Kan synsproblemer være årsag til hovedpine?

Millioner af mennesker plages regelmæssigt af hovedpine. Mange er ikke klar over, at nye briller ofte kan hjælpe.

Trykken i øjnene, smerter i tindingen, eller en let dunken i hovedet – der findes vel næppe nogen, som ikke kender disse symptomer. For manges vedkommende kan en smertestillende tablet fjerne hovedpinen, mens andre må vente til smerterne går væk af sig selv. Mange som lider af hovedpine kan blive smerterne kvit, hvis de går til en optiker og får korrigeret eventuelle synsfejl.

Det føles som om, din hjerne er gået løs og banker mod dit kranium, hver gang du bevæger hovedet. Sådan beskriver mennesker, der lider af hovedpine, ofte deres symptomer. Millioner af mennesker verden over – kvinder, mænd og børn – lider regelmæssigt af lammende smerter, som påvirker koncentrationen på jobbet eller i skolen. At finde en løsning på problemet vil betyde en forøget livskvalitet – og det er ofte lettere end de fleste tror, fordi en synssvækkelse ofte er årsagen til hovedpine.

Det er specielt langsynede mennesker (hyperope), som vil opleve hovedpine som følge af et ukorrigeret syn, ofte i forbindelse med langvarig læsning eller arbejde foran computeren. Det skyldes, at det ofte er specielt anstrengende for langsynede at holde billeder og genstande i skarp fokus på kort afstand i længere tid ad gangen. Mange mennesker er i øvrigt langsynede uden at vide det, fordi øjnene til en vis grad kan kompensere for denne synsfejl. Den vedvarende og langvarige anstrengelse af øjnene for at se skarpt, er ofte årsagen til hovedpinen.

En mulig årsag til hovedpine, kan også være en ukorrigeret skelen. Dette medfører, at øjenmusklen konstant må arbejde for at holde øjnene i korrekt position, sådan at man undgår at se dobbelt. Symptomerne på hovedpine som opstår på grund af langsynethed eller en svag skelen kommer ofte efter lidt tid, specielt efter længere tids læsning eller arbejde foran computeren. Hvis du får hovedpine eller dobbeltsyn kan årsagen altså være synsrelateret. En grundig synsprøve hos optikeren kan afgøre, om langsynethed eller skelen er årsagen til hovedpinen.

Den gode nyhed er: En perfekt tilpasset brille med individuelle brilleglas kan korrigere langsynethed og latent skelen, og hovedpinen vil da ofte forsvinde.

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

10 tips til sunde øjne Sådan undgår du trætte og tørre øjne.

Sundhed + forebyggelse 18-04-2019

Tags:

Grøn stær – alt, du behøver at vide om den anden hyppigste årsag til blindhed Grøn stær er en alvorlig øjensygdom, som påvirker øjentrykket.

Sundhed + forebyggelse 14-03-2019

Tags:

Derfor bør børnebriller tilbyde den bedste uv-beskyttelse Hvad alle forældre bør vide om at beskytte børns øjne fra skadelig, ultraviolet stråling (uv-stråling).
Hvilke solbriller er de rigtige til din yndlingsaktivitet? Der findes et perfekt par solbriller til ethvert formål

Lignende produkter