Solbrilleglas: Hvilken farve er den rigtige for dig?

Hvad kendetegner et par gode solbrilleglas?

Filosofien bag ZEISS’ solbrilleglas hviler på et meget enkelt princip: Dine solbriller skal så vidt muligt tage højde for dine synsbehov, din ansigtsform og din livsstil – præcis som dine almindelige hverdagsbriller.

De vigtige kvalitetskriterier for et par gode solbriller er 100 % beskyttelse mod solens UVA- og UVB-stråling og en passende toningsgrad mellem 20 og 80 procent.

Solbriller fås i mange forskellige farver. For at sikre, at du kan få et par solbrilleglas og et stel, som passer til dit look, har vi et bredt udvalg af ensfarvede og tofarvede glas og glas med farveovergang, som du kan vælge imellem. På den måde kan du vælge et mere traditionelt brilleglas i brun, grøn eller grå eller få en helt anden farve, hvis du har lyst – alt efter hvad der passer bedst til din personlige stil og dit yndlingstøj. Mulighederne er uendelige.

De er flotte – og meget funktionelle. Solbrilleglas fra ZEISS sikrer en fremragende farvekontrast, hvilket giver et bedre syn ikke alene i strålende solskin og stærkt blændende lys, men også under diffuse lysforhold. Den lave vægt og høje brudstyrke øger sikkerheden og brugskomforten. Alt i alt den perfekte ledsager til alle udendørs aktiviteter – det være sig når du dyrker sport, vandrer i bjergene eller tager en tur ind til byen.

Sådan vælger du den rigtige glasfarve

Der er uendeligt mange farver, farvetoner og varianter at vælge imellem – men hvad er det rigtige for dig? Det er en meget personlig beslutning. Farver er ikke blot afgørende for, hvordan et par briller ser ud, men har også en betragtelig indflydelse på, hvordan vi tænker, og hvordan vi har det.

Hos ZEISS finder du et stort udvalg af farver – og du kan få ensfarvede glas, glas med farveovergang eller trendy tofarvede glas. Tal med din optiker om, hvor og hvornår du har tænkt dig at bruge de farvede brilleglas: Til almindelige dagligdags aktiviteter? På arbejde? Når du dyrker sport? Ved særlige lejligheder? Hvis du regner med at have brillerne på ofte eller i lang tid ad gangen, vil en lys farve sandsynligvis være det rigtige valg. Det har også betydning, hvor lysfølsom du er. Kvinder bør lægge deres sædvanlige makeup først og så vælge farven på den baggrund. Tænk også på, hvad for noget tøj du plejer at gå i. Alt dette vil gøre det lettere for optikeren at foreslå dig den rigtige farve.

Glas med farveovergang

Ud over ensfarvede glas kan man også fremstille brilleglas med farveovergang, som det kaldes. Glassene indfarves ved neddypning på en sådan måde, at toningsgraden – og dermed også lysreduktionsgraden – aftager fra toppen til bunden af glasset. Disse solbrilleglas, som er mørkest foroven og lysest forneden, er særlig velegnede til situationer, hvor lysforholdene ændrer sig, når du kigger op – f.eks. når du kører bil: Når du ser på instrumentbrættet, ser du gennem den del af brilleglasset, som kun er let farvet. Men du slipper stadig for at blive blændet, når du ser på vejen gennem den øverste, mørkfarvede del af glasset.

Vores sortiment omfatter naturligvis et stort udvalg af glas med farveovergang – bare spørg din optiker.

Tofarvede glas

Med tofarvede glas forvandler du dine briller til et sofistikeret stykke tilbehør, som supplerer diverse trends inden for mode og makeup helt perfekt. Tofarvede glas betyder flere farver i ét glas. Vores farver er:

  • Jeans – til den sporty type
  • Pistacie – en perfekt afrunding af det ungdommelige look
  • Kanel – giver en traditionel, men elegant fremtoning
  • Sten – for en mere nedtonet stil
Tofarvede glas

Glasfarver, der egner sig til bilkørsel

Solbriller er en absolut nødvendighed om sommeren – især hvis du kører bil. Men du skal være opmærksom på, at hvis toningsgraden kommer op på 90 % eller mere, er brilleglassene for mørke og dermed uegnede til bilkørsel. Om natten er maksimalværdien 25 %. Derfor er det meget vigtigt, at du som bilist vælger den rigtige farvetone til dine farvede brilleglas.

For at du skal kunne genkende skilte og opfatte trafiklys korrekt, skal dine solbrilleglas sikre en naturlig farvegengivelse. Derfor er grøn, brun og grå de bedst egnede farver til bilkørsel.

Farveskiftende brilleglas er ikke nødvendigvis det bedste valg til bilkørsel. Forruden blokerer en stor del af UV-strålingen, og det betyder, at brilleglassene ikke bliver lige så mørke som under åben himmel.

Hvis du har brug for ekstra beskyttelse mod blænding, når du kører bil i stærk sol, bør du vælge solbrilleglas med farveovergang eller polariseringsfilter.

Glasfarver, der egner sig til bilkørsel

Find ud af, hvad den rigtige glasfarve kan gøre for dig

Solbrilleglas fra ZEISS giver en bedre farve- og kontrastopfattelse, og du bliver i mindre grad blændet af skarpt sollys og distraherende genskin fra våde eller snedækkede overflader. Det er en vigtig faktor i forhold til at sikre dig et klart og afslappet syn selv under vanskelige lysforhold, f.eks. når du er ude at sejle, vandre, surfe eller stå på ski.

Du kan også få et bedre syn med farvede brilleglas, når du dyrker sport og under bestemte vejrforhold. De ravgule og rosa farver er særlig velegnede til cykelsport og i overskyet til let skyet vejr. Deres kontrastforstærkende egenskaber giver den lyseste synsoplevelse. Netop når solen ikke skinner, har du i særlig grad brug for tonede brilleglas, så du kan skelne små detaljer hurtigt og præcist. Derfor er det så vigtigt at tilpasse toningsgraden individuelt – for den rigtige farve afhænger i høj grad af, hvad brillerne skal bruges til.

Find ud af, hvad den rigtige glasfarve kan gøre for dig

Når man f.eks. dyrker cykelsport, veksler lys og skygge meget hurtigt. I den situation er det ikke hensigtsmæssigt at have mørke glas i solbrillerne, for så kan øjet ikke nå at indstille sig, når lyset skifter.

Vi fraråder også cyklister at vælge farveskiftende glas, fordi de ikke bliver klare hurtigt nok til at kunne matche de høje krav, som denne sportsgren stiller til synet.

Vi anbefaler i stedet grå brilleglas, som ganske vist dæmper lyset knap så effektivt, men alligevel beskytter mod blænding og udmærker sig ved en naturlig farvegengivelse. De giver et godt syn året rundt, også i fuldt dagslys. Eller gule glas, måske – de filtrerer en større andel af det blå lys fra, hvilket giver skarpere kontraster, så du tydeligere kan se eventuelle ujævnheder i terrænet og lign.

Her er vores tip: Brug noget tid på at tale med din optiker, og prøv nogle forskellige typer solbrilleglas! Når du til sidst skal beslutte dig, er det bedst at vælge den lyseste farve, du oplever som behagelig – men den skal være mørk nok til, at du ikke har behov for at knibe øjnene sammen mod lyset. Og uanset hvilken farve, du vælger, så sørg for, at dine brilleglas også får en hårdhedsbehandling, som beskytter dem mod ridser, og en anti-refleksbehandling, som forhindrer irriterende reflekser i glasset.

Lignende produkter

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig