på en arbejdsplads.

SE BEDRE: Men tager det ikke lang tid at vænne sig til de nye kontorbriller?

Monique Welscher: Undersøgelser viser, at det modsatte gør sig gældende. Før det første, som alle brillebrugere ved, tager det altid noget tid at vænne sig til et nyt par briller. Hjernen er blevet vant til bestemte synsindtryk, ind imellem gennem flere år, og skal nu vænne sig til en ny og ændret opfattelse. Når du prøver flerstyrkeglas for første gang, skal du også vænne dig til måden, hvorpå effekten ændrer sig i flerstyrkeglas, hvilket til at begynde med kan skabe problemer, når du skal op ad trapper eller ved hurtige bevægelser med hovedet. Men en undersøgelse har vist, hvor hurtigt brugere vænner sig til de nye ZEISS-brilleglas til arbejdspladsen. Størstedelen af respondenterne (76 %) vænnede sig til ZEISS Officelens Individual i løbet af en dag. Selv de brugere, for hvem flerstyrkeglas var noget nyt, oplevede et perfekt syn med deres ZEISS Officelens Individual inden for få dage. Endnu en undersøgelse, gennemført af The Leibniz Institute for Work Research ved det tekniske universitet i Dortmund, bekræftede en hurtig maksimal tilpasning på 1 dag til ZEISS Officelens Individual for størstedelen af testpersonerne.1

1 Kilde: Intern ZEISS-test af kontorglas-brugere, n=94

SE BEDRE: ZEISS-glas til kontorbriller sikrer en mere naturlig og afslappet hoved- og nakkeposition. Falder sandsynligheden for at udvikle de typiske skærmrelaterede øjenproblemer, såsom væskende og sviende øjne, når man bruger ZEISS-glas til kontorbriller?

Læsebriller:

Læsebriller

Læsebriller giver et klart syn ved nær afstand.

Virkning på kropsholdning ved skærmarbejde:

  • Brillebrugeren læner sig forover, så hun/han kan se objekterne klart.
  • Resultatet er unødvendige spændinger i nakke og ryg.

 

Flerstyrkeglas:

Flerstyrkeglas

Området for mellem afstand i flerstyrkeglas giver kun et begrænset område for klart syn.

Virkning på kropsholdning ved skærmarbejde:

  • Brillebrugeren løfter hovedet, så hun/han kan se gennem det området i brilleglasset, der bruges til mellem afstande.
  • Resultatet er spændte nakke- og skuldermuskler.

 

Nye ZEISS-brilleglas til arbejdspladsen

Nye ZEISS-brilleglas til arbejdspladsen

Det skræddersyede design giver brillebrugere en skarp og klar synsoplevelse ved nær og mellem afstand, som er tilpasset deres individuelle behov: 1. Til læsning, 2. Til arbejde og 3. Til almindelige aktiviteter.

Virkning på kropsholdning ved skærmarbejde:

  • Hoved og nakke bevarer deres naturlige position.
  • Perfekt komfort – hele dagen.

Dr. Arne Ohlendorf: Hidtil er der meget begrænset viden om, hvordan man skal korrigere for disse symptomer. Fænomenet, som er blevet undersøgt, kaldes "Computersyn" (Computer Vision Syndrome). Vi har fundet fem til, at to faktorer har stor indflydelse på, hvorvidt dette syndrom opstår: Hyppigt arbejde ved en PC og brillebrugerens køn. Kvinder klager over disse problemer langt oftere end mænd.

Monique Welscher: Symptomer såsom trætte, våde eller sviende øjne er langt mindre udtalte ved brug af ZEISS Officelens Individual, viser en anden undersøgelse (Leibniz Institute for Work Research ved det tekniske universitet i Dortmund).

SE BEDRE: Er der nogen begrænsninger, når det kommer til valg af stel? Skal det være af en bestemt bredde eller dybde?

Monique Welscher: Med den nyeste generation af flerstyrkeglas, behøver man ikke længere at se bort fra de moderigtige stel. Den anbefalede minimale justeringshøjde er på kun 14 mm for ZEISS- kontorglas og ZEISS-flerstyrkeglas. Det er dog ofte mere behageligt for brugeren, hvis dette tal er på 18 mm eller mere. ZEISS-produktudvalg omfatter mange valgmuligheder, som tillader en optiker at foretage individuelle tilpasninger til deres kunders personlige synsbehov, med hensyn til den enkeltes vaner for brug (fx typen af arbejde og fritidsaktiviteter). Der er et enormt udvalg af moderigtige stel, og din optiker kan hjælpe dig med at vælge, så du får det optimale par briller.

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Briller til erhvervsfolk – briller og stel af topkvalitet med individuel synskomfort Maksimal funktionalitet - briller til folk i erhvervslivet har en masse at leve op til.

Arbejde 16-10-2017

Tags: Skærmglas

Fuldt udsyn til computeren Specielle skærmbriller kan gøre dit arbejde lettere

Arbejde 16-10-2017

Tags: Skærmglas

Briller til piloter – perfekt syn, også over skyerne Både professionelle og amatør-piloter har brug for briller, der giver et klart syn, selv under ekstreme belysnings- og vejrforhold.

Arbejde 16-10-2017

Tags: Skærmglas

Bedre syn og større velbehag på arbejdspladsen ZEISS nye skærmbrilleglas giver dig et mere afslappet syn, hvad enten du arbejder ved et bord, ved en computer eller ved en produktionsmaskine.

Arbejde 16-10-2017

Tags: Skærmglas

Lignende produkter