ZEISS TIL OPTIKERE OG ØJENLÆGER

ZEISS BlueGuard brilleglas

Effektive blålysblokerende brilleglas

Gør dine kunders syn komfortabelt med et godt udseende uden forstyrrende blå-violette reflekser i deres blålysbrilleglas. Vores innovative blålysblokerende brilleglas beskytter mod potentielt skadeligt blåt lys og giver fuld UV-beskyttelse. De er særligt egnede for kunder der tilbringer en masse tid ved computeren, eller som hele tiden er på deres digitale enheder.

 • Beskyt øjnene mod blåt lys og UV
 • Modvirk digital øjentræthed
 • Se godt ud, med færre blå-violette reflekser

Hvorfor er beskyttelse mod blåt lys så vigtigt for dine kunder?

 • 70 %

  forøget brug af smartphones i hele verden.3

 • 2/3

  Op til to tredjedele af voksne, som er regelmæssige brugere af digitale enheder, oplever forskellige symptomer, der kan henføres til øjetræthed.4

 • 80 %

  8 ud af 10 erklærer at det er vigtigt at beskytte øjnene mod blåt lys.5

Mere udsættelse for blåt lys - uden hensyn til alder.

COVID-19-pandemien har berørt vores arbejds- og privatliv drastisk. Forskning har vist at mennesker i alle aldre tilbringer mere tid med digitale enheder. Foruden at være konfronteret med skadelig blåt lys fra solen tilbringer mennesker mere tid indendørs, hvor bygninger nu til dags er forsynet med LED'er der udsender blåt lys.  Det kan forårsage digital øjenstress og påvirke søvnmønsteret.

Hvad er digital øjentræthed?

Har kunder brug for specielle computer-brilleglas?

Dine kunder tænker ikke altid på hvor tit de sidder ved en skærm i løbet af dagen. De er i realiteten hele tiden omringet af lyskilder, såsom digitale enheder og LED-lamper der udsender en uforholdsmæssig mængde blåt lys. Blåt lys har en tendens til at spredes over vitreous humor, når det kommer ind i øjet, og forårsager såkaldt "visuel støj".

Kunderne opfatter måske dette som en ubehagelig blænden og en nedsat evne til at opfatte kontraster. Desuden forårsager blåt lys aflange afvigelser, der kan føre til sløret syn. Dette kan bidrage til visuelt ubehag og symptomer, der kan henføres til digital øjentræthed.

Almindelige symptomer på digital øjenstress er:

 • hovedpine
 • sløret syn
 • tørre eller sviende øjne

Heldigvis kan de typiske symptomer lettes uden megen anstrengelse. De der er berørt kan forsøge at forkorte tiden foran skærmen, og de kan også bruge briller med blålys-blokerende brilleglas.

Hvordan påvirker blåt lys søvnen?

Blå lys har stor indflydelse på vores søvn/vågen-cyklus. Det er fordi det synlige lysspekter også indeholder blålysbølger - og de hjælper os med at holde os vågne og på "stikkerne" hele dagen.

Når solen går ned, signalerer det manglende lys til kroppen om at producere melatonin. Dette hormon sørger for at vi bliver trætte og kan falde i søvn. Blåt lys fra smartphones eller bærebare kan for eksempel forstyrre udskilningen af melatonin. Det kan ofte føre til problemer med at falde i søvn og sove natten igennem. Du kan nu udskrive højkvalitets-blålys-blokerende brilleglas til dine kunder til blokering af den del af blålysspekteret.

Hvordan fungerer brilleglas med beskyttelse mod blåt lys?

En del af solens lys falder inden for det blå spekter. Desuden udsender næsten alle moderne digitale enheder og LED-pærer også blåt lys. Menneskets øje kan ikke blokere for synligt blåt lys, så en for stor udsættelse for det kan bidrage til øjentræthed og sløret syn. Brilleglas der blokerer blåt lys kan blokere for den del af blålysspekteret der kan være potentielt skadelig og irriterende for dine kunder.

Med brilleglas der blokerer blåt lys fra ZEISS kan du bidrage til at forbedre dine kunders generelle livskvalitet.

ZEISS BlueGuard-brilleglas: Næste generation af brilleglas til blokering af blåt lys

For tidligere produkters vedkommende, såsom ZEISS  BlueProtect  -coating, opnås blokering af blåt lys ved at påføre en coating på  brilleglassene til filtrering af blåt lys.

For ZEISS BlueGuards®'s  vedkommende er egenskaberne til blokering af blåt lys nu en integreret del af den kemiske formel til brilleglasmaterialet. Foruden at blokere for det potentielt skadelige blålys fra solen filtrerer det også irriterende digitalt blåt lys der kan påvirke vores kunders øjne.

ZEISS BlueGuard-brilleglas: Næste generation af briller til beskyttelse mod blåt lys
Diagram med vigtige tal om ZEISS BlueGuard-glas, sammenlignet med lignende produkter.

Hvad gør ZEISS BlueGuard blålys-blokerende brilleglas unikke?

 • Få de blålys-blokerende egenskaber som en integreret del af den kemiske formel til glassene.
 • Bloker op til 40 %1   af potentielt skadeligt og irriterende blåt lys.
 • Inkluder UVProtect-teknologi, der giver fuld UV-beskyttelse på op til 400 nm.

Bevist kundetilfredshed med ZEISS BlueGuard brilleglas

Forsøg med prøvepersoner samt feedback fra vores kunder viser stor tilfredshed med ZEISS BllueGuard brilleglas:

 • 96 %

  af dem der bruger briller udtrykker samstemmigt, at de er meget tilfredse med ZEISS BlueGuard brilleglas.6

 • 93 %

  af dem der bruger briller mærker mindre digital øjentræthed med ZEISS BlueGuard-glas.6

 • 92 %

  af dem der bruger briller giver udtryk for at de mærker færre symptomer, såsom træthed eller tørre øjne med ZEISS BlueGuard-brilleglas.6

 • 72 %

  af kunderne giver udtryk for, at ZEISS BlueGuard brilleglas giver færre intense reflekser end ZEISS DuraVision BlueProtect.7

 • 95 %

  af dem der bruger briller foretrækker ZEISS BlueGuard frem for deres tidligere brilleglas.6

 • 9 af 10

  af dem der bruger briller ville anbefale ZEISS BlueGuard-brilleglas til deres venner og familie.6

ZEISS BlueGuard-brilleglas' egnethed og tilgængelighed

ZEISS   BlueGuard  brilleglas egner sig til alle aldre og kan fås til de mest relevante ZEISS-designs, undtagen følgende:  

 • Bifokale og trifokale brilleglas
 • DriveSafe  -brilleglas
 • Sportsbrilleglas  
 • Myopia-brilleglas.  

Du kan tilbyde dine   kunder   BlueGuard  brilleglas i hele spekteret af kunststofglasmaterialer.

En perfekt balance mellem beskyttelse, visuel komfort og æstetik

Kontakt os

Lav en aftale

Formularen indlæses...

De indtastede oplysninger i kontaktformularen vil blive anvendt til at  Carl Zeiss Vision Care besvarer din anmodning pr. e-mail eller telefon. Klik her for at se vores databeskyttelseserklæring.

Bliv ZEISS-partner

Formularen indlæses...

De indtastede oplysninger i kontaktformularen vil blive anvendt til at  Carl Zeiss Vision Care besvarer din anmodning pr. e-mail eller telefon. Klik her for at se vores databeskyttelseserklæring.

 • 1

  Materialet til ZEISS BlueGuard brilleglas, der hviler på ZEISS UVProtect-teknologi, giver fuld UV-beskyttelse og blokerer nu yderligere for op til 40 % af det potentielt skadelige og irriterende blå lys. Kilde: Inhouse-målinger og beregninger baseret på BVB (Blue-Violet-Block) metrik. Analyses by Technology and Innovation, ZEISS Vision Care, DE 2020.

 • 2

  ZEISS BlueGuard brilleglas giver et godt udseende on- og offline og giver op til 50 % færre reflekser fra digitalt blåt lys i sammenligning med ZEISS DuraVision BlueProtect-coating. Kilde: Inhouse-målinger og beregninger baseret på DBRLED (Digital Blue Light Reflection) metrik. Analyses by Technology and Innovation, ZEISS Vision Care, DE 2020.

 • 3

  70 % stigning i brugen af smartphones; kilde: Watson A (2020). Brug af hjemme-medier på grund af udbruddet af coronavirus hos internetbrugere i hele verden pr. marts 2020, pr. land. www.statista.com, URL https://www.statista.com/statistics/1106498/home-media-consumption-coronavirus-worldwide-by-country.

 • 4

  Op til to tredjedele af voksne, som regelmæssigt bruger digitale enheder, oplever forskellige symptomer, der kan henføres til digital øjentræthed. Kilde: Vision Council of America Report, 2016.

 • 5

  8 ud af 10 giver udtryk for, at det er vigtigt at beskytte øjnene mod blåt lys. Kilde: Forbrugerpræferencetest med N = 100 personer, der bærer briller i Tyskland, i september 2020, foretaget af et eksternt markedsundersøgelsesbureau.

 • 6

  Undersøgelse af forbrugeraccept - Top 2 boxes-resultater af n=187 brugere af brilleglas der købte & og går med ZEISS BlueGuard-brilleglas i Kina, maj 2021.

 • 7

  Forbrugerpræferencetest med N = 100 personer, der bærer briller i Tyskland, i september 2020, foretaget af et eksternt markedsundersøgelsesbureau (subjektiv visuel vurdering på hvid baggrund illumineret med typisk indendørs LED-belysning).