ZEISS BlueGuard brilleglas

God ved øjnene.

Mere udsættelse for blåt lys - uden hensyn til alder.

Vores tilværelse bliver mere og mere digital. Vi arbejder, leger, lærer og handler on-line, uden hensyn til hvor vi er. Med denne livsstil er vi afhængig af vores øjne i endnu højere grad end nogensinde før. Det betyder at foruden den potentielt skadelige udsættelse for blåt lys fra solen er vi også mere sårbare over for kunstigt blåt lys.

Skærme omkring dig hele dagen?

Så tidligt som i april 2020 har undersøgelser vist, at mennesker i alle aldre over hele verden tilbringer mere tid med digitale enheder.1 Desuden tilbringer vi mennesker mere tid indendørs hjemme, hvor bygninger nutildags er forsynet med LED-lys, der udsender blåt lys. Så, foruden det at mennesker udsættes for potentielt skadeligt blåt lys fra solen, udsættes de fleste mennesker i højere grad for kunstigt blåt lys.
Se komfortabelt, og se godt ud uden forstyrrende blå-violette reflekser i dine blå-lysbrilleglas. ZEISS BlueGuard-brilleglas filtrerer potentielt skadeligt blåt lys1 og giver fuld UV-beskyttelse.

Hvad er blåt lys, og hvordan fungerer blålys-filtrerende brilleglas?

En del af solens lys falder inden for det blå spektrum, men næsten alle moderne digitale enheder og LED-pærer udsender også blåt lys. I modsætning til UV-stråling trænger blåt lys ind i øjnene, og kraftig udsættelse for det kan forårsage mærket øjentræthed og sløret syn. Blåt lys har også indvirkning på kroppens cirkadiske rytme og dens evne til at producere melatonin, så blåt lys kan have indvirkning på søvnen.Brilleglas, der filtrerer blåt lys, kan blokere for den del af blå-lysspekteret, der kan være potentielt skadelig og irriterende.

Hvad er digital øjentræthed?

Hovedpine, sløret syn, tørre eller sviende øjne er alle almindelige symptomer på digital øjentræthed, som kan forsårsages af længerevarende brug af digitale enheder. iPads, smartphones og computere udsender en uforholdsmæssig stor mængde blåt lys, som kan give intraokulære virkninger, såsom spredning og aflang kromatisk afvigelse.

ZEISS BlueGuard-brilleglas: Næste generation af briller til filtrering af blåt lys

For tidligere produkters vedkommende opnås filtrering af blåt lys ved at påføre en coating på blå-lysbrilleglassene. ZEISS BlueGuard brilleglas har blålys-filtrerende egenskaber i selve glassets materiale. Det sætter os i stand til at anvende ZEISS DuraVision Platinum - vores top glas-coating - som standard på ZEISS BlueGuard brilleglas.

Mere beskyttelse

ZEISS BlueGuard Lenses provide full UV protection and now additionally blocks up to 40 %2 of potentially harmful and irritating blue light.

God ved øjnene

Vores brilleglas mod blåt lys er beregnet til at modvirke digital øjentræthed i en verden, der bliver mere og mere digital.

Mindre reflektion

ZEISS BlueGuard brilleglas giver et godt udseende on- og offline og giver op til 50 % færre reflekser3 fra digitalt blåt lys i sammenligning med ZEISS DuraVision BlueProtect-coating.

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig