Hvor mange briller skal man have?

Lad dig ikke overvælde af de mange muligheder!

Der kommer hele tiden nye typer brilleglas på markedet: Brilleglas til brugere af digitale enheder, brilleglas til computerarbejde, brilleglas til bilkørsel og farveskiftende brilleglas, som reagerer på lys og UV-stråling. Men hvor mange par briller har man i virkeligheden brug for? Her får du nogle tips, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du har brug for i det enorme brillesortiment, man finder på markedet i dag.

Uanset al teknologi og synsoptimering er det stadig en meget personlig beslutning at købe et par briller. Dine briller skal føles godt, modsvare din livsfølelse – ja, endda berige den – og passe til sine synsvaner. Og, ikke at forglemme: De skal også afspejle din personlige stil. At spørge, hvor mange briller du bør have, er et lige så personligt spørgsmål at stille som at spørge, hvor mange sko du har brug for.

Men for mange af os er det unægtelig nemmere at vælge et par sko end at købe briller. Derfor er det tætte samarbejde med optikeren af stor betydning, når du skal træffe dit valg. På en professionel og reel måde skal din optiker hjælpe dig med at finde ud af, hvilken type støtte dit syn behøver, og hvilke(n) slags briller du har brug for. Her er det vigtigt for os hos ZEISS at stille optikeren et bredt sortiment af brilleglas til rådighed – vel at mærke brilleglas, der skiller sig ud fra konkurrenternes takket være et optisk design, der tilpasses individuelt ud fra den enkeltes behov og perfektioneres yderligere med funktionelle overfladebehandlinger (f.eks. toninger, anti-refleksbehandlinger, hårdhedsbehandlinger osv.). Vi investerer til stadighed i at udvikle bedre og mere moderne brilleglas for at kunne imødekomme hver enkelt brillebrugers specifikke behov. Skal det være enkeltstyrkeglas eller progressive glas? Valget er dit!

Denne flertrinsmodel kan hjælpe dig med at træffe et informeret valg og finde din personlige brilleløsning:

1// Et par briller til det hele: Hverdagsbrillerne

Hvad enten vi taler om enkeltstyrkeglas eller progressive glas, så har du brug for et par briller, som understøtter dit syn optimalt! Her bør intet overlades til tilfældighederne – hverken når det gælder brilleglas, overfladebehandlinger eller brillestel. Disse briller skal blive én af dine kæreste ejendele, bringe dig glæde og give dig et optimalt syn. Stellet skal passe perfekt til din personlighed, din ansigtsanatomi og om ikke til alt dit tøj, så dog til en stor del af din garderobe. De må ikke klemme på næsen, være for tunge eller fremkalde allergiske reaktioner. Alt skal være perfekt. Hvis der er tale om progressive briller, skal alle de optiske zoner i glassene tilpasses nøjagtigt til dig og dit syn.

Godt nyt for bilister: Nu kan du få ZEISS DriveSafe-glas i dine kørebriller. Der er tale om et par hverdagsbriller, som samtidig er optimeret til bilkørsel ved hjælp af en særlig overfladebehandling og et særligt glasdesign. Med disse brilleglas vil du opleve mindre ubehagelig blænding og færre distraherende reflekser, når sigtbarheden er dårlig, f.eks. i regn- eller snevejr, eller på grund af lyset fra modkørendes forlygter. De understøtter også dine hurtige fokusskift mellem vejen, instrumentbrættet, sidespejlene og bakspejlet, så du ikke behøver bevæge hovedet nær så meget – især hvis det drejer sig om progressive briller.
Læs mere om DriveSafe

2// Et par briller til mere solrige dage: Udendørsbrillerne

Hvis du først for nylig er begyndt at bruge briller til hverdag, og din brillestyrke er relativt lav, vælger du måske fortsat at bruge dine gamle solbriller uden styrke. Men hvis det er for anstrengende for øjnene med de almindelige solbriller, og du ikke har lyst til at købe nye, kan briller med farveskiftende glas (f.eks. PhotoFusion fra ZEISS) være et godt alternativ. Så er du også fri for at skifte briller hele tiden. Med farveskiftende glas forvandles dine hverdagsbriller til solbriller, når solen skinner på dem – og de yder selvfølgelig også 100 % UV-beskyttelse.

Når du køber et par nye hverdagsbriller, giver mange optikere en god rabat på et par solbriller med samme styrke. Dine nye solbrilleglas kan nemt og hurtigt monteres i dit gamle solbrillestel.

Læs mere om PhotoFusion

ZEISS online-synstest Hvor godt ser du kontraster og farver? Tjek dit syn her – hurtigt og nemt!

3// Når briller bliver et specialprodukt, som giver ekstra komfort ved bestemte aktiviteter

Modvirker øjentræthed hos brugere af smartphones og andre digitale enheder

Det er ikke kun de unge, der bruger digitale og mobile kommunikationsenheder som smartphones, tablets osv. Disse meget almindelige hjælpemidler er en del af hverdagen for mennesker i alle aldre. Men med disse digitale enheder er arbejdsafstanden endnu kortere end for trykte medier. Fra omkring 30-årsalderen bliver det mere og mere krævende for øjnene hele tiden at skulle fokusere på så nært hold. Derfor er trætte og somme tider tørre eller overanstrengte øjne ofte resultatet af at bruge mobile enheder i mange timer hver dag. Specialbrilleglas (f.eks. ZEISS Digital Lenses) kan aflaste dine øjne og understøtte dit syn ved disse korte læseafstande.

Læs mere om Digital Lenses

Gør læsningen eller arbejdet mere behageligt ved synsproblemer i nærområdet

Fra en vis alder begynder synsevnen i nærområdet støt og roligt at svækkes. Du opdager måske, at du kun kan læse menuen på en restaurant, en bog eller en avis, hvis du holder den ud i strakt arm. Det ser ikke blot ejendommeligt ud, men er også temmelig anstrengende i det lange løb. Her kan et par læsebriller være et velvalgt hjælpemiddel – enten som dine eneste briller eller som et supplement. Selv hvis du allerede bruger progressive briller til daglig, kan det være værd at forkæle dig selv med et par læsebriller, så du rigtig kan slappe af med en god bog i sofaen.

Arbejder du meget ved computeren? Så er progressive briller eller læsebriller ikke nødvendigvis den bedste løsning, fordi de giver en anden arbejdsstilling. En uergonomisk eller ligefrem anspændt siddestilling ved skrivebordet kan forhindre dig i at se optimalt og sågar skade dit helbred. Derfor kan det være en rigtig god idé at investere i et par skærmbriller, som opfylder de særlige synsbehov, du har, når du sidder ved dit skrivebord.

Læs mere om skærmbriller

Et optimalt syn, når du dyrker sport eller plejer dine fritidsinteresser

Her handler det om de særlige øjeblikke i livet, hvor du dyrker din yndlingssport eller beskæftiger dig med det bedste, du ved. Dine hverdagsbriller eller solbriller egner sig ikke nødvendigvis perfekt til din sport eller hobby. Måske har du brug for særlig beskyttelse mod støv, snavs, sollys eller småsten i luften i form af et par briller med kurvede glas. Hvis du er afhængig af dine briller, kan et par sportsbrilleglas fra ZEISS blive en del af dit toptunede sportsudstyr. Takket være en særlig teknologi kan du få et optimalt syn uden forvrængninger selv ude i kanten, hvor brilleglasset buer.

Har du brug for specialfarver til din sport, beskyttelse mod blænding eller stærkere kontraster? Ensfarvede glas eller glas med farveovergang i en farve efter eget valg, ZEISS Skylet-tonede glas eller solbriller med polariseringsfilter giver dig et bedre syn og kan måske også bidrage til at øge sikkerheden eller forbedre dine sportspræstationer.

Hvad enten du er til boldspil, cykelsport, skiløb, vandsport, flyvning, jagt, hobbyarbejde eller gør-det-selv, så kan din optiker hjælpe dig med at finde netop den kombination til dine briller, som giver dig det bedste og mest afslappede syn.

Læs mere om sports- og livsstilsbriller

Er ét par briller for lidt til alle dine forskellige stilfulde look?

Nogle brillebrugere ville allerhelst have et par "usynlige briller" – altså et par briller, man ikke lægger mærke til. Men så er der også alle modeentusiasterne, som godt kunne tænke sig at have et særligt par briller til hvert eneste sæt tøj. Heldigvis for dem er der en sand overflod af vidunderlige brillestel at vælge imellem. Men hvorfor kun interessere sig for stellet? Du kan også få moderigtige brilleglas, som matcher din stil med passende farver eller farveovergange – eller måske en overfladebehandling med spejleffekt? Gør dine briller til et unikt modestatement!

4// For en sikkerheds skyld: Reservebrillerne

Reservebrillerne: Ikke så populære, men en sand ven i nøden. Hvis du er afhængig af dine briller, er et par reservebriller lige så nødvendige for dig, som de er for en kontaktlinsebruger. Du opbevarer dem i handskerummet, fordi du er forpligtet til at have briller på, når du kører bil. Hvis du har brugt briller længe, er det lettere, for så kan du i mange tilfælde bruge dine gamle briller som reservebriller.
Men det er dig, der bestemmer, om og hvor meget du vil investere i et par egentlige reservebriller. Spørg din optiker, om de måske har et særtilbud på et par ekstrabriller eller tilbyder andre former for service, som kan hjælpe dig i en nødsituation. Optikeren vil altid gerne hjælpe.

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Identificering af synsproblemer Nærsynethed, langsynethed, astigmatisme osv.: Hvilke synsproblemer er der, og hvordan kan vi korrigere for dem?
Brillens historie Fra deres oprindelse som "læsesten" til lifestyle accessoires
Bedre syn efter de 40 Alle over 40 år har normalt brug for briller. Progressive brilleglas kan genskabe et normalt 6/6-syn.
ZEISS på dit brilleglas Graveringen - din garanti, vores løfte

Forstå synet 16-10-2017

Tags: Hos optikeren

Lignende produkter