Sådan kan briller øge dit velbefindende

10 tips til større brugskomfort

Alle ved, at briller sætter os i stand til omsider at se klart igen. Med de rigtige brilleglas kompenserer de for vores synsfejl. Men vidste du, at briller kan øge dit velbefindende på endnu flere måder? Her får du et overblik over de ti vigtigste velværefakta:

1//

Nogle mennesker lider af hovedpine i årevis uden at vide hvorfor. Ganske ofte kan årsagen til denne hovedpine føres tilbage til ukorrigerede synsfejl og deraf følgende overanstrengelse af øjnene. Derfor bør alle få tjekket deres syn hos en optiker en gang imellem. Somme tider kan et par briller virkelig gøre underværker.

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!

2//

En lang arbejdsdag foran computeren kan føre til smerter i ryg, nakke eller skuldre. Årsagen er ofte, at din kropsholdning ikke er optimal, når du skal se, hvad der står på skærmen. Det er anstrengende – også for øjnene. Med et par særlige briller til computerarbejde kan du atter slappe af. Du vil blive forbavset over, hvor mange muligheder der findes, når det gælder dit velvære under arbejdet. Spørg din optiker.

3//

Tunge briller, der trykker på næsen eller bag ørerne, burde være noget, der hører fortiden til. Somme tider kan det klares med et kort besøg hos optikeren for at få justeret brillerne, så de ikke længere klemmer. Men der er også en anden mulighed: Måske er det tid til omsider at investere i et nyt og lettere stel med moderne, tynde brilleglas? Valget er dit.

4//

Mange brillebrugere bliver trætte af hele tiden at skulle skifte mellem deres hverdagsbriller og deres solbriller. Det er heller ikke særlig sjovt for brillerne, når du lige hurtigt kaster dem ned i håndtasken eller stikker dem i lommen. Briller med farveskiftende glas er selve indbegrebet af komfort, især for mennesker, som er nødt til at have briller på altid: De giver et perfekt syn under alle lysforhold, da disse brilleglas skifter utrolig hurtigt fra lys til mørk – og tilbage igen.

5//

Nu om dage er det en lige så naturlig del af livet at kigge på sin smartphone, som det er at trække vejret. Vi lægger som regel slet ikke mærke til, hvor ofte vi flytter blikket frem og tilbage mellem mobilen og omgivelserne. Men det gør vores øjne. Især efterhånden som vi bliver ældre. De er nemlig på overarbejde, og det kan føre til en tilstand, man kalder "digital visuel stress" eller "computersyn", med symptomer som hovedpine, muskelspændinger og trætte, overanstrengte øjne. Men der er hjælp at hente med Digital Lenses fra ZEISS.

6//

Briller beskytter øjnene. Når du tænker på briller, hvor den beskyttende funktion spiller en særlig rolle, er sikkerhedsbriller nok det første, du kommer til at tænke på. Men tænk også på sportsbriller, som – takket være deres kurvede design – giver en fremragende beskyttelse (f.eks. mod vinden ved høje hastigheder) og et ideelt syn under skiftende lysforhold, og som sidst, men ikke mindst, beskytter øjnene mod småsten i luften, når du suser ned ad bakkerne.
Husk også, at mineralbrilleglas kan være en rigtig god løsning, hvis du f.eks. på dit arbejde udsættes for store mængder smuds og støv, men samtidig har brug for et krystalklart syn.

7//

Måske har du hørt, at blå virker beroligende – gul er behagelig i diffust lys og løfter efter sigende humøret, og rosa giver et skarpere syn. Der er mange meninger om, hvad man kan opnå med forskellige glasfarver. Én ting kan du i hvert fald regne med: Det er faktisk meget individuelt, hvordan den enkelte brillebruger påvirkes af forskellige brilleglasfarver. Prøv forskellige glasfarver hos din optiker – kun sådan kan du finde ud af, hvilken der er den rigtige for dig. Din optiker vil altid gerne hjælpe.

 

8//

Somme tider har vi brug for en bedre kontrastopfattelse, end vores naturlige syn kan give os. Det kan være vigtigt, hvis vi f.eks. har brug for et skarpere syn, når vi har solbriller på. Hvis vores kontrastsyn generelt er svækket på grund af bestemte synsfejl, kan det også være relevant i hverdagsbrillerne. Spændende kontrastforstærkende synsløsninger venter på dig og dine synsbehov.

9//

Her er der noget til alle de vandsportsentusiaster, bilister m.fl., som føler sig generet af reflekteret lys, når de har solbriller på: Brilleglas med polariseringsfilter reducerer det genskin, som opstår, når solens lys kastes tilbage fra våde eller blanke overflader. En kæmpe lettelse for øjnene. Få din optiker til at demonstrere forskellen.

10//

Hvor ofte hører man ikke om bilister, der ikke bryder sig om at køre i tusmørke, fordi de føler sig usikre bag rattet. Der kan være stor forskel på, hvor godt en person ser om dagen og om natten, hvor pupillerne er vidt åbne. Værd at vide: Ved hjælp af et særligt målesystem – i.Profiler®plus fra ZEISS – kan din optiker finde ud af, hvor godt du ser om natten, og optimere dit syn med særlige brilleglas med i.Scription®-teknologi.

Images: ©stock.adobe.com

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Tips til at købe briller: Sådan finder du de rigtige briller To ting er vigtige, når du køber nye briller: Optimalt og afslappet syn, såvel som et godt udseende.

Lignende produkter