DuraVision® BlueProtect - ideel til indendørs aktiviteter

Målrettet beskyttelse mod blå-violet lys giver klare brilleglas

Effekten af violet lys på vores syn er for tiden et diskussionsemne, da vi udsættes for blå-violet stråling både indendørs og udendørs. På den ene side har vi brug for blå-violet lys for at have en sund krop og for vores generelle velbefindende. På den anden side kan blå-violet lys være farligt, især i stærkt sollys. Vi beskytter os selv med solbrilleglas. Vi udsættes imidlertid nu for mere blå-violet lys end nogensinde før på grund af de moderne lyskilder som f.eks. lysdiodelamper og stråling udsendt af displayenheder. Arbejder du ved en computer hver dag i længere perioder og i rum med moderne belysningssystemer? Nogle mennesker synes, at blå-violet lys udsendt af lamper og displayenheder får dem til at føle sig trætte og dårligt tilpas. Brilleglas med ZEISS DuraVision BlueProtect behandling har en hård overfladebehandling, samt Clean Coat-teknologi, som gør dem nemmere at rengøre, så vel som et blå-violet filter, der dæmper det blå-violette lys i intervallet 390 til 440 nm.

 • Fordelen for dig

  Fordelen for dig

  Fordelene for brillebrugere

  Beskyttelse mod skadeligt blåviolet lys til klare brilleglas.

  • Nyttigt for brugere, der har betænkeligheder med hensyn til de potentielt skadelige virkninger af blåviolet lys indendørs, og som er på udkig efter en god beskyttelse.
  • ZEISS DuraVision BlueProtect er en ny overfladebehandling til brilleglas, der udgør et blåt filter, som dæmper det blå-violette lys i intervallet fra 390 til 440 nm.
  • Filteret slipper imidlertid det "sunde" blå-violette lys igennem, som vi behøver til vores krop. Undersøgelser har vist, at blå-violet lys i intervallet 400 til 520 nm (med et maksimum på 460 nm) er meget vigtigt for at regulere melatoninniveauet i vores kroppe, samt til at styre vores biorytme og alment velbefindende.
  • Hård overfladebehandling og CleanCoat gør rengøring nemt. Det hele er inkluderet.
    
 • DuraVision BlueProtect: Hvem er det til?

  Hvem har brug for DuraVision BlueProtect®?

  Også indendørs beskyttelse mod blå-violet lys også indendørs

  ZEISS DuraVision BlueProtect er en speciel overfladebehandling til folk, der tilbringer meget af deres tid indendørs og udsættes for det potentielt, skadelige blå-violette lys, der udsendes af lysdioder, fjernsyn, computerskærme eller tablets, og som generes af dette.

   

  Godt og dårligt lys

  For meget ultraviolet og blåviolet stråling kan skade det menneskelige øje permanent. Foruden at forårsage smertefuld inflammation af bindehinden og hornhinden kan det også skade øjets krystallinse (f.eks. grå stær) og især nethinden (makulær degeneration). Det er grunden til, at det er så vigtigt at bruge solbriller med 100 % UV-beskyttelse i stærkt sollys, især i situationer, hvor der er en masse blænding som f.eks. ude på vandet eller på snedækkede bjergskråninger.

  Hvad med hyppig indendørs udsættelse for lyskilder med en stor andel af blå-violet lys?

  Opmærksomhed omkring de stærke blå-violette lys-komponenter i lysdioder, energisparepærer og strålingen fra skærmenheder som smartphones, computerskærme og tablets er stigende.

  Den gode nyhed er, at ingen af de undersøgelser, der er udført indtil videre, tyder på, at brug af computerskærm eller stirren på disse nye lyskilder i længere perioder skader nethinden. Det er også vigtigt at huske, at det at tilbringe en enkelt time udendørs på en normal overskyet dag udsætter vores øjne for 30 gange mere blå-violet lys, end at tilbringe en enkelt time indendørs foran en tændt skærm.

  Ikke desto mindre er det stadig et faktum, at blå-violet lys fra lyskilder eller skærmenheder kan irritere eller trætte nogle menneskers øjne. Det er her ZEISS brilleglas med DuraVision® BlueProtect kan hjælpe. De dæmper blå-violet lys i intervaller 390 til 440 nm uden at bringe de positive egenskaber ved blå-violet lys i intervallet 450 til 500 nm i fare.

  Kort sagt: fordele og ulemper ved blåt lys

  For Imod
  Styring af vores biorytme
  Undersøgelser har vist, at blå-violet lys i intervallet 400 til 520 nm (med et maksimum på 460 nm) er meget vigtigt for regulering af niveauet af melatonin og således for styring af vores biorytme og velbefindende.
  Øget risiko for nethindesygdomme
  Nogle undersøgelser tyder på, at lang tids udsættelse for
  blåt lys under 460 nm (med et maksimum på 440 nm) kan forårsage fotokemisk skade på nethinden.
  Denne skade kan udgøre en risiko for makulær degeneration på lang sigt.
 • Teknologi

  ZEISS løsninger til filtrering af blå-violet lys.

  Det rette produkt til at beskytte mod potentielt skadeligt blåviolet lys til alle

  ZEISS produktporteføljen for beskyttelse mod potentielt skadeligt blå-violet lys tilbyder den rette løsning for alle.

  Skylet og ZEISS PhotoFusion farvede og farveskiftende brilleglas, der filtrerer blå-violet lys af forskellige intensiteter, samtidig med at den giver 100 % UV-beskyttelse. DuraVision BlueProtect fuldender nu porteføljen med en særlig funktionel behandling, der delvist reducerer blå-violet lys. Ideel til brug ved indendørs faciliteter med lave niveauer af blå-violet lys.

  Kort sagt

Dine specialtilpassede brilleglas:
Disse ZEISS produkter er muligvis det bedste produkt for dig.

Dine progressive briller fra ZEISS

ZEISS' progressive glas-portefølje

Porteføljen for ZEISS progressive glas byder på fire ydelsesniveauer og syv teknologier, hvoraf nogle er de første nogensinde i verden. Vidste du, at læseafstanden mellem vores øjne og en smartphone er meget kortere, end når vi læser en bog eller avis?

Progressive glas er virkelige, optiske mesterværker. Læs mere om ZEISS' progressive glas-portefølje

Til læsning og til afstand: Præcisionsbrilleglas fra ZEISS

ZEISS enkeltstyrkeglas

ZEISS byder på fire kvaliteter lige fra traditionelle sfæriske til individualiserede enkeltstyrkeglas. Moderne ZEISS teknologi kan fremstille usædvanligt flade og lette brilleglas, selv til folk med høje styrker.

Læs mere om enkeltstyrkeporteføljen fra ZEISS

Er du en hyppig bruger af digitale enheder?

ZEISS Digital Lenses

Der kan man bare se. Tilsyneladende ser vi gennemsnitligt på vores smartphone eller andre mobile enheder op til 80 gange daglig! Hurtigt skiftende fokusering på nær og afstand og tilbage igen udgør en kæmpe udfordring for vores øjne.

Få mere at vide om overanstrengelse af øjnene ved digital læsning, og om hvordan de rette brilleglas kan hjælpe

Ikke det rette produkt til dig?

Er du interesseret i Premium-overfladebehandlinger fra ZEISS?

ZEISS DuraVision® Platinum og Silver

Overfladebehandlinger gør organiske glas til hverdagens mesterværker. De gør organiske glas hårde, så de bliver smudsafvisende og nemmere at rengøre.

Find ud af, hvad Premium brilleglasbehandlinger fra ZEISS kan gøre for dig

Er du på udkig efter en enkel overfladebehandling af dine brilleglas til dine reservebriller?

ZEISS LotuTec®

ZEISS LotuTec er en standard overfladebehandling, der består af en anti-refleksbehandling, CleanCoat, som gør rengøring let og giver en standard hård overfladebehandling.

Sådan fungerer LotuTec

Personligt råd: Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Din ZEISS optiker vil med glæde finde den rette overfladebehandling til dine nye briller efter en omhyggelig gennemgang af alle valgmuligheder. Find en egnet optiker her.

Søg efter Relaxed Vision Centre og i.Scription partnere

Del denne artikel med dine venner