Dreng med brunt hår og runde briller med ZEISS MyoCare-brilleglas står i forgrunden og smiler til kameraet. I baggrunden ses to piger, der bærer briller med ZEISS MyoCare-brilleglas og leger med hoola-hoopringe og hoppebolde.
ZEISS TIL OPTIKERE OG ØJENLÆGER

ZEISS MyoCare brilleglas

Sunde øjne hele livet.

Vores første aldersrelaterede myopibehandlingsportefølje med glasdesigns for at hæmme progressionen af myopi. MyoCare bakkes op af ZEISS innovation og mere end ti års erfaring med at udvikle brilleglas til kontrol af myopiprogression.

 • Effektiv myopibehandling hos børn
 • Godt syn i alle synsvinkler
 • Afslappet syn
 • Fuld UV-beskyttelse

Vores komplette portefølje til aldersrelateret myopibehandling består af 2 glastyper.

 • Et nærbillede af brilleglas til myopibehandling fra ZEISS, med et sort brillestel og koncentriske ringe på glassets overflade.

  ZEISS MyoCare brilleglas

  Anbefales til børn på under 10 år. Inkorporerer
  I) Cylindrical Annular Refractive Elements, C.A.R.E.®-teknologi - med det formål at levere et "stopsignal" for at hæmme progressionen af den aksiale forlængelse. De består af skiftende defokus- og korrigeringszoner i et cirkulært mønster på frontoverfladen, der breder sig ud mod brilleglassets periferi.
  II) ZEISS ClearFocus-design - med det formå at fjerne "vækstsignalet"; den optimerede bagsideoverlade leverer den refraktive korrektion samt den tilsigtede myopiske defokus hos patienten for alle synsretninger.

  • Central klarzone på 7 mm
  • Gennemsnitlig ekstra overfladestyrke på +4,6 D
  • Fyldfaktor på 0,5
 • Et nærbillede af brilleglas til myopibehandling fra ZEISS, med et sort brillestel og koncentriske ringe på glassets overflade.

  ZEISS MyoCare S brilleglas

  Anbefales til børn på 10 år og ældre. Inkorporerer:
  I) Cylindrical Annular Refractive Elements, C.A.R.E.®-teknologi - med det formål at levere et "stopsignal" for at hæmme   progressionen af den aksiale forlængelse.  De består af skiftende defokus- og korrigeringszoner i et cirkulært mønster på frontoverfladen, der breder sig ud mod brilleglassets periferi.
  II) ZEISS ClearFocus-design - med det formål  at  fjerne "vækstsignalet"; den optimerede bagsideoverflade leverer den refraktive korrektion samt den tilsigtede myopiske defokus hos patienten for alle synsretninger.  

  • Central klarzone på 9 mm
  • Gennemsnitlig ekstra overfladestyrke på +3,8 D
  • Fyldfaktor på 0,5

Myopi er et stigende problem i hele verden

 • 50 %

  af verdens befolkning kan være myopiske inden 2050.1

 • ~ 90 %

  af unge mennesker i byområder i Asien under 20 år er myopiske.2

 • > 2 tiår

  med grundlæggende og klinisk forskning og anvendelse af brilleglas til myopibehandling i Østasien.  ​-

 • I 2014

  indledte ZEISS partnerskab med LIFE Child-forsøget for at overvåge den refraktive udvikling hos kaukasiske børn.

 • > 1,3 M

  datapunkter indsamlet i Euronet markedsundersøgelse i løbet af de forløbne 20 år fra flere end 400 faktiske optikere fordelt over hele Tyskland.

Lille brunette uden briller gnider sine øjne, mens hun er ved at læse en bog.

Et problem - mange løsninger.

Optiske, medicinske og adfærdsmæssige behandlinger.

På grund af de mange faktorer der forårsager myopi findes der ikke en bestemt behandling for det. Der er faktisk mange valg af behandlinger på markedet, inklusive optiske, medicinske og adfærdsmæssige behandlinger.
Valget af myopi-behandling for børn bør baseres på hvor længe myopien har stået på, aksiallængden eller refraktionen i en given alder, samt viden om deres individuelle progressionsgrad og generelle risikoprofil. Komplette myopibehandlinger omfatter en kombination af råd om livsstil, refraktiv korrektion til fuldtidsbrug og myopibehandling for at reducere eller eliminere yderligere progression.

Et problem - mange løsninger
3D-illustration af specialiseret stiv kontaktlinse til natten.

Ortokeratologi for progressiv myopi

Specialiserede stive kontaktlinser bæres om natten for at give klart syn om dagen. Ændring af corneas form korrigerer effektivt for refraktive fejl og hæmmer en aksiale forlængelse. Virkningen af det kan variere fra dag til dag.

3D-illustration af en blød kontaktlinse.

Bløde kontaktlinser

Om dagen bæres to-fokus-kontaktlinser. De bløde kontaktlinser har koncentriske optiske zoner, der på samme tid giver foveal korrektion og myopisk retinal defokus.

Børnebriller med stel i sort, rødt og lys pink med hjerter.

Brilleglas

Den mindst invasive og lettest tilgængelige metode til at korrigere for myopi. Fordelen ved specielle brilleglas-designs er at de korrigerer for synet og hæmmer progressionen af myopi på samme tid. Den nye generation af brilleglas anvender optiske mikrostrukturer, som bidrager effektivt til at hæmme progressionen af myopi. Brilleglas er simple at gå med, rimelige i pris, og for det mest accepterede og tolererede, hvilket gør dem til den mest fordelagtige løsning.

3D-illustration af en øjenpipette.

Farmaceutiske metoder

Det involverer anvendelsen af apotekervarer. Farmaceutiske metoder er angiveligt effektive til kontrol af myopiprogression.

3D-illustration af en sort og hvid fodbold.

Udendørs aktiviteter

Hyppig udendørs aktivitet anbefales til forhindring eller forsinkelse af myopis indtræden. Dette er lig med mindst 2 timers vekslende udendørstid pr. dag, inklusive ekstra udendørstid efter skoletid.3

ZEISS MyoCare-brilleglas er vist med et beige-rødt stel på en lyseblå ballon. I baggrunden er der endnu en ballon i lidt mørkere blåt.

Et nyt brilleglasdesign.

Der skaber samtidig konkurrerende defokus.

Vores nyeste brilleglas, designet til at kontrollere progressiv myopi hos børn, bygger på mere end ti års ZEISS-innovation og -erfaring inden for myopi-behandling, i samarbejde med optiske eksperter, såsom materiale- og oftalmologer, optikere og akademikere. ZEISS MyoCare-brilleglassenes design inkorporerer koncepter fra bevist videnskabelig forskning, bevis-baseret læring og effektive behandlinger, inklusive ortokeratologi, bløde multifokale kontaktlinser, videnskaben og den nye generation af briller.

ZEISS MyoCare disco-side-illustration.

At finde den rigtige balance med ZEISS C.A.R.R.-teknologi.

Den perfekte kombination af klare optimeringsparametre og et specifikt design.

Et brilleglas til effektiv myopi-kontrol skal overvinde visse udfordringer mht. designet og finde den optimale balance mellem behandling af myopi-progressionen og et godt syn. Til formålet har vi inkluderet følgende i vores ZEISS myopi-behandlingsløsninger:

 • En central zone, der er lille nok til at oprette en effektiv funktionel zone, der projekterer myopisk defokus på den nære periferi tæt på fovea
 • En gennemsnitlig ekstra overfladestyrke, der skal inducere den tilsigtede relative myopiske defokus
 • En omhyggeligt valgt fyld-faktor der skal yde høj effektivitet, og alligevel ikke gå ud over komforten
2 piger og 1 dreng med ZEISS MyoCare-brilleglas. De kigger på en plante, og to af de tre børn kigger på planten gennem et forstørrelsesglas.

ZEISS ClearFocus-design.

Ved at tage hånd om øjnenes konstante bevægelse.

For brilleglas skal der tages hensyn til det bevægende øje bag glasset for at sikre opretholdelsen af den tilsigtede korrektion og den myopiske defokus i alle synsvinkler. Med ZEISS ClearFocus-designet opretholdes både den optimale refraktive korrektion i overensstemmelse med patientens refraktive behov og den tilsigtede myopiske defokus i alle synsvinkler. Dette er vigtigt, ikke blot for et tydeligt syn gennem den centrale klare zone under udførelse af en fokuseret opgave, men også for ikke-tilsigtede blik og sakkader ud i glassets periferi.
Foruden det, minimerer ZEISS ClearFocus-designet effektiv induktionen af hyperopi-defokus, i modsætning til typiske sfæriske enkeltstyrkeglas.

ClearFocus-design.
To linjegrafer der viser den sammenlignelige matematiske simulation af sfæriske enkeltstyrkeglas (med rødt) og MyoCare-glas (med blåt).

Sammenlignelig matematisk simulation af sfæriske enkeltstyrkeglas (med rødt) og MyoCare-glas (med blåt)

ZEISS ClearFocus-design med det formål at minimere induktionen af hyperopi-defokus.

Den sfæriske fejl på sfæriske enkeltstyrkeglas bliver tydelig i ca. 10 mm's afstand fra glassets midtpunkt, med stigende negativ kraft hen mod den ydre glasperimeter, hvorved der induceres hyperopi-defokus.
I modsætning til traditionelle sfæriske glasdesigns udviser ZEISS MyoCare-glas en flad og næsten konstant sfærisk fejl over hele glasset, hvilket sikrer at fokus forbliver tæt på den tilsigtede fokusvæg, dvs. tæt på retina. Med stigende excentricitet fra glassets centrum bliver den sfæriske fejl endda en smule mere positiv, hvilket inducerer myopisk defokus.

Som konklusion minimerer ZEISS ClearFocus-design, der er en funktion i MyoCare®-glas, effektivt uønsket hyperopi-defokus i alle synsvinkler.

Tre illustrationer der beskriver udvilingsrelaterede milesten. Til venstre ligger en baby på en vægt hos en praktiserende læge, i midten måles højden på en dreng op ad et målebånd på væggen og til højre får en pige en øjenundersøgelse.

En ny tilgang til måling af effektivitet.

Emmetropisk progressionsgrad.

Enhver intervention mod myopiprogression har sine egne fordele og ulemper, men hver mulighed tilstræber samme mål:
At hæmme myopi-progression.
Milesten i udviklingen giver vigtig viden om et barns sundhedsmæssige udvikling. Når bestemte milesten er nået i en given alder, viser det at et barn er ved at udvikle sig om forventet. Der behøves en sammenligning mellem den normale fysiologiske vækst og patientens aktuelle vækst for at kunne observere om der er en eller anden ikke-fysiologisk afvigelse til stede.

ZEISS MyoCare-designs udviser en gennemsnitlige emmetropisk progressionsgrad for aksiallængden på op til 86 % for børn på 10-12 år og 63 % for børn på 7-9 år.4

Emmetropisk progressionsgrad.
En linjegraf der viser den årlige reduktion i progressionen af aksial længe - basislinje efter alder.

Alders-normale fysiologiske vækstkurver.

Det er ikke anderledes, når det gælder udvikling af synet. Her er fokus på forskellen mellem den fysiologiske forlængelse af øjet og den ikke-fysiologiske (myopiske) forlængelse, med andre ord, hvor langt et barns aktuelle status er fra den for alderen normale fysiologiske vækst hos emmetropiske børn. Målet er at følge eller være så tæt som muligt på de for alderen normale fysiologiske vækstkurver for emmetropiske børn.

Den fysiologiske emmetropiske kurve i grafen fungerer som basisværdien anvendt som referencen til evaluering af behandlings-effektiviteten af vores intervention til hæmning af progressionen af myopi, MyoCare.

En linjegraf der viser den årlige progression af den aksiale længde og den fysiologiske emmetropiske vækst med sort forneden, myopisk vækst med rødt foroven, og resultaterne for ZEISS MyoCare-glassene med blåt i midten. Det kan konkluderes på basis af denne graf at myopiprogression er under den myopiske vækstkurve, hvis der bæres briller med ZEISS MyoCare-brilleglas.

Emmetropisk progressionsgrad er en procent af effektivitet.

Når først behandlingsgrundlaget er fastlagt, er den emmetropiske progressionsgrad parameteren til indikation af, hvor tæt børn med interventionen kommer på den emmetropiske vækstkurve som kontrast til den myopiske vækstkurve.

Målet er at få den absolutte reduktionkurve for myopi-behandlingen (blå linje) så tæt som muligt på den fysiologiske emmetropi-kurve (sort linje) som kontrast til den myopiske kurve (rød linje).

Emmetropi-vækstgraden udregnes med en særlig formel.

ZEISS MyoCare-designs hæmmer myopiprogression effektivt, så den kommer tættere på den fysiologiske vækstkurve.4

Et portræt af en lille dreng med briller på, med et andet portræt af en større pige med briller på ved siden af det. Under de to portrætter er der forskellige brillestel og -glas.

Nye alders-relaterede brilleglas til myopi-behandling

ZEISS MyoCare og ZEISS MyoCare S

Forskellige interventioner har forskellige virkninger. Det samme gælder for de to forskellige designs i MyoCare-porteføljen. Forskning viser at der er en signifikant gruppe-forskel i ændringen af aksial længde og sfærisk ekvivalent refraktion mellem den ubehandlede gruppe, der bærer enkeltstyrkekorrektion og behandlingsgruppen, der bærer briller med ZEISS MyoCare-brilleglas. På grundlag heraf anbefales det at have særskilte designs for særskilte aldersgrupper:

 • MyoCare® til børn under 10 år
 • MyoCare® S til børn på 10 år eller ældre
En dreng og en pige, der begge bærer briller, morer sig med at hoppe på hoppebolde.

Hvorfor MyoCare®-brilleglas bør være dit valg.

Synet så godt som ved enkeltstyrkeglas.

Med et brilleglas der er effektivt i behandlingen af myopiprogression hos børn giver det også mening at se på komforten og brugerens synsoplevelse. Det er derfor børnenes stemme er vigtig.

98 % af børn har udtalt at deres syn på lang og nær afstand er meget god, når de har ZEISS MyoCare-brilleglas, og 100 % af børnene vænnede sig til brilleglassene inden for en dag.4

Der skal aldrig være noget til hinder for at børn kan have det sjovt! Når børn har ZEISS MyoCare-brilleglas, kan de stadig have gavn af aktiviteter, såsom at læse, lege udendørs og dyrke sport. Med MyoCare kan du give dine unge kunder den bedste behandling.

MyoCare®-portefølje

Sunde øjne hele livet.

ZEISS MyoCare-innovationer.

Nye glasdesigns der kan yde samtidig konkurrerende defokus.

Et brilleglasdesign til myopibehandling med det formål at hæmme progressionen af myopi hos børn er baseret på 2 søjler.

 • Ikon der viser tre cirkler.

  ZEISS C.A.R.E.-teknologi (Cylindrical Annular Refractive Elements)

  Vekslende defokus- og korrektionszoner i et cirkulært mønster på forsidens overflade, der udvider sig ud mod glassets periferi. Disse  mikrostrukturer leverer et "stopsignal" til at hæmme  progressionen af aksial forlængelse.

 • Ikon der viser et øje i en cirkel med tre pile - venstre, ned og højre.

  ZEISS ClearFocus-design

  Med det formål at fjerne vækstsignalet minimerer den optimerede bagoverflade hyperopi-defokus i periferien af brilleglasset. Både den refraktive korrektion og den tilsigtede myopiske defokus hos patienten opretholdes for alle synsretninger. Denne teknologi understøtter ZEISS MyoCare-glassene, så de er effektive og gode at bære.

Kontakt os

Lav en aftale

Formularen indlæses...

De indtastede oplysninger i kontaktformularen vil blive anvendt til at  Carl Zeiss Vision Care besvarer din anmodning pr. e-mail eller telefon. Klik her for at se vores databeskyttelseserklæring.

Bliv ZEISS-partner

Formularen indlæses...

De indtastede oplysninger i kontaktformularen vil blive anvendt til at  Carl Zeiss Vision Care besvarer din anmodning pr. e-mail eller telefon. Klik her for at se vores databeskyttelseserklæring.

 • 1

  Holden BA, Fricke TR, Wilson DA, Jong M, Naidoo KS, Sankaridurg P, Wong TY, Naduvilath TJ, Resnikoff S, Global Prevalence of Myopia and High Myopia and Temporal Trends from 2000 through 2050, Ophthalmology. 2016;123(5):1036–1042.

 • 2

  Chen M, Wu A, Zhang L, et al. The increasing prevalence of myopia and high myopia among high school students in Fenghua city, eastern China: a 15-year population-based survey. BMC Ophthalmol. 2018;18(1):159. doi: 10.1186/s12886-018-0829-8.

 • 3

  Xiong S, Sankaridurg P, Naduvilath T, Zang J, Zou H, Zhu J, Lv M, He X, Xu X. Time spent in outdoor activities in relation to myopia prevention and control: a meta-analysis and systematic review. Acta Ophthalmol. 2017; 9 5 ( 6 ):551- 5 6 6 . d o i: 10 .1111/ a o s .13 4 0 3.

 • 4

  Two-year prospective, double-blind, randomized controlled clinical trial lead by Wenzhou Medical University Eye Hospital, China, 2021, on 78 myopic children wearing ZEISS MyoCare Rx lenses, 72 myopic children wearing ZEISS MyoCare S Rx lenses and 76 myopic children wearing ZEISS Single Vision lenses for 12 months. Ikke-offentliggjorte resultater.