Specialiserede brilleglas til børn

ZEISS brilleglas til myopikontrol

Specialiseret omsorg for børns øjne.

 • En teenager og to mindre børn ligger på gulvet og har ZEISS myopi-briller på.
 • Er din kære lille nærsynet eller viser tegn på nærsynethed?
 • Lægger du mærke til adfærdsændringer, der kan henføres til synet?
 • Er du bekymret for hans/hendes øjnes sundhed på lang sigt?
Så er det godt du er her. Tidlig kontrol af progressiv nærsynethed hos børn kan bidrage til at undgå alvorlige synsproblemer senere hen i livet. ZEISS Myopia Management brilleglas er designet til at bidrage til at forsinke progressionen af nærsynethed hos børn op til 12-års alderen - og samtidigt give dem et klart, afslappet syn.

Forståelse af nærsynethed.

Det kan være nedslående at skulle konstatere at ens barns syn ikke er, hvad det skulle være. Vi er her for at hjælpe dig med at kontrollere og bevare dit barns visuelle sundhed, nu og fremover. Inden vi skrider til løsningerne, lad os først begynde med en grundlæggende forståelse af nærsynethed hos børn.

 • Illustration af et nærsynet øje, der viser lys fokuseret foran nethinden.

  Myopi, også kaldet nærsynethed, er en form for visuel lidelse, der forårsager sløret syn på afstand, fordi lyset fokuseres foran øjets nethinde. Hvorimod det er en almindelig refraktiv fejl hos voksne, er myopi hos børn til stigende bekymring rundt om i verden.1

  Progressiv myopi, også benævnt som ungdomsmyopi, er nærsynethed hos børn, som bliver hurtigt værre år efter år, fordi øjet fortsætter med at blive længere, end det burde i en given alder. Hvis den ikke kontrolleres, kan den udvikle sig til svær myopi - en alvorlig form for nærsynethed, der kan føre til alvorlige komplikationer senere hen i livet.

 • En nærsynet mand med briller, der holder et lille barn.

  Genetik

  Børn af myopiske forældre har større risiko for at blive nærsynede. Hvis en af forældrene er nærsynet, øges risikoen for fremtidig myopi dobbelt op, og hvis begge forældrene er det, øges risikoen femdobbelt.2

  Børn der tegner på gulvet og holder øjnene tæt på papiret.

  Synsvaner

  Giver telefoner nærsynethed? Kan tid ved skærmen give nærsynethed? Ja. Forøget arbejde tæt på, såsom intens aktivitet med digitale enheder eller bøger bidrager sandsynligvis til den stigende forekomst af myopi hos børn.3

  Lille pige i en mørk dagligstue der kigger på en tablet.

  Omgivelser

  Forskningsresultater tyder på at mangel på naturligt lys og for lidt tid udendørs kan bidrage til myopi-progression.3

 • En lille pige der gnider sine øjne, mens hus læser lektier.

  Tidligt udbrud af myopi betyder flere år med progression, men det har også tendens til at skride hurtigere frem hos mindre børn. Nærsynede under en alder på syv år er derfor i større risiko for at udvikle svær myopi.4

  Hvis det visuelle system hos et mindre barn ikke fungerer optimalt, kan det påvirke dets udvikling negativt.3 Det kan så berøre dets synsrelaterede indlæringsevne og selv-sikkerhed og kan gøre det sværere for det at komme op på dets fulde potentiale.

  Derfor er det bedste tidspunkt til at søge professionel hjælp og få startet behandlingen af myopi så snart som muligt.

En dreng der har ZEISS briller på til kontrol af myopi, og som læner sig op af en hoppebold og holder en lup for øjet.

Et par, to funktioner.

Multi-tasking klaret.

Standard enkeltstyrkeglas og kontaktlinser korrigerer normalt for nærsynethed - MEN de gør ikke noget ved dens progression. Det er nødvendigt med specialiseret synshjælp til progressiv myopi for at korrigere synet på afstand OG forsinke yderligere forværring af et barns syn.

Baseret på over et tiår med ZEISS' forskning og udvikling inden for myopikontrol, er vores multi-tasking myopibrilleglas designet til at give børn et klart, afslappet syn og samtidigt forsinke progressionen af myopi.

Kontrol af myopi hos børn.

Hvad kan forældrene gøre for at hjælpe?

Hvad enten børn har myopi eller ej, kan de alle drage fordel af:

Mindst to timers udendørstid anbefales for at forhindre eller forsinke myopiens indtræden.5
En ung dreng, der har ZEISS briller på til kontrol af myopi, på sin cykel i det fri.
Overvåg skærmtiden omhyggeligt, og undgå læseafstande på mindre end 20 cm, og hold pause regelmæssigt.5
To piger der ser på digitale enheder i den foreslåede afstand på mere end 20 cm.
Tidlig opdagelse og kontrol af myopi er nøglen. Vi anbefaler årlige øjeundersøgelser.
Øjnene på en lille dreng bliver undersøgt med en ZEISS IOLMaster.
Brilleglas til kontrol af myopi er kun effektive, når børnene har dem på.
En lille dreng med ZEISS MyoCare brilleglas der ser lige ind i kameraet.

Hvilke behandlinger er tilgængelige?

Der findes ikke nogen bestemt behandling for myopi. En optiker vil overveje mange forskellige faktorer for at bestemme den bedste behandling til dit barn. Her er nogle muligheder:

Let, effektivt og ikke-invasivt - de korrigerer og kontrollerer nærsynethed på samme tid.
Pink brillestel med ZEISS MyoCare brilleglas på en blå ballon.
Børn kan bære særlig hårde kontaktlinser om natten for at forsinke myopien og give et klart syn om dagen ved midlertidigt at ændre hornhindens form.
Illustration af en Ortho-K kontaktlinse.
Nogle bløde kontaktlinser virker mod progression af myopi vha. et specielt center-afstands-design. Børn kan gå med dem om dagen.
En illustration af bløde myopi-kontaktlinser.
Din optiker foreslår måske medikamenter, såsom en lav dosis atropindråber.
En illustration af en øjenpipette.

Alt i perfekt balance.

Deres funktion vil ikke ødelægge deres leg.

Børn bør kunne have det sjovt uden nogen begrænsninger. Et brilleglas der er effektivt i behandlingen af myopi-pgrogression skal også være bekvemt, give brugeren et klart syn og se godt ud. Det er en udfordring for designere af brilleglas, men en udfordring ZEISS-eksperter har taget til sig.

Med ZEISS briller på til kontrol af myopi kan dit barn stadig læse, lege udendørs, drive sport og meget mere. På trods af deres indviklede design ligner de almindelig briller, og de giver fuld UV-beskyttelse på op til 400 nm.

ZEISS MyoCare er vores nyeste innovation inden for myopikontrol, der integrerer videnskabelige principper baseret på bevist forskning, fact-baserede læringer og effektive behandlinger.

ZEISS MyoCare and MyoCare S brilleglas har patenterede Cylindrical Annular Refractive Elements til visning af forlængelsen af øjeæblet og samtidig levere et godt, afslappet syn. Hvilken af de to der er den bedste for dit barn vil afhænge af dets alder og øjne.

MyoCare® brilleglas med ZEISS C.A.R.E-teknologi.

En næroptaget illustration af ZEISS MyoCare brille-designet til myopikontrol hos børn.
Korrektion Central klarzone
Illustration af et ZEISS MyoCare brilleglas der viser en klar zone i midten til korrektion af synet ved at fokusere lyset på nethinden.

En central zone giver børn et klart, skarpt syn, når de ser lige igennem deres ZEISS MyoCare brilleglas.

Komfort Balance for travle øjne
Illustration der viser funktionszonen på et ZEISS MyoCare brilleglas med skiftende defokus- og korrektionszoner.

ClearFocus-designet er integreret i glasset til levering af et afslappet syn i alle retninger ved at optimere bagsiden af brilleglasset. Sammen med vores ZEISS MyoCare brilleglas' funktionelle zone, der har skiftende kontrol- og korrektionszoner med et 50:50-forhold, giver de balancen mellem effektivitet og det at være behagelige at bære.6

Kontrol Funktionszone
Illustration af et ZEISS MyoCare brilleglas med C.A.R.E.-elementer der skaber defokus-zoner til forsinkelse af myopi-progression.

Specielle C.A.R.E.®-elementer er integreret i glassets overflade i koncentriske ringe fra kanten af den centrale zone og udad til kanten på brilleglasset. Sammen med skiftende regulære korrektionszoner udgør dette funktionszonen.

Resultaterne

 • 99 %

  Næsten alle børn, der går med ZEISS MyoCare, udtaler at deres syn på afstand og tæt på er meget godt.6

 • 100 %

  Alle børnene vænnede sig til brilleglassene inden for en dag.6

 • 86 %

  Med ZEISS MyoCare S kommer væksten af øjelængden hos børn i alderen 10 til 12 gennemsnitligt 86 % tættere på væksten observeret hos børn med normalt syn.6

 • 63 %

  Med ZEISS MyoCare kommer væksten af øjelængden hos børn i alderen 7 til 9 gennemsnitligt 63 % tættere på væksten observeret hos børn med normalt syn.6

Lad os repetere.

Hvad skal man også overveje?

Lad os være sikre på at dit barns øjnes pleje er dækket.

Et godt brilleglas indeholder mange ingredienser.

Dit barns øjne

Skal dit barn have brilleglas til myopibehandling? Det afhænger af hvor svær hans/hendes myopi er og hvor hurtigt den eskalerer. Det er bedst at overlade den beslutning til en professionel og søge råd idag.   

Dit barns livsstil

Som forældre er det vigtigt at fremme de sunde synsvaner, såsom tid udendørs og ikke for megen skærmtid. Hvis dit barn kun har brug for 'normale' brilleglas, er ZEISS SmartLife Young et godt valg - de er fremstillet til børns livsstil på nettet.   

Dit barns ansigt & stel

Det rigtige stel og at brilleglassene til behandling af myopi sidder rigtigt kan have indflydelse på glassenes ydelse. Det rigtige stel og en god montering af brilleglassene er derfor virkelig vigtigt. Spørg din optiker til råds.   

Øjenbeskyttelse

Så længe din kære lille har ZEISS-brillerne på, får hans/hendes øjne fuld UV-beskyttelse. Ønskes brilleglas, der blokerer blåt lys eller med en solbrillefarve oveni? Spørg din optiker til råds med hensyn til valgmulighederne.

Tykkelse & vægt

Søde ansigter må ikke skjules bag tykke, tunge brilleglas. Spørg din optiker til råds om det brede udvalg af brilleglasmaterialer og indekser - til brilleglas, der ser ud og føles så godt som muligt.

Holdbarhed & pleje

Opgrader ZEISS-brilleglas med en skare af ekstra fordele fra vores enorme familie af DuraVision®  -glas-coatings. Spørg din optiker til råds om din valgmuligheder.

Nogen spørgsmål?

 • Det er normalt at børns øjne ændrer sig, efterhånden som de bliver ældre. Deres syn forværres måske, efterhånden som deres synssystem udvikler sig naturligt - hvad enten de bærer briller eller ej. Sker der imidlertid en dramatisk ændring af synet i løbet af kort tid, er det at kraftigt tegn på progressiv myopi. I sådan et tilfælde kan manglende behandling få myopien til at blive værre hurtigere - især hos børn under syvårsalderen.4 Hvorimod standard enkeltstyrkeglas ikke forsinker myopi, kan specielle brilleglas måske hjælpe.

  Briller til behandling af myopi kan kun udføre deres job, hvis de sidder på din lille kæres næse. Sørg for at få dit barn til at gå med dem så meget som muligt.

 • Desværre findes der ikke nogen måde på hvilken myopi hos børn kan vendes, men heldigvis findes der måder at behandle og kontrollere den på. Foruden løsninger, såsom specielle brilleglas, ortokeratologi, bløde kontaktlinser og medikamenter kan en ændring af livsstil også gøre en forskel. Hvis man holder pause regelmæssigt, reducerer opgaver på nært hold, og tilbringer tid udendørs, kan det bidrage til at forsinke progressionen af myopi.

  Kontakt en optiker for at finde den bedste løsning til dig eller dit barn.

 • En person med myopi kan se genstande tæt på klart, men fjerne genstande ser slørede ud. Det er derfor vi alle kalder det nærsynethed. Myopi måles i dioptres, og angives med et minustegn (-). Let myopi ligger inden for området -0,25 til -2,00 dioptres, og moderat myopi mellem -2,25 og 5,00. Alt hvad der ligger under -5,00 dioptres kategoriseres som svær myopi, som er tegn på et meget dårligt syn.

 • 1

  Williams KM, Verhoeven VJ, Cumberland P, et al. Prevalence of refractive error in Europe: the European Eye Epidemiology (E(3)) Consortium. Eur J Epidemiol. 2015;30(4):305-315. doi:10.1007/s10654-015-0010-0.

 • 2

  Jones LA, Sinnott LT, Mutti DO, Mitchell GL, Moeschberger ML, Zadnik K. Parental history of myopia, sports and outdoor activities, and future myopia. Invest Ophthalmol Vis Sci 2007;48:3524-3532. doi: 10.1167/iovs.06-1118.

 • 3

  Sankaridurg P, Tahhan N, Kandel H, Naduvilath T, Zou H, Frick KD, Marmamula S, Friedman DS, Lamoureux E, Keeffe J, Walline JJ, Fricke TR, Kovai V, Resnikoff S. IMI Impact of Myopia. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2021 Apr 28;62(5):2.   

 • 4

  Sankaridurg PR, Holden BA. Practical applications to modify and control the development of ametropia.Practical applications to modify and control the development of ametropia. Eye (Lond). 2014 Feb;28(2):134-41. doi: 10.1038/eye.2013.255.

 • 5

  Morgan IG, Wu PC, Ostrin LA, Tideman JWL, Yam JC, Lan W, Baraas RC, He X, Sankaridurg P, Saw SM, French AN, Rose KA, Guggenheim JA. IMI Risk Factors for Myopia. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2021;62(5):3. Németh J, Tapasztó B, Aclimandos WA, et al. Update and guidance on management of myopia. European Society of Ophthalmology in cooperation with International Myopia Institute. Eur J Ophthalmol. 2021;31(3):853-883.

 • 6

  Two-year prospective, double-blind, randomized controlled clinical trial lead by Wenzhou Medical University Eye Hospital, China, 2021, on 78 myopic children wearing ZEISS MyoCare Rx lenses, 72 myopic children wearing ZEISS MyoCare S Rx lenses and 76 myopic children wearing ZEISS Single Vision lenses for 12 months. Ikke-offentliggjorte resultater.