ZEISS MyoCare brilleglas

Giv dit barn et bedre syn på livet.

Designet
til børn

En stor del af det vi lærer og oplever sker gennem vores øjne. Børn lærer og udvikler sig i kraft af hvad de ser. Deres syn har en enorm indflydelse på deres udvikling og fremtid. Så spørgsmålet er, kan vi forhindre myopi, så deres normale udvikling kan sikres?

ZEISS MyoCare portofølje, brilleglas til børnebriller

Nye brilleglastyper til behandling af progressionen af myopi hos børn.

En lille pige med briller leger med et bånd og svinger det rundt, så det frembringer cirkler i luften.

Der er altid noget nyt at opleve for børn: deres første ferie, deres første hobby eller deres første ven i underskolen. Det er magiske, fascinerende øjeblikke for dem. Hvis et barn imidlertid ikke har et optimalt syn, hæmmer det dets livskvalitet. Det kan gå ud over barnets udvikling og føre til indlæringsvanskeligheder, så det ikke udvikler sig tilstrækkeligt i forhold til dets fulde potentiale.1,2 Det er vigtigt at yde den bedst mulige støtte til barnet med hurtigt fremadskridende myopi.

Derfor består ZEISS MyoCare-porteføljen af brilleglas, der er specielt designet til briller for børn mellem 6 og 12 år. ZEISS MyoCare er vores bedste brilleglasdesign til hæmning af progressiv myopi. For - gennem børns øjne - tæller enhver detalje.

Hvad er myopi?

Myopi kaldes også nærsynethed, og det er en form for dårligt syn. Når en nærsynet person ser ud på afstand, giver det et sløret billede i øjet (på nethinden). Efterhånden som børn vokser op, bliver deres øjeæble længere. Hvis øjenforlængelsen bliver større end hvad der passer i forhold til en given alder, forøges graden af myopi. For eksempel kan nogle symptomer på myopi hos børn manifestere sig ved at de anstrenger sig for at se klart på afstand, så de anstrenger sig for at klare hverdagens aktiviteter, såsom at spille boldspil eller må sidde forrest i klasseværelset for at kunne læse whiteboardet.

Skematisk fremstilling af øjet med linsen, regnbuehinden, fovea og nethinden.

Udvikling af myopi hos børn

I Asien er næsten 90 % af unge mennesker i bymæssige områder under 20 år nærsynede.Men den voksende forekomst af myopi er ikke blot et problem i Asien. Denne tendens breder sig også globalt.

I sammenligning er forekomsten af nærsynethed og risiko for progressiv myopi hos unge relativt lav i Europa. Og dog er myopi mere og mere almindelig hen over regionen, med en tydelig tendens hos den yngre befolkning.4

Hvad er det der forårsager myopi?

Der er flere årsager til den stigende forekomst af myopi:2

 1. Arvelige forhold 
  • Hvis en eller begge forældre er nærsynede, er der forøget risiko for at barnet også bliver nærsynet.
 2. Ændringer i miljø og livsstil
  • Arbejde meget tæt på, såsom intens aktivitet med smartphones eller bøger.
  • Regioner hvor hverdagslivet har tendens til at finde sted indendørs.
  • Mangel på naturligt lys samt reduceret tid udendørs.
 3. Flere facts:
  • Fordi en tydelig start på myopi tyder på flere år med progression, er nærsynede unge under syv år i større risiko for at udvikle en høj grad af myopi.5
  • Hvis en af forældrene er nærsynet, øges risikoen for fremtidig myopi dobbelt op, og hvis begge forældrene er det, øges risikoen femdobbelt.6

Hvordan behandles progressiv myopi hos børn?

Der findes flere muligheder for behandling for progressiv myopi hos børn, inklusive:

 • Kontaktlinser, udelukkende til at bære af barnet om natten
 • Bløde kontaktlinser til at bære om dagen
 • Øjendråber
 • Specielle briller til myopi, som er den mest bekvemme metode til unge patienter.

Uden hensyn til behandlingen af myopi har livsstil også en stærk indflydelse på børns øjne. Undersøgelser har faktisk påvist at myopi blandt børn der tilbringer megen tid udendørs, og hvis et nærsynet barn tit færdes ude, har progressionen af myopi tendens til at blive langsommere.

Behandlingsmetoder for myopi

Årsagerne til myopi er mange og komplekse. Derfor kan behandlingen af progression af myopi hos børn omfatte en kombination af optiske tiltag med briller og kontaktlinser samt farmaceutiske midler. Men uden hensyn til den valgte behandling af myopi skal denne kombineres med en sund livsstil for at opnå det ønskede behandlingsresultat.7

Der findes følgende metoder til behandling af progressiv myopi hos børn

Corneal ændring (orthokeratologi)

3D-illustration af specialiseret stiv kontaktlinse til natten.

Specialiserede stive kontaktlinser bæres om natten for midlertidigt at ændre hornhindens krumning for at give et klart syn om dagen. 

Bløde kontaktlinser

3D-illustration af en blød kontaktlinse.

Bløde kontaktlinser med  specielle center-afstandsdesign, som bæres om dagen, og som på samme tid skaber tydelige og defokuserede områder  bagtil i øjet (på nethinden).

Brille- glas

3D-illustration af et brilleglas designet til korrektion af myopi.

Den mindst invasive og lettest tilgængelige metode, der ikke har de samme risici og bivirkninger, som forbindes med andre løsninger. Fordelen ved specielle brilleglastyper er at de korrigerer for synet og hæmmer progressionen af myopi på samme tid.

Udendørs aktiviteter

3D-illustration af en sort og hvid fodbold.

Hyppig udendørs aktivitet, omfattende mindst 2 timers vekslende udendørstid pr. dag, inklusive ekstra udendørstid efter skoletid, anbefales for at forhindre eller forsinke starten på myopi.8

Farmaceutiske midler for progressiv myopi

3D-illustration af en øjenpipette.

Dette involverer anvendelsen af farmaceutiske produkter, for eksempel lave doser af atropindråber. 

En specialiseret løsning

Børnebriller med stel i sort, rødt og lys pink med hjerter.

Progressiv myopi hos børn skal korrigeres med en speciel synshjælp, der give barnet et tydeligt, bekvemt syn, samtidig med at den også behandler progressionen. Desværre behandles den hyppigst med standard briller eller kontaktlinser. Disse former for synshjælp korrigerer kun for myopiens aktuelle stade, men kan ikke hæmme progressionen af denne.

ZEISS MyoCare er et nyt brilleglasdesign, der tager hånd om et godt syn samt om progressionen af myopi.

MyoCare® portefølje - nye glastyper der tager hånd om et godt syn og om progressionen af myopi.

Optimer dit barns syn. Lad ham/hende se verden tydeligt - hver eneste lille detalje af hvert enkelt øjeblik tæller. ZEISS MyoCare brilleglasportefølje er vores bedste brilleglas beregnet til at hæmme progressionen af myopi.

Hvordan fungerer ZEISS MyoCare brilleglas?

Porteføljen består af to glastyper baseret på alder. Din optiker vil anbefale dig den bedst egnede brilleglastype til dit barn. MyoCare® bakkes op af ZEISS innovation og mere end ti års erfaring med at udvikle brilleglas til kontrol af myopi-progression.

ZEISS C.A.R.E.-teknologi (Cylindrical Annular Refractive Elements)

Efterhånden som børn vokser, bliver deres øjeæbler længere, og det kaldes aksial forlængelse. Hvis den aksiale forlængelse overstiger det den bør være i en given alder, forøges graden af myopi. Ved at behandle den aksiale længde i øjet, behandles også myopien.
Vores MyoCare design har en central klar zone til optisk korrektion af synet. Der er specielle C.A.R.E.®-elementer fra kanten af den klare zone og udad til kanten på brilleglasset. Det vigtigste fokus med denne type er at behandle progressionen af myopi ved at hæmme forlængelsen af øjeæblet og samtidig give et godt og bekvemt syn.

Et patenteret brilleglasdesign, der har en klar zone i midten og koncentriske ringe ud mod glassets yderkant.

ZEISS ClearFocus-design

Det er kendt at defokus udløser forlængelse af øjeæblet, hvilket fører til yderligere myopisering. Vi har optimeret den bageste brilleglasoverflade, så glasset har den korrekte styrke, og så uønsket defokus minimeres - lige meget hvor øjnene ser ud gennem brilleglassene. ZEISS ClearFocus design giver et godt syn og behandler myopi i alle synsvinkler.

Fem børn med briller på ligger fladt på gulvet med hovederne samlet og benene udad i en cirkel.

ZEISS DuraVision-coating

Anti-refleksbelægninger med ridse-resistente egenskaber, der er påført glassets overflade for at gøre den mere robust - perfekt til aktive mindre børn. ZEISS DuraVision Kids med all-round beskyttende egenskaber kan også betragtes som en fin løsning, især for børn. Det har fremragende anti-refleksegenskaber, der giver mindre børn et uforstyrret syn og lav UV-refleks på bagsiden af brilleglasset.

En dreng der kører på cykel i en park, og som bærer briller og cykelhjelm.

ZEISS UVProtect-teknologi

Fuld UV-beskyttelse, hvilket betyder at barnet øjne er beskyttet under leg udendørs.

En lille pige med briller på står ude og blæser sæbebobler fra en sæbekop.

Hvorfor bør du vælge MyoCare® brilleglasdesigns til dit barn?

Synet med ZEISS MyoCare-designs er lige så godt som med ZEISS enkeltstyrkeglas.9

Et brilleglas der er effektivt i behandlingen af myopi-pgrogression hos børn skal også være bekvemt og give brugeren et klart syn. Det er grunden til at vi sætter så stor pris på meningen hos børn der bærer MyoCare. 99 % af børn, der bærer ZEISS MyoCare, udtaler at deres syn på afstand og tæt på er meget godt, og 100 % vænnede sig til brilleglassene i løbet af en dag.9
Børn skal have det sjovt uden nogen begrænsninger. Med ZEISS MyoCare brilleglas vil dit barn stadig kunne læse, lege udendørs, drive sport og meget mere.

Tip til at behandle myopi effektivt

To piger og en dreng med briller på leger ude på en eng med forstørrelsesglas.

Få dit barn til at tilbringe mere tid udendørs:
Forskning har påvist at det er anbefalelsesværdigt at tilbringe mindst 2 vekslende timer udendørs for at forhindre eller forsinke starten på myopi.

To piger med briller sidder sammen, den ene er ret lille og den anden lidt ældre. Den mindste pige bruger en tablet, og den ældre pige bruger en smartphone.

Lær dit barn gode arbejdsvaner tæt på:
Forkort en eventuel for lang tid dit barn tilbringer med aktiviteter tæt på, såsom at spille på en smartphone eller en tablet. Hvis dit barn elsker at læse, bør du sikre dig at han/hun holder regelmæssige pauser. Undgå en arbejdsafstand på mindre end 20 cm.

En medarbejder hos en optiker giver en lille dreng et par nye briller på for at tjekke om de sidder korrekt.

Tag barnet med til regelmæssigt tjek:
Tidlig konstatering er nøgleordene, ikke blot for at korrigere for barnets syn, men også for at behandle hans/hendes myopi-progression så rettidigt som muligt. Alle børn over 5 år bør få minimum et årligt øje-tjek, indtil de bliver 18 - 20 år.

En lille dreng med briller sidder ved en pult med en pen i hånden og stirrer ud i det blå.

Få dit barn til at have brillerne på så tit som muligt:

Ved indgreb med myopibehandling er det vigtigt at brillerne sidder godt for at garantere behandlingens effektivitet. Brilleglassene virker kun, når brillerne er på. ZEISS MyoCare brilleglasportefølje er gode at gå med. Med 100 % af børn, der udtaler at de har vænnet sig til både MyoCare- og MyoCare S- brilleglas i løbet af en dag.9

Ude i solen - og føler sig godt tilpas.

UV-beskyttelse til børns øjne.

Effektiv beskyttelse mod skadelig UV-stråling er et must for alle brilleglas' vedkommende, men især for børns følsomme øjne. Der er fuld UV-beskyttelse som standard på alle klare ZEISS brilleglas til behandling af myopi. Så kan dit barn lege i solen uden at beskadige sine øjne.

Større synskomfort og bedre resistens mod ridser - ideelt til brilleglas for børn.

Fås også til ZEISS MyoCare: ZEISS DuraVision BlueProtect. Blålysbeskyttelse til børn med myopi, som finder blåt lys fra smartphones, tabletter, LED'er, TV'er og computerskærme distraherende. Det omfatter integreret premium-beskyttelse mod ridser og en speciel coating, der er modstandsdygtig over for snavs.

Lignende artikler

Find en ZEISS optiker i nærheden af dig