ZEISS i.Scription-teknologi
ZEISS TIL OPTIKERE OG ØJENLÆGER

ZEISS i.Scription-teknologi

Tilbyd dine kunder bedre syn, dag og nat.

i.Scription  teknologi gør at du kan oprette et personligt fingeraftryk af dine øjne ved hjælp af ZEISS  i.Profiler plus og tilbyde hver kunde et unikt brilleglas med forbedret syn dag og nat.

 • Bedre kontrastsyn
 • Bedre farvesyn
 • Bedre syn om natten og ved svagt lys

Vidste du?

 • 90 %

  af kunderne ønsker at få deres oprindelige syn tilbage og bekymrer sig om øjensundhed.1

 • 95 %

  af brugerne foretrækker ZEISS Individual  enkeltstyrkeglas  optimeret  med  i.Scription®-teknologi frem for ZEISS Individual  enkeltstyrkeglas uden i.Scription.2

Er den måde hvorpå vi opfatter refraktion stadig relevant?

Årsagen til at vores holdning til refraktion er relevant.

Normalt er refraktion stadig grundlaget for udskrivning af briller. Det er resultatet af en to-delt proces:

 • Objektiv refraktion:Øjets refraktive fejl beregnes først objektivt vha. retinoskopi eller autorefraktion, efterfulgt af  

 • Subjektiv refraktion: En brilleglasværdi forfines subjektivt af optometristen, hvor kunden får lejlighed til at afprøve dennes syn gennem prøvelinser, hvor der anvendes enten et refraktorhoved eller en prøveramme.  

Subjektiv refraktion anvender forskellige styrker for at korrigere for refraktive fejl (såsom myopi,  hyperopi  eller astigmatisme) i øjet, som alle kaldes  afvigelser   i lav klasse.  

Men på grund af variationer i pupilstørrelsen i takt med varierende lysforhold forekommer der andre typer af afvigelser  , der har indflydelse på synet. De har ultimativ indvirkning på brugerens synsoplevelse. De benævnes som værende afvigelser af høj klasse (f.eks. coma, trefoil og sfærisk afvigelse).  

Hvordan fungerer i.Scription-teknologi?

i.Scription®    -teknologi fra ZEISS er baseret på ZEISS' øjemålingssystem kaldet  i.Profiler®  plus, der er specifikt designet til at bestemme det nøjagtige "fingeraftryk" af øjnene og udføre målinger der er unikke for kundens øjne.  

En  ZEISS  i.Scription  -udskrivning   tager højde for   afvigelser på det retinale billedes kvalitet i lav og høj klasse ved at måle op til 1500 punkter på hvert øje.  Det gøres for at udføre forbedrede korrektioner af synet, så der leveres et optimalt syn   hen over et bredere belysningsområde, selv ved krævende udsyn ved f.eks. kørsel om natten  

i.Scription®-teknologi analyserer mindste konfusions cirkel for at levere den mest mulige nøjagtige brilleglasværdi.

Hvordan fungerer i.Scription-teknologi?
Hvordan fungerer i.Scription-teknologi?

Lad os se nærmere på det.

Bølgefront-afvigelser er en praktisk måde til at  karakterisere  komplekse optiske fejl der produceres af et optisk system. På ethvert punkt hen over synets apertura, såsom pupillen, er bølgefrontsfejlen den effektive optiske adskillelse mellem den faktiske afvigende bølgefront og den ideelle reference-bølgefront.  

Bølgefrontens endelige form kan modelleres og kvantificeres matematisk og modelleres ved hjælp af polynomialer. Zernike polynomialer anvendes til at  karakterisere  de optiske afvigelser i øjet.  

Hvad er afvigelser af lav klasse?

Hvad er afvigelser af lav klasse?

Afvigelser af lav klasse forbindes med øjets eller det optiske brilleglasses sfære og cylindriske styrke, som inkluderer defokus og skrå- samt astigmatisme-ifølge-reglen/mod reglen. De øver den største indvirkning på synskvaliteten og korrigeres traditionelt med udskrivning af briller eller kontaktlinser.

Hvad er afvigelser af høj klasse?

Hvad er afvigelser af høj klasse?

Afvigeler af høj klasse  står for  de mere subtile afvigelser i en afvigende bølgefront fra den ideelle form. De har mindre tilbøjelighed til at have indvirkning end afvigelser i lav klasse på synskvaliteten. Afvigelser af høj klasse har større indvirkning på synskvaliteten ved svagt lys, når pupillen er større end gennemsnittet, såsom når der køres bil om natten.  

i.Scription®-teknologi kombinerer afvigelser af lav klasse med afvigelser af høj klasse, så der leveres den mest nøjagtige brilleglasværdi til bedre syn om dagen og om natten ved at  analysere  billedkvaliteten på retina.

Hvorfor er i.Scription®-teknologi særligt fordelagtig ved dårlige lysforhold?

Den konventionelle refraktion udføres i  godt belyste  lokaler og resulterer i brilleglasværdier, som fungerer godt ved aktiviteter i dagslys. Men da pupillen udvides ved svagt lys, kan periferiske afvigelser i øjet føre til refraktive skift, der kan munde ud i en konventionel udskrivning der ikke længere har værdi.  

Hvorfor er i.Scription-teknologien særligt fordelagtig ved dårlige lysforhold?

Optimalt syn dag og nat

i.Scription®    -teknologi kan kombinere informationerne om periferiske afvigelser udført af  i.Profiler® plus med åbenbar refraktion. Resultatet er en  optimeret,  kundetilpasset  brilleglasværdi der giver kunden et optimalt syn dag og nat.

Optikere og brugerne vil sande fordelene

Fordelene for optikere omfatter:

 • Giver  hver patient en individuel løsning.
 • Leverer  den bedste udskrivning for kunden med forbedret syn og en generelt bedre synsoplevelse.
 • Fin-tuner refraktionen til en 1/100-del af en diopter.
 • Reducerer tiden i stolen i kraft af optimal refraktion.
 • Er en faktor der differentierer din virksomhed  fra    konkurrenternes.
Optikere og brugerne vil sande fordelene

Fordele for brugerne

Der er ikke to mennesker der ser verden på nøjagtig samme måde. Sørg for at give hver eneste kunde et personligt resultat af synsprøven, der svarer perfekt til dennes behov. 

Brugerne vil drage fordel af den bedste ZEISS-teknologi på følgende måder:

 • Bedre syn, dag og nat

 • Højere opløsning, mere kontrast og klarere farver

 • Mindre blænding

Vores brugere var overbeviste om hvor godt brilleglassene med i.Scription®-teknologi klarede sig.

 • De adspurgte værdsatte ZEISS-brilleglas med i.Scription højere for at se på lang afstand, om natten og med hensyn til bedre farveopfattelse.3 

 • ZEISS-brilleglas med i.Scription-teknologi klarede sig også gennemsnitligt bedre end konventionelle brilleglas i målinger af mesopisk visuel skarphed og kontrastfølsomhed.3 

 • De adspurgte med lave til moderate glasstyrker foretrak ZEISS-brilleglas med i.Scription-teknologi i højere grad til at se på lang afstand, mht. aktivt syn, skarphed, det at skifte fokus og synskvaliteten generelt.4 

 • De adspurgte foretrak ZEISS-brillegas med i-Scription-teknologi i højere grad til at se om natten, mht. farvers klarhed og for at blive blændet i mindre grad.4 

 • ZEISS-brilleglas med i.Scription-teknologi klarede sig også bedre end konventionelle brilleglas i målinger af lav-kontrast, mesopisk visuel skarphed med ca. en halv linjes skarphed.4 

Kontakt os

Lav en aftale

Formularen indlæses...

De indtastede oplysninger i kontaktformularen vil blive anvendt til at  Carl Zeiss Vision Care besvarer din anmodning pr. e-mail eller telefon. Klik her for at se vores databeskyttelseserklæring.

Bliv ZEISS-partner

Formularen indlæses...

De indtastede oplysninger i kontaktformularen vil blive anvendt til at  Carl Zeiss Vision Care besvarer din anmodning pr. e-mail eller telefon. Klik her for at se vores databeskyttelseserklæring.

 • 1

  1| IMW-KÖLN study 2015, wearers of spectacles (n = 11,845).

 • 2

  Kevin Reeder, OD, Earl Sandler, OD, Joel Cook, OD, and Lynette Potgieter, B. Optom (RSA) – The Carmel Mountain Study (Orange County, California),double blind test on preference between ZEISS i.Scription Lenses and comparable ZEISS free-form test lenses (n=37), 2016.

 • 3

  InSight Eyecare, Missouri. Double-mask clinical study (n=40).

 • 4

  Clinical Research Center of the School of Optometry at the University of California. Berkeley. Clinical study (n=30).