Derfor giver optikere sig god tid sammen med deres kunder

Sådan hjælper en dybdegående konsultation til at opnå dit optimale syn:

Vi ved alle, hvordan det er at skulle forklare sine symptomer til lægen, når vi er syge eller skadede. Sygehistorien, også kaldt anamnese, har afgørende betydning under dit besøg hos optikeren, fordi den er det første skridt på vejen mod den perfekte brille. Men hvilke spørgsmål bør en god optiker stille? Og hvorfor er denne information så vigtig for at sikre, at dine briller kan levere et nåleskarpt syn og opfylde alle dine visuelle behov?

Den personlige informationsudveksling med din optiker spiller en vigtig rolle på vej mod fremstillingen af de perfekte brilleglas. En optiker bør ikke kun være en erfaren ekspert, men også personligt interesseret i sin kundes hhv patients individuelle behov. Et menneskes øjne er lige så unikke som fingeraftryk, og ikke to personer har de samme visuelle behov eller vaner. Jo nøjere din optiker kender til din synsprofil og individuelle visuelle adfærd, jo mere præcist kan vedkommende tilpasse brillen dine personlige behov. Det er den eneste måde, når det handler om at tilpasse brillen til din livsstil og sørge for fremragende visuel korrektion.

Det er derfor helt afgørende, at optikeren bruger tilstrækkelig med tid under konsultationen. Han eller hun vil spørge til din historie, fx omkring dit helbred og i fællesskab med dig finde ud af, hvad du kan forvente af dine nye briller. Der er mange forskellige faktorer at tage hensyn til, som for eksempel:

  • Hvordan ser din hverdag ud? Hvad går din tid med?
  • Hvor har du mest brug for brillerne? Derhjemme? På arbejde? Når du dyrker sport eller en bestemt hobby?
  • Bruger du meget tid på digitale enheder som bærbar PC, tablet eller smartphone?
  • Visse synsproblematikker spiller også en rolle, som for eksempel: Er dine øjne lysfølsomme? Har du et dårligt nattesyn?
  • Har du brug for at kunne se bedre i visse situationer, som fx når du kigger på mellemlang afstand eller på arbejdspladsen?
  • Havde du problemer med dine gamle briller, som fx at de gav dig trykmærker på næsen, eller gled brillerne altid nedad?
  • Hvad kunne du især godt lide ved de gamle briller?
  • Hvilke forventninger har du til dine nye briller?
  • Andre faktorer, som brillernes form, farve og materiale er ligeså vigtige; de skal jo svare til din livsstil, din smag eller et specielt ønskeligt formål.
Det er derfor helt afgørende, at optikeren bruger tilstrækkelig med tid under konsultationen

Din optiker bør også være opmærksom på dine fysiske vaner. For eksempel: holder du som regel hovedet lidt på skrå? Hvordan skifter din holdning, når du veksler blikket fra mellemdistance til tæt på? Din ansigtsform har også betydning for tilpasningen af brillerne. Kun efter en omfattende analyse er din optiker i stand til at rådgive dig korrekt og til at skræddersy brillerne til dine individuelle visuelle behov.

Husk tommelfingerreglen: jo mere din optiker kender til dine personlige vaner, ønsker og forventninger, jo bedre kan han eller hun rådgive dig. Så vær ikke tilbageholdende med

Kast et blik på vores produktoplysninger for at lære mere om de forskellige brilleglas fra ZEISS:

Min synsprofil Bestem dine personlige synsvaner, og find din personlige brilleglasløsning.
Find en ZEISS optiker i nærheden af dig

Lignende artikler

Hvordan finder du en god optiker? Vi fortæller dig, hvad der er vigtigt – fra den første øjenundersøgelse helt til justering af brillestellet
Tjekliste, når du køber nye briller Læsebriller, afstandsbriller, progressive briller, sportsbriller eller arbejdsbriller: Hvad har du brug for at vide?
Kan forkerte briller eller dårligt lys skade øjnene? Læs her, hvad der sker, når øjnene skal arbejde for hårdt
Tips til valg af optiker og øjenlæge

Lignende produkter